lördag 31 december 2011

LINUS Juldansen!


Skorpan gillar att DANSA till mammas gura.

GOTT NYTT ÅR!

[ANNA] Gott Nytt År!

Gott Nytt 2012 
kära bloggläsare!

ni hänger väl med Forsbergs in i nästa år?

Nyårsafton so far har varit en härlig lugn familjedag. Vi lekte med kusinen i lekparken. Barnen ritade i frosten med pinnar, ja eller Skorpan ritade och kusinen suddade, sen jagade dom varandra. Kling och Klang, leka med varandra och förstöra om vart annat. När kinderna var så där härligt frostbitna gick vi hem och åt lunch. Skorpan åt med inlevelse idag så hon fick duscha efteråt. God aptit är det bästa vi vet* och innebär det dusch, så gärna det. Tur att ett civiliserat ätande växer fram med åldern, det skulle ju vara trist om man t ex behövde ta med tvål och handduk till jobbet och duscha efter matlådan haha. Kvällen bjuder på nyårsfirande med god mat nere hos kusinen. Skorpan har redan fått en sån där blåsutrulle-grej (har dom nåt namn?) och är helt besatt av den, det roligaste som hänt den här veckan typ haha. Någon sån där lista över spektakulära höjdpunkter det gångna året blir det inte. Det har liksom varit en jämnfin vardag hela året och det slår enstaka spektakulära tillfällen med hästlängder. Det allra bästa personligen var tiden efter sommaren fram tills nu, tiden som jag spenderat med att vara hemmamamma med Skorpan. Det har hänt så otroligt mycket i utvecklingen sista tiden och det har varit extra fint att bara vara tillsammans. Dom finaste minnena från 2011 är dom kravlösa lediga dagarna som hela familjen varit hemma, som vi tagit som dom kommer och åkt till Busfabriken, Tropicariet och simhallen. Det finaste är att vara tillsammans. 
* Skorpan har den senaste tiden varit petig som en liten sparv med maten. Hon har ätit frukost, mellis och kvällssmörgås som vanligt men den varma maten har hon knappt rört. Det enade föräldraskapet i hushållet hade pratat ihop sig runt "matvägran" och kommit fram till; all mat äts alltid vid köksbordet, inget gå runt och äta såvida det inte bjuds mat på små tandpetare med bubbel till. Det erbjuds aldrig något annat än det som serveras, vill man inte ha så blir det ingenting. Vi tjatar eller tvingar inte, det ska inte bli något negativt runt matsituationen. Maten ställs framför Skorpan sen äter jag och Linus utan att lägga så stor vikt vid vad Skorpan styr med. Det tog några veckor av petande och så vips för någon vecka sen så är aptiten tillbaka och Maggan lassar in. Skorpan tror hon har vunnit, vi tycker vi har vunnit = vi alla har vunnit. Såna lösningar är lite det vi jobbar för. Matvägran from time to time verkar vara något som dyker upp hos det flesta runt den här åldern.

LINUS Julbus


1:47 in i filmen hörs följande: Mamma. Markus. Vovve. Mamma. *oklart* Mössa. Mössa. Mössa.

[ANNA] i torsdags..

Torsdagen i bilder kommer hära...

 Skorpans farmor och farfar hade med sig något dom vet att hela familjen älskar på julafton. Nämligen Lysings "världens godaste sylt" blåbärssylt. På torsdagen stekte vi plättar och öppnade härligheten. Det behöver inte finnas annan sylt. Snart packar jag väskorna och flyttar till Ödeshög. Lysings har allt jag behöver.

Mamman i familjen drog på sig jeanshängselklänningen aka fixarklänningen. Sen drog vi till en secondhandaffär av rang till att börja med. Kvällen ägnades åt städning och Blocketannonseringsfotografering (där har ni ett långt jävla ord)


 Med från seconhandaffären följde detta för en ynka guldpeng. Känner ni igen det? Mitt favvospel som liten, jag och min fina morfar spelade det massor. Då var jag kung på det, nu ska jag utmana Linus! Skorpan är lite för liten än men det får stå som prydnad i hennes stringhylla så länge. Om ni kan er tyska ( ett av mina huvudspråk från gymnasiet) så ser ni att det står Pilz-Flohspiel på kanten av asken. Det betyder alltså "svamp-loppspel".

På kvällen hittade vi en liten flaska skumpa i skafferiet, den knäckte vi framför en film. Man måste komma ihåg att njuta och unna sig lite när man är småbarnsförälder...

fredag 30 december 2011

[ANNA] fredag som idag!


 
En nyvaken Skorpan innan vi drog till lekparken. Den fina flanellpjamasen är ett PoP reafynd för 80:-, konstig storlek dock 1-1,5 år och den börjar bli lagom nu. Jag är inget för overpriced tamedkaffe, nä jag älskar gammal hederligt bryggkaffe som jag gärna fyller min Waynes Coffee-mugg med. Förbannat billigt och gott! En värmande och uppiggande vän för en ibland trött mamma i lekparken.

 En annan tröttis som behövde fyra rejäla koppar java var lill-korven (Vilma alltså). Hon var nyvaccinerad och hade galen tandsprickning. Livet var kämpigt så hon stämplade ut och sov i 20 min i min famn. Efter som hon är en lätt liten fis var det snarare varmt och gosigt att bära på henne än tungt. Dock fick jag handla på ICA på vägen hem med en (tandsprickar-)dregelpöl på jackan the size off mattallrik.
 Skorpan tyckte det behövdes städas och kom med trasor och svamp i högsta hugg, sen städade hon köksluckorna när jag diskade. Jag hade förövrigt Polarn&Pyret-kostym på mig. Snygg va?

Detta ägnade jag en stund på kvällen till. Dagismärka ett lass av Skorpans kläder. Skitsmidiga stryka-i-lappar som tål maskintvätt 90grader. Dom är tunna och mjuka så dom inte ska vara till obehag, jag strök dom på undersidan av tvättråden (där det iof finns rader att skriva namn på, men ooorka) så syns dom inte i onödan.


I skrivandets stund har vi kollat På Spåret. Vi gjorde en helt okej insats och satte Ängelholm på 10 poäng, Lasse Winnerbäck på första två orden i första textraden( vafan vi bor ju i Linköping), även Äppelkriget(underbar film med underbar låt), Kuala Lumpur på 8 poäng, the Full Monty, clotted cream, brudorkidé och aporna kirrade vi.

[ANNA] återblick, Skorpis 4 månader.

 Lilla Maggan, testade smakportioner...

 ..älskade (gör fortf) när pappa Linus spelar gitarr och vill gärna hålla på honom samtidigt.



 Känns som 105 år sen nu typ...


[ANNA] and we´re back on track!

Nytt modem inkopplat och jag kan mata er fulla igen! Bara att gapa och svälja;)

Jag raidar garderobens glamsektion i jakt på en trasa till imornkväll. Glöm less is more. More is more. Helt logiskt. Skorpan blev stum av förundran över denna silverpaljettkreation och kunde inte sluta ta på den haha. Nu tror jag faktiskt att jag kör på en annan blåsa imorn. Bjud mig gärna på cocktails nån kväll så får ni se den här igen;)

NU ska vi titta på På Spåret! Jag ska dessutom titta på den pampiga tulpanbukett som pryder vardagsrumsbordet där några halvvissna hyacinter stod tidigare idag. Det kom ett sms från min underbara svärmor när jag stod i lekparken och småfrös. " Jag har satt in en peng till dig köp dig fina tulpaner för dom!" . Jag blev så glad att jag nästan kunde spricka! Jag älskar tulpaner! Mina svärföräldrar är bäst. Efter På Spåret ska bloggen uppdateras lite, så nya inlägg är att vänta det närmsta dygnet;)

LINUS Julbandet!

torsdag 29 december 2011

[ANNA] livstecken

Som sagt tekniken har svikit oss och därmed har vi varken hemtelefoni eller internet. Ja eller internet i våra små mobiler och det är en sån jag sitter och knappar detta på, inte helt smidigt. Kanske landar ett nytt modem imorn kanske inte. Vi har filmer och bilder som ligger och väntar er:-) i sinom tid i sinom tid. Idag har det varit full fräs här hemma. Vi har secondhandshoppat till pysseljulklappen jag fick av Linus jag hittade även ett spel som väcker barndomsminnen. Vi har också börjat fixa så Skorpan ska få ett eget fint rum. Möbler har fotats och ska ut på Blocket till att börja med. På kvällen tog jag en tur på stan (lugn och ro nästan folktomt) det blev några fina reafynd mest till Skorpan men även en bh till mig. Nu ska vi göra oss kvällsmackor och te. På återseende förhoppningsvis med bättre teknik så ni får bilder. Blogg utan bilder är ju trist! Vad styr ni med i mellandagarna?

onsdag 28 december 2011

LINUS Tekniska problem.

Pga tekniska problem kommer det att dröja en dag eller fyra innan något nytt skrivs i denna blogg. 2011 avslutas med modemhaveri, 2012 börjar förhoppningsvis bättre. Under tiden tar vi testbild och frågelåda. Gott nytt år, om vi inte hörs innan dess!

[ANNA] Alla ä mä!

Hahaha det gick åt ett par försök...



[ANNA] julaftonsmorron

På julaftonsmorgonen fick Skorpan en fin liten julklapp av Vilma, ett "barably"


Idag kommer tomten till Vilma och Skorpan igen, det blir lite uppdelat och utdraget firande när en part jobbar julhelgen. Det gör ju inte barnen något, fint att suga länge på julkaramellen!

tisdag 27 december 2011

[ANNA] mera firande...

En liten julafton till..

Vilma är kungen av roligaste minerna!

Skorpan borrar in sig i tomtens skägg, en tomte som är mer bekant för henne än hon anar;)


Tomten sa hejdå för i år...en stund senare gjorde Linus oss sällskap...

Det delades ut en otroligt fina och roliga julklappar bland annat, studsande renar (man sitter på dom håller i hornen och studsar fram), saccosäck, barngitarr (jag spelade, Skorpan dansade och Vilma spela munspel, vi var otroligt tajta!)





Efter klapp utdelningen lagade jag och Linus mat till hela ligan, en fin kväll tillsammans:)

[ANNA] Forsbergs visar lite mode..

Linus fick en fin skjorta av mig i julklapp, tyvärr var den lite liten. På julaftonskvällen klickade vi hem en större storlek (oops tröjan nedan till mig åkte visst med då hihi). Redan idag (hur fan är det möjligt tänker man nästan) dök DHL upp med vårat paket!


Jag älskar knappdetaljen i ryggen, två fickor fram och trekvartsärm. Superskön finstickad kvalité. Den blir fina fisken i vår hörni! Jag bjuder på att jag bara har strumpbyxor på mig vid fototillfället. Gentilt av mig va?

Maggan visar upp sin PoP-fyndtröja som hon blev väldigt glad för!

Linus provar sin nya flanellskjorta vid eftermiddagskaffet. Linus är en skön pappa som gillar sköna kläder, flanell är en favorit!