tisdag 31 januari 2012

[ANNA] the whereabouts of Skorpan

......

Dagen har bjudit på jobb för min del, dagis för Skorpan och hemmapappapyssel för Linus del. Jag började inte förrän 09:15 idag eftersom jag slutade sent igår, Skorpan har ju inskolning denna vecka också så hon skulle inte infinna sig förrän 09:00(rebeller som vi är tror jag dom gled in vid 09:10), Linus var ledig idag så det var han som skjutsade dit Skorpan. Denna slappa morron vaknade vi av väckarklockan strax innan 08, gick upp hämtade Skorpan sen låg vi allihopa i vår säng och ingen ville gå ut i kylan utanför täcket. Tillslut fick dom vuxna ta förnuftet till fånga, Linus fixade frukost och jag fiffade mig. Sen åkte vi upp på led ur garaget och vinkade hejdå till varandra genom bilrutorna i korsningen Djurgårdsg/Drottningg. På dagis sa personalen åt Linus att han kunde lämna och åka direkt och komma tillbaka vid 14-tiden, det var inga konstigheter med det för Skorpans del hon vinkade hejdå och gick iväg. En aningens perplex Linus visste inte riktigt vad han skulle gör med dagen först. Alltså en näve fritid är ju inget man får kastat i sin riktning dagligen direkt numera. Linus ringde mig på jobbet och meddelade han han skulle handla istället för mig och undrade var inköpslistan fanns. Ingen blev gladare än jag då det var tänkt att jag skulle veckohandlat när jag slutade idag. Det är ju inte så att det jämt är jag som handlar för att inte Linus kan eller att jag av nån konstig anledning skulle göra det bättre. Det är ju främst för att jag befinner mig i en mataffär rätt mycket av min tid och då känns det ju aningens befängt att jag åker hem och sen skickar iväg Linus att handla. Det var ren lycka att bara sätta sig i bilen och susa hem när jag slutat för dagen! Linus hade dammat på av bara farten hemma, han hade tvättstugan, dammsög, diskade och donade.

Skorpan hade haft en mycket bra dagisdag, personalen kallar henne för dagistjejen för att hon bara gled in i vardagen där sen var det inte mycket mer med det så att säga. Favvofröken Anette pratade med mig igår om Skorpans oerhörda förmåga att bara finna sig i nya situationer direkt, hur hon bara anpassar sig liksom. Klart man blir lite lipig när någon är väldigt imponerad av ens barn. Barnen gapar och skriker vid matbord och vid sovstund och det är som att Skorpan inte bryr sig vidare, ibland blänger hon lite eller tittar bekymrat på gaphalsarna. Det kan hon fått efter sin mor haha som direkt ogillar ett jävla hallå.

Kusin Vilma dök upp hemma hos oss på eftermiddagen till Skorpans stora glädje och det var fullt ös här hemma. Imorn tar vi nya tag! Nu närmast, Veckans Brott med Linus, mackor och te. Efter, veckans Dox så länge vi pallar.

måndag 30 januari 2012

[ANNA] månda

Jaha ni. Skorpan och jag åkte till dagis strax innan 9 imorse, vid 9:45 vinkade jag och åkte därifrån. Jag åkte hem och diskade, bäddade rent och sorterade tvätt. Strax innan 12 åkte jag tillbaka och kollade läget, jag smög in och stod i kapprummet och gluttade för alla barnen satt fortfarande runt matbordet. Jag såg hur Skorpan satt och pratade med sin favvofröken, Anette, dom pratade om flygplan och Skorpan satt och åt. När hon var klar så gick jag in till dom, Skorpan tittade på mig glatt och visade sin tallrik. Två portioner köttgryta hade fröken jag-äter-ofta-som-en-fågel petat i sig. Hon hade dock ratat potatisen, tur! annars hade vi nog fått åka förbi sjukhuset haha för potatis har hon aldrig ätit hittills;) Hon blev glad när hon såg mig men inte mycket mer, hon var så uppe i sitt, superskönt ju! Planen var att jag skulle komma tillbaka och lägga Skorpan efter maten, men eftersom vår läggningsrutin hemma, dag som kväll, är att hon läggs i sin säng och somnar på egen hand så visade jag bara Skorpan hennes madrass och sa; sov gott, mamma sitter här ute. Skorpan nickade och jag gick ut. I "sovrummet" rådde full kaos, barn skrek och grät, föräldrar som gick runt och vyssjade eller låg brevid sina barn. Jag stod utanför rummet med en klump i magen, stackars mitt barn att ligga i den där krigszonen och försöka komma till ro. Till slut gick dom föräldrarna som hade otröstliga barn ut och det blev lite tystare där inne. Efter en kvart tassade Skorpans favvofröken ut, Skorpan sov(!). Huga jag blev så glad att jag blev tårögd, skönt för Skorpan att hon grejade det. Jag pratade lite med favvofröken Anette en stund. Hon sa; att det här blir inga problem du! Skorpan är så självständig och så medveten så hon klarar sig redan galant här på dagis. Undra vad Skorpan valde favvofröken efter, i och för sig känner både Linus och jag att vi också fastnat för denna Anette, sen har hon ju långt brinnande hår som Skorpans mamma också;) Anette skickade hem mig, Linus hämtar upp Skorpan på vägen hem från jobbet vid 14:30. Själv ska jag bege mig till mitt jobb just vid den tiden. Ska jag vara ärlig så är det jobbigaste att jag saknar Sork-Fia nåt grymt redan. Prutt att åka till jobbet, jag vill vara hemma och busa med världens bästa unge och att hon ska berätta vad hon och Anette gjort för bus!

Det är så skönt för hela familjen att börja med dagis nu, nu när Skorpan är redo. Det är en naturlig övergång i livet för oss nu. Skorpan är så stor att man kan resonera och förklara, hon vet att om vi säger hejdå, kommer lite senare, då är det så, vi försvinner inte för alltid, vi kommer sen. Somliga kan tycka att vi varit hemma länge, vi tycker det är alldeles lagom. Vi vill att vårat barn ska kunna göra sig förstådd när vi lämnar bort henne, hon kan förklara sina behov. Med facit i handen känns det helt rätt, får Skorpan ett syskon så kommer inte det barnet heller börja på dagis förrän strax innan 2 år (om vi har samma jobb/förutsättningar då). Vi har gjutit en solid grund under tiden hemma och hon är nu redo att möta världen mer på egen hand, hon är självständig och framåt. Det kommer säkert kanske komma bakslag och ledsna dagar, man ska aldrig förutsätta något, men just nu går det finfint!

söndag 29 januari 2012

[ANNA] sönda

Jag överlevde januari-löne-helgen!! Det var på håret men jag gjorde det. Vi har en riktig sjukdomssvacka på jobbet och det i kombination med mycket, mycket kunder ledde till en minst sagt stressad Anna men hur eller hur blir det ju kväll varje dag;)

Efter jobbet handlade jag några småsaker och Skorpan fick en lite sån där apropåpresent. Jag såg på en Linköpingsmammas blogg att hon fyndat på vår leksaksavdelning på jobbet, vi säljer ut lite utplockade saker. Idag knep jag den sista, gissa om Skorpan blev glad! Hon har suttit hela kvällen och pillat med plupparna. Vi övar färger och kreativiteten flödar hos barnet:)

Typ som en pärlplatta för mindre barn. Jag hade en likadan själv när jag var liten. Det är 300(!) pluppar i blandade färger så jag har plockat undan en hel del. Det räcker med en sjättedel av dom;) annars kommer Linus och jag trampa på pluppar till förbannelse haha. 

Eftersom jag tillbringat helgen inomhus på jobbet så ville jag mer än gärna ta en promenad efter kvällsmaten. Skorpan ville bestämt ha mina öronmuffar utanpå mössan, varför inte!

Imorn börjar inskolningsvecka två på bebisenheten;) jag och Skorpan åker dit imornbitti så är det tänkte att jag lämnar henne där en stund och kommer tillbaka efter lunch när hon ska sova. Spännande! Eftermiddag/kväll innebär som sagt jobb för min del. Den här veckan är rätt kämpig för att få ihop två personers knepiga arbetstider, tvättstuga, handling (allt annat man ska typ hinna med laga mat/sova/kissa) och inskolning på dagis, vardagslivet snurrar på högvarv denna vecka, återkom nästa vecka...Hoppas vi blir friska snart, det är nog så utmanande utan att vara sjuk.

Mobilblogg

Om 5 min står jag ombytt inne på jobbet! Vi ses!


lördag 28 januari 2012

[ANNA] kortis

Sängen 22:50

Kom hem från jobbet för 10 minuter sen. Mer död än levande. Men man ringer inte och sjukanmäler sig en lönelördag. Det finns inte på kartan, jag har bitit ihop och bitit ihop, tagit en ipren till. Näsan är stoppljusröd, skitsnygg. Nu ska jag försöka sova ett par timmar sönd-tisd väntar mer jobb. Måndagen börjar jag på dagis 09:00 och avslutar 22:15 på mitt jobb. En lite lagoma dag.

Hoppas ni har en fin helg! Vi kanske kan höras lite imornkväll.
kram!

LINUS Hjälpredan.

Skorpan städar efter att pappa skräpat ner.


fredag 27 januari 2012

[ANNA] Evening update.

dom här nyckelringarna hänger nu i respektive av våra bilars nycklar, man blir på himla bra humör av dom:)

I övrigt har Skorpan och jag tagit det väldigt piano under eftermiddagen. Vi har plöjt igenom 3 paket näsdukar var. Skorpan suckar och pekar bekymrat på sin nesa. Förbannade neverending mängd snor! Vi hoppas på sömn i natt så den är krassliga mamman överlever sin jobbhelg. Jag har nog inte fattat riktigt att jag är tillbaka på riktigt på jobbet förrän om några dagar haha. Spännande ju! En ny del av jobbet börjar nu, samtliga i familjen Forsberg går till sina jobb.

Nja ni mycke sömn verkar det inte bli, Skorpan somnade vi 19:30 och jag har precis varit inne hos henne redan (21) och vyssjat henne i famnen en stund hon var ledsen. Kämpigt med förkylningen, mår hon som jag just nu, ont i halsen, huvudet och täppt i näsan så är det nog inte konstigt att hon vaknar till. Dock är det tyst hos henne igen så förhoppningsvis har hon redan somnat om.

[ANNA] Varning för viss del gnäll.

Förmiddagen spenderade Linus och Skorpan på dagis. Det funkar riktigt riktigt bra om man ser det ur den aspekten Skorpan gråter inte och hon säger inte att hon vill åka hem iallafall. Stundtals när hon får möjlighet att hitta på något passande hennes utvecklingsnivå har hon det riktigt kul. Hon hade blivit väldigt ledsen när hon blev knuffad i kapprummet. Tro fan det. Det kommer någon, det är inte trångt, Skorpan står bara där och klär sig, målmedvetet tar barnet sikte på Skorpan och ger henne en rejäl knuff så hon sätter sig på golvet. Jag hade med blivit lite rädd och ledsen. Alltså den där biten hos en del barn har jag aldrig förstått mig på hörni. Jag har svårt för det där "tuffa till sig, ge igen det är nåt man lär sig på dagis" nä va? Hur vore det om vi skiter i att slåss överhuvudtaget? Jag vill att Skorpan ska vara samma ödmjuka barn, inte att hon ska vässa armbågarna och behöva försvara och blir arg. Vad hände med att bete sig som folk och inte som vilddjur. Ja dom är små barn. Det är ingen ursäkt eller anledning till att slåss. I övrigt, för fjärde gången i rad fick Skorpan en pipmugg till lunchen, för fjärde gången i rad påpekade hennes föräldrar att hon är en stor tjej som inte druckit ur pipmugg dom senaste 8 månaderna. Försök att se skillnad på bebisarna och snart-tvååringen. Eventuellt är vårat barn kvar på sin utvecklingsnivå när hon slutar på detta dagis. Eventuellt.

I övrigt vaknade hela familjen snoriga med halsont idag. Ingen jätteskräll, grönt äckelsnor har runnit ner i vartannat barns mun hela dagisveckan och handhygien är ett stort frågetecken. Hemma är det en självklar rutin, innan man äter tvättar man händerna. På Skorpans dagis tvättar man händerna en gång/dag, efter man ätit. Det är ju fint att inte vara kladdig efter maten men rätta mig om jag har fel, om 16 av 17 barn äter med händerna för att dom är så små så dom knappt behärskar bestick. Vore det inte extra trevligt att tvätta dom små tassarna innan maten då? Speciellt då det finns barn som kryper och därmed har händerna på golvet hela dagarna. Sjuka blir barn på dagis så är det med det, det säger jag inget om. Dock kanske viss smittspridning kan minskas med handtvätt...det är väl inte kärnfysik?

Så färdiggnällt. Jag hymlar inte med min bitterhet på vissa punkter vad det gäller vårt nuvarande dagis. Jag ska försöka svälja det sista. När Linus och Skorpan var på dagiset idag ringde jag till det dagis som vi står i kö till. Jag började nästan gråta lite när jag hörde den vänliga rösten tillhörande en äldre kvinna (fröken) som visat oss runt på dagiset i september förra året när vi letade runt bland dagis att söka. Visst kom hon ihåg Skorpan och jag fick ett entusiastiskt "åh vad kul att hon kommer till oss!" Jag ringde för att fråga lite om hur det är öppet i sommar, meningen är att Skorpan får komma dit senast i juni i år (sen att det dagiset sommarstänger samma dag som vår semesterperiod är slut det är ju en annan femma, det är ju bara lagen om allts jävla jävlighet). Jaja komma hem iallafall. Till det mysiga dagiset i skogsgläntan med enorm lekplats i deras trädgård, härlig personal, barn i alla åldrar, projekt och aktiviteter, en egen kock.

 fan va det rinner! Men jag ser det från den positiva sidan, imorn har jag förmånen att börja jobba igen, januari-lönehelg ena av årets största försäljningshelger.

torsdag 26 januari 2012

[ANNA] Evening update.

Först borstar Skorpan, sen borstar mamma/pappa.
I skrivandets stund är det väldigt tyst och nästan lite ensamt här uppe i vindsvåningen. Linus är ju på jobbet som bekant och Skorpis somnade inne i sin säng på sitt lilla rosenöra strax efter 19. Jag ska göra mig te och en macka och se om det börjar nån film som jag kan lägga mig i sängen och titta på.

Gör ni då?

Mobilblogg

Efter kvällsmat och "pappa-tv" som Skorpan kallar skype så försvann Skorpan in på sitt rum. Det var en halvtimme sen hon har ritat och nu sitter hon i sin puff med lite böcker. Vår tanke är att allt är i hennes räckhöjd så hon har möjligheten att klara sig helt själv om hon vill. Det är mysigt att höra henne sitta och läsa högt och sjunga med i barbapapaskivan, jag vattnar blommor och viker tvätt.


[ANNA] torsda

Idag har Skorpan och jag susat iväg i vår nya lilla bil till dagis på egen hand. Det var andra gången jag körde bilen (första var när vi provkörde den innan vi köpte den). Jag är riktigt nöjd! Den är ju galet liten och smidig att parkera och köra i innerstadstrafik. Enda minuset idag var att mina kängors sulräffel inte var kompatibelt med "mönstret" på pedalerna så jag fastnade lite men men ta ett par andra skor så är saken biff! Dagisdagen var helt okej, en 9-12 dag idag igen. Vi "fick" gå ut idag hurra! Vi/Skorpan är ju vana vid att vara ute massor och nu är det ju bara bebisar på det här dagiset så det är några som får gå ut per dag. Hoppas dom ser till Skorpans ålder/klarar sig själv så hon får följa med ut ofta. Det är väl det som är ett stort aber som tynger oss. Skorpan hamnar i lite limbo på dagiset. Hon vill pussla och plockar fram ett pussel och sätter sig, då kommer det tre stapplande bebisar kastar sig över pusselbitarna tar ett par stycken och stapplar iväg sugandes på dom. Skorpan blir besviken och går därifrån och försöker sig på något nytt, men lyckas sällan med något tyvärr. Det skulle ju vara lättare om dom hade varit några stycken i hennes ålder då hade dom ju kunnat göra saker tillsammans, pussla tillsammans liksom. Hennes dagispolare vill dock bara suga på sakerna.

När vi kom hem gick Skorpan och la sig, Linus hade köpt smarriga bakelser åt oss. Vi drack lite kaffe och pratade dagis en stund. Nu har Linus åkt till jobbet för att jobba kväll.

 Skorpan hade med sig en pensel (utan färg ska tilläggas) idag och ville också måla på huset som några andra hade gjort innan...himla bra förebilder ni är hörni...

mmmm hallontartlett...

Nu är det dock dags att dra på ytterkläderna och möta upp Ingrid och Malin och gå till lekparken!

LINUS Svar på tal.

onsdag 25 januari 2012

[ANNA] garderob

Skorpans nya garderob, dom fina porslinsknopparna hittade jag på stan idag (satt vanliga trista vita plastknoppar på först). 


Jag är ju lite lätt nördig när det kommer till pelargoner. Jag har idag satt sticklingar som ska bli en Appelblossom Rosebud-pelargon. Varje blomma är som en liten ros med sådär lite äppleblomskänsla. Vansinnigt vackert!
Nu håller vi tummarna:)

[ANNA] onsda

Idag åkte Skorpan och Linus till dagis på egen hand. Dom hade en fin dag och åt korvstroganoff, ja eller Linus hade väl ätit mest. Skorpan åt ris. Korvstroganoff är ju verkligen INTE gott det kan jag hålla med henne om. Fattar inte vad det är som är felet, det är ju egentligen inga konstiga smaker, men jag har alltid hatat det, det ska tilläggas att jag är långt ifrån kräsen. Dock suger musiken på dagis enligt Skorpan och när hon kommer hem vill hon daaansa daansa!! Vad gjorde jag då? Jo ni jag låg inte på sofflocket kan jag lova. Badrummet grundligt städat, hela lägenheten dammtorkad dammsugen och moppad, Skorpans kläder in i nya garderoben och en tur på stan med syrran&Vilma som är lediga idag. Hörni man hinner mycket på 3 timmar (9-12 som var vår inskolningstid idag). Imorn är det jag och Skorpan som far till dagis, samma tid. Linus ska tvätta bilen (vi har tvättplats i garaget, lyxigt!) och skruva upp en hylla i Skorpans rum och en i vardagsrummet.

Från stan kom jag hem med en munkjacka till Skorpan, lite fina askar att ha småsaker i på hennes målarbord, knoppar till hennes garderob(hoppas dom passar) hon fick även en t-shirt med akvariefiskar på (ett reafynd för 29:- som blir bra i dagisgarderoben). Det är kul att handla till Skorpan hon är så vansinnigt tacksam. Fisktröjan var FIIIN och hon ville prova den direkt, askarna hade jag ställt på hennes bord och hon såg dom direkt hon kom in i rummet FIIINA MAMMA FIINA! Fina saker till en fin tjeja. Linus och jag blir så vansinnigt stolta över henne på dagis, hon har redan charmat brallorna av både personal och andra barns föräldrar. Skorpan är en riktig glädjespridare, glad och busig, omtänksam och snäll. Jag är faktiskt lite avundsjuk på dagispersonalen...men men dom får väl låna henne lite framöver då;)

tisdag 24 januari 2012

LINUS Film och några bilder!


Kusinerna fick ny energi efter mellanmålet!

Kusinerna käkar mellanmål.

Skorpan ritar vid sitt nya skrivbord.

Mobilblogg

Just nu@ st korsgatan, mellistime!


[ANNA] dagisdagisdagis

Dag två av inskolning har gått som en dans. Linus och jag körde föräldrakooperativ-style idag, kavlade upp ärmarna, spotta i nävarna och kastade oss in. Skorpan har vi knappt sett röken av förutom när vi åt, hon har hittat ett favoritrum, bollrummet samt en favvofröken. Skorpan har aldrig gått och kollat var vi är så att vi är kvar eller så. Nä hon bara kör, springer iväg sen är hon borta liksom. Däremot har både Linus och jag haft knän och famnar fulla av andra barn, eftersom vårat barn inte behövde oss tog vi hand om dom andra. Vi har båda lite svårt för att sitta på röven när det finns att göra runt omkring och vi är inte vidare blyga direkt. Hela familjen åt lunch på dagis idag, fisk och potatis, riktigt gott. Jag var omgiven av snorande, kladdiga barn och vet ni vad, det bekom mig faktiskt inte. Jag liksom bara satt där med ena foten i en pöl mjölk och mosade ärtor under den andra och slevade upp mat åt vilken ungen som helst, Linus också. Dom andra "inskolningsföräldrarna" är rätt tysta och har full fokus på sitt eget barn (vilket flera av dom behöver då deras barn varit rätt ledsna). Linus och jag anser dock att det ligger i våran del av inskolningsansvaret att tycka att dagismaten är mmmm supergod, jag tar lite till... Ta reda på vad hennes nya kompisar heter och säga det till henne, leka, prata med dom andra barnen också för att få igång relationerna mellan vårat barn och andra. Skorpan måste ju se att hennes föräldrar trivs på dagis!

Nähä ni som om det inte räcker med kids idag, Linus och jag kom på att vi ville hämta hem Vilma också en sväng. Jag ringde syrran på jobbet och bad henne fråga Vilmas dagis om det var okej och det var det! Kusinerna har saknat varandra, så Vilma kommer hit och äter mellis så går vi allihopa till lekparken sen.

Skorpan har fått sitt första spel, jag har letat efter det, så fanns det på syrrans jobb:) så det blev riktigt billigt också. Jag har ju själv alltid varit rätt svag för den där kaninen Miffy, himla söt alltså. Spelet är från 3 år men Skorpan är en smart liten dam så vi testar lite. Man kan leka lite med brickorna till en början och se var vi hamnar. Spelet går ut på att lära sig färger, förstå och vänta på sin tur samt att acceptera att man inte alltid vinner. Varken jag eller Linus är vidare tävlingsinriktade så det sistnämnda ger sig rätt naturligt;)

och ni...det blir bouillabaisse ikväll!
Styr ni med då? Later!

måndag 23 januari 2012

[ANNA] lite nytt..

När Skorpan sovit middag åkte vi till Tornby. Skorpan fick ett fint klädskåp (en pall, lite backar och ett skrivbordsunderlägg), det blev även ett par jeans och en tröja till snörpan. Sen hämtade vi upp Matkassen på mitt jobb innan vi åkte hem. Himla fin blandning mat denna vecka, internationell inspiration. Mest dreglar jag över det franska bidraget, bouillabaissen toppad med hemgjord aioli...mmm.Det ligger dessutom en sån dära flaska krispig chablis i kylen, den blir fin till. Matkassen regerar!

 Nytillskottet i Skorpans nya klädskåp. Coolaste 70-talsbrallan, hög midja, utsvängda ben och hjärtformade bakfickor:)

 
Efter tips från familjen Eriksson (vi provade även Olles när vi var i simhallen och fastnade direkt) så  har vi nu införskaffat ett par såna *hära.

*Cherekringarna är framtagna av Reiner Cherek i Tyskland. De har tagits fram för att stimulera barnets motoriska utveckling. För att barnet ska få största möjliga rörelsefrihet i vattnet ska de ha flytkraften endast där det är nödvändigt. Eftersom det är huvudet som är tungt och svårt att hålla upp ska flytkraften sitta nära huvudet, dvs på armarna så tätt intill kroppen som möjligt. Eftersom hålet i ringarna sitter i mitten kommer barnet att kunna rotera fritt kring denna axel. Det är barnets huvud som bestämmer dess kroppsposition.

[ANNA] dagis dag 1

Sådär ja nu har Forsbergs stiftat första bekantskapen med dagis. Vi lever och kom undan med blotta förskräckelsen haha;)

Varken jag eller Linus har varit dagisbarn så det var en ny miljö. Idag var vi bara där kl 9-11 för lite introduktion och se lokalerna/träffa fröknar, lite lagom mjukstart. Nu är ju inte det här det dagiset vi har valt och kommer gå på i framtiden. Utan det här är bara en "väntan" på vårat riktiga dagis, där det just nu är fullt tyvärr. I och med att det är ett sk garantidagis blir det ju lite speciellt på flera plan. Det är ju till exempel BARA nya barn och det är många rutiner som inte är injobbade eller satta. Eftersom det bara är nya barn så är det ju också bara små barn, de flesta är runt 1år. Stundtals var det rätt kaosartat med flera barn som grät i ren panik över att deras föräldrar inte var där (de var på sin andra inskolningsvecka) och flera barn som började gråta av att dom andra grät. Skorpan var helt obrydd av kaoset som tur. Det var överlag ingen ordning direkt, knappt någon personal som presenterade sig och alla gick mest runt på egen hand, Linus och jag gick själva runt på en husesyn och letade reda på Skorpans egen låda i kapprummet osv. Nja inte supervälkomnande. Man får ha en rejäl portion överseende, det är nog inte lätt att vara personal i läget bara nya barn på en gång. Jag ska inte sticka under stol med att jag och Linus har peppat varandra mycket för vi båda har stundtals velat börja gråta en skvätt över situationen. Jag säger inte att det är ett dåligt dagis, för det är det med all säkerhet INTE. Som förälder vill man 1.) inte behöva flytta sitt barn som vi måste inom en ganska snar framtid, när det väl funnit sin trygghet, 2.) att det inte bara ska finnas yngre barn, eftersom man lär sig av varandra alltifrån potta-matsituation-språk osv 3.) i och med att det bara är blöjbarn så blir det ju väldigt mycket av personalens tid som går till "bära/vårda".

Det här är dock Linus och mina känslor och inget som vi diskuterar när Skorpan är med, vi gör allt för att visa Skorpan hur bra dagiset är och pratar bara positivt runt det. Det är vårat ansvar och skyldighet. Det är ju faktiskt så att vi inte har något annat val än att det här ska bli bra så vi få helt enkelt gilla läget och göra det bästa av det.

Det bästa med hela dagissituationen är ju att Skorpan sprang iväg och lekte själv idag, ganska omgående från att vi kom dit och hade det superkul. Det är det vi fokuserar på, Skorpan hade kul. Skulle det bli bakslag tar vi det då. Imorron är en ny dag. Jag kan inte bärga mig knappt, 16 st snoriga 1-åringar som skriker. Jejj! Can´t wait hörni;) Imorn kör vi kl 9-12 , jag, Linus, Skorpan och 1-åringarna ska käka fisk och potatis till lunch. Om nån snyter sig i fisken får jag nog vända mig bort och kräkas lite i handen.

Peppa oss lite nu va!

Mobilblogg

Håhå vi ska till dagis!!


söndag 22 januari 2012

[ANNA] ödeshög och snö!

Dagen har tillbringats i Ödeshög, där var det mycket mer snö än här hemma i stan till Skorpans stora förtjusning. Full snöbollskrig i farmor&farfars trädgård, ingen skonades, barn som hund fick "smaka" på snön haha. Linus och jag passade på att ta en vinterpromenad på tu man hand också, mysigt. Imorron börjar vi Skorpans inskolning på dagis, spännande! Vi har allt varit och tjuvgluttat in genom dagisfönstrena i T1, så vi har ju en aning om hur det ser ut. Men mest spännande är väl ändå fröknarna och dom andra barnen. Det kanske dom med tycker som bara känner till att det kommer en Skorpan imorn...





[ANNA] lite mera bilder...

tummen upp!


 
 Kandidat till en av dom sötaste bebisarna, Bosse, jag dör, söt som sockergryn. Så himla glad och världens nyfiknaste ögon. Tycker ni bilderna är suddiga så kan jag till mitt försvar säga, det är fullt ös med tre kids på samma bild. Hanna har skills och har två i knät samtidigt som hon läser för.

lördag 21 januari 2012

[ANNA] ...

Olle har fisit!

(om det är sant eller inte vet jag inte men det här är dagens roligaste bild!)

[ANNA] Mjölby+the Erikssons

Vi har haft en superfin dag som inleddes i Mjölby simhall. Där busade vi och badade med familjen Eriksson tills vi var helt badskrynkliga. Efter det hamnade vi på mysiga Nyfiket för lunch och fika. Jag och Hanna smet iväg en snabbis på stan också. Väldigt lukrativt, jag kom tillbaka med en jättefin fodrad regnjacka till dagis. Fin i all ära men priset hörni, priset, nedsatt från 349:- till 49:50:-. Turligt nog har vi lyckats fixa ihop 3 personers (den 4e är föräldraledig smidigt nog) oregelbundna schema och bokat in en lekdejt igen om två veckor, hurra! Vi längtar dit!

Apropå bloggkommentarer så glädjer det mig att det verkar funka att kommentera igen nu för dom flesta! Så kör hårt nu hörni, kommentera och fråga på och sånt, det gillar jag. Johanna, jag tycker mer om detta sättet med pop-upruta så it´s a keeper:)

Linus är hemma hos Emil, dricker lite öl och umgås med vänner. Det gör han väldigt rätt i, det är alltför sällan han gör sånt! Jag själv ska mysa under filten framför P3 Gulg-galan som börjar om en timme:)

sånt där jag-börjar-grina-tussiga-kattungar-moment, Skorpan och Olle på väg till bilarna för att åka hem från Mjölby. Fler bilder från dagen får ni när Linus dyker upp då han har några på sin telefon!

jackfyndet.

Skorpans nya matta, färgerna syns bäst på lilla bilden, starka härliga färger och mjuk som attan är den.


fredag 20 januari 2012

[ANNA] Evening update.

suddig bild men lite nypiffat fägmässigt och luggen är lite polerad. Bäst av allt GRATIS! Ni vet ju you gal´s out there vad en färgning hos frisören kostar liksom, typ 1300 pix om det ens räcker. Jag hade flytet av att ha rätt hårfärg och en underbar frisör på en salong som idag bytte färgleverantör. Hon hade en blond, en brunett och c´est moi redhead som försökskaniner. 


Skorpan hade haft det superbra med Viktor, hon var hos honom i 2,5 timmar. Inget ledsen (jag hade faktiskt blivit aningens förvånad om hon hade varit det, hon är inte ängslig eller orolig av sig det är liksom inte hon) hon hade heller inte frågat efter oss. Viktor och Skorpan hade ritat och kollat film.

[ANNA] kommentarproblems...

Har ändrat en inställning, kan ni testa att kommentera igen, ni som försökt och inte lyckats. Går det inte nu så är det med stor sannolikhet för att ni har Internet Explorer för det verkar vara problem över lag för många med blogspot-internet explorer. Ni får ju skaffa en vettig webläsare ;)

hoppas hoppas det funkar nu, hörs efter På Spåret!

Mobilblogg

Laga mat? Nä va?


Mobilblogg

Hos Cissi! Salongen har fått ett nytt färgmärke och här sitter jag och är försökskanin, spännande! Skorpan är hos Viktor och dom skulle äta mellis när jag gick, Skorpan sa inget särskilt när jag vinkade hejdå. Ska bli kul att höra hur det gått och vad dom gjort sen. NU kaffe, skorpor och Damernas Värld:-)