fredag 30 september 2011

[ANNA] Solig fredag!

Skorpan väckte oss med lite prat vid 07:30. Som vanligt, man vaknar alltid av att hon sitter och pratar för sig själv i spjälsängen, hon får några böcker sen sitter hon nöjt och läser i typ 20 min då drar vi oss en stund till. Himla skönt med ett barn som 1.) inte vaknar för tidigt, 2.) inte skriker och vill upp direkt. Hon verkar tycka det är skönt med en stund själv att komma igång, precis som vi då;)

Efter frukost och påklädning mötte vi upp Markus & Vilma och promenerade bort till förskolan vi skulle titta på. Den ligger vilket väldigt mysigt med stor grönskande gård runt om. Trevlig personal och mycket utelek så ja, den är helt klart med på listan! På vägen hem stannade vi i sensommarsolen och lekte i Trädgårdsföreningen. Nu mera springer Skorpan runt och leker själv, Linus och jag satte på en bänk en stund och njöt av värmen. Väl hemma var det lunchdags, ett Matkasserecept blev det, minicalzones med hemgjord pizzasallad (alla åt till dom halvlåg i sina stolar).

Skorpan är riktigt stolt över sina nya fina höstskor från Kavat (ni vet superfyndet 350:- istället för 600:-)


Nu är tv:n på plats i sovrummet och man skulle faktiskt kunna säga att det är klart, ser ni vad sorglig den ena liljan ser ut? Skorpan tappade typiskt nog buketten i marken precis när vi köpt den. Sånt som händer när man har en liten hjälpreda. Tv:n gillar jag jättemycket, får jag välja när vi köper teknikprylar blir det Samsung pga designen. Sen vet jag inget om funktion osv..men snygga är dom haha. Den här har en tunn glasram längst ut vilket gör att den ser lite nättare ut. Nu är det dags att börja piffa lite i vardagsrummet framöver, det är näst ut i "renoveringen".

torsdag 29 september 2011

[ANNA] Torsdag vetni.

Dagen började tidigt idag, 05:30 för min del, familjen låg kvar och snusade. Efter en snabb frukost och lite smink så gav jag mig iväg. Fastnade i strax-innan-sju-trafiken. Vid Bergsrondellen var det som vanligt massor trafik, det kom en ström bilar från Gottfridsbergs/Vallarondell hållet om verkligen aldrig slutade. Det var helt galet, till slut blev jag förbannad och gjorde mitt körkortslivs med våghalsiga inkörning i en rondell. Modigt fru Forsberg, heja! Det var på håret kan man säga!

Efter en dags arbete, gick jag och beställde lampan och mattan till vardagsrummet som vi sett ut häromdagen. Det verkar tråkigt nog vara lång leveranstid men värt att vänta på. Vad det gäller soffa ser det ut som vi bestämt oss. Den vi egentligen ville ha är på tok för stor för vårat lilla vardagsrum det är bara att inse. Vi har hittat ett bra alternativ som vi just nu går och lurar på. Eftersom det ändå var väntetid på lampan och mattan så känner vi oss inte så stressade.

Skorpans solklara soffval häromdagen, hon hoppade upp och ner på "mananen" och var helt vild. Vi håller med, vi hade lätt valt den om den haft ryggstöd!

Crappy bild med min mobilkamera, när jag kom hem från jobbet hade förstoringen vi beställde häromdagen kommit och Linus hade ramat in den och hängt upp den i sovrummet. Himla fin överraskning! Jag älskar den här bilden som Linus tog på mig och Skorpan en dag i våras i vitsippeskogen i Ödeshög. 50*70 format, sepiatonad.  

 Jag jobbade lite på ett syprojekt på kvällen när Skorpan lagt sig. Bästa tilltugget till symaskinen, ett litet glas rött och dödligt goda Noblesse Biscotti.

 Skorpan smaskar i sig kvällsmat. Pitabröd med färs, riven ost och grönsaker, Skorpan skippade grönsakerna, hon har hört att man kan dö om man äter grönsaker. Vad det gäller Generalens humör är det mycket bättre de två sista dagarna, inte helt "återställd" dock.

Imorn förmiddag så ska jag, Markus, Vilma, Linus och Skorpan gå och hälsa på en förskola i närheten av Stolplyckan. Spännande!

onsdag 28 september 2011

[ANNA] Status..

Vardagsrummet 21:15

kvällsmacka i form av varm macka med trattkantareller (tack Gertrud!) en liten öl /rött vin (för min del) och nu börjar Weeds på vår tv. Två föräldrar som tar hand om varandra och sin relation i soffan, efter en dag med ett mindre nöjt barn. Dock verkar denna fas eller vad det nu är vända, idag var mycket bättre än igår. Imorn ses vi på Maxi.

godnatt!

[ANNA] sneak a peak..

Här får ni ett litet span i nya sovrummet... håll tillgodo!

 Min sida av sängen. / min farmors gamla blombord.

 Underkläder/strumpor/diverse i stor byrå. Ovanför på väggen kommer snart en tv, den bör dyka upp vilken dag som helst nu.
Spegeln fick jag av Linus i julklapp för några år sen. Linus hittade ett väldigt smalt och smidigt skåp till mig, meningen är att det ska bli en liten "sminkhörna" där jag kan stå och piffa lite och ha alla mina skönhetsprylar i skåpen. TACK!! Längst ut står en av sminkväskorna i samlingen från Make up Store, favoriten, sen några smyckesskrin.

[ANNA] lite av dagens öden och äventyr..

Klockan 9 packade jag och syrran ihop våra barn och knallade i väg till parken för att leka. Vi busade runt i det gråmulna vädret, riktig snålblåst idag, i en och en halvtimme. Sen lämnade jag och Skorpan av vårat sällskap hemma på gatan, vi hade ärende till stan (syaffären+köpa frukt). Sopbilen kom nere på gatan till Skorpans förtjusning. Så vi gick sakta bakom den och tittade på tre tömningar. Hurra säger jag med! Himla aptitretare, stanken av sopor och se dom pressas tills det rinner sopjuice. Mmmm. Vad gör man inte för sitt barn?! När vi kom hem var det lunchdags (fisk&räkgryta med ajvar, haricot vertes och ris, smaskens). När vi ätit sorterade Skorpan alla miljoners frysklämmor i olika lådor medan jag förberedde kvällsmaten och ställde den i kylen. Nu väntar vi bara på att Linus (som jobbat på sjukan även idag) ska komma hem så ska vi sticka iväg på lite ärenden.

 Dagens lunch och dagens livskris.
Livskrisen och brutalångesten kommer överväldigande, som här i trappuppgången idag. För att poängtera storheten och allvaret i krisen måste man lägga sig ner. Det gäller var man än är och vilket underlag det än är. Här var det åtta trappsteg kvar till vår lägenhet, det hjälps inte, kris först, sen gå in. Jag tog av mig ytterkläder och gick in med varor och gick sedan tillbaka med frågan ; "är det inte skönare att ligga på hallmattan istället?" Fast så fort vi kom in i lägenheten så kom hon inte riktigt ihåg vad det var som var så fruktansvärt för fem minuter sen, utan ropade Barbapapa och sprang in i sitt rum.

tisdag 27 september 2011

[ANNA] så här ligger det till idag..

Halloj gott folk!
Förmiddagen har tillbringats i diverse möbelbutiker i Tornby, soffspaning har börjat. På IKEA köpte vi lite ljus/krukor/väggskåp till sovrummet. Ljusstaken och vasen jag ville ha fanns inte på IKEA i Linköping (pruttigt så är det ju jämt, dom snygga grejorna finns 1.) inte i webbutiken 2.) aldrig på ditt närmsta IKEA). Förr eller senare har vi kanske vägarna förbi IKEA i en annan stad, tills dess dör säkert varken jag eller sovrummet. Vi käkade lunch på IKEA, riktigt gott. Det var en miljon människor i kö när vi kom, vi tittade uppgivet på kön och hade ju inte något annat val direkt. Tur att vi ställde oss i kön, säga vad man vill om IKEA-restaurangen men jäklar vad fort det går.

Övrig status är; Skorpan om möjligt argare/surare än igår. I natt sov hon och vi övriga skitdåligt och lilla fröken skulle absolut inte äta lunch idag. Dom vuxna familjemedlemmarna är helt otroligt nog vid gott mod fortfarande, den kvinnliga börjar dock få ont i halsen. Tålamodsmätaren har passerat gröna området och den lilla pilen står på gult och svajar lite. Långt kvar till rött, hååård ansträngning ligger bakom dock. Positiva-Linus kör med floskler som; nu är ju botten nådd då kan man ju bara gå en väg och det är uppåt! Kul att han sa det igår om Skorpans humör, att det inte kunde bli värre så blev det visst det HA! Man måste ju se humorn i det gott folk. Jag ser humorn i att jag är gift med Mia Törnblom. Man kan ju inte annat än att skratta åt någon med mörka ringar under ögonen och en uppgiven blick som fortsätter peppa livet;) Kämparglöden smittar av sig gott folk!

Önskan just nu. Tre saker: Få tillbaka vårat barn, sömn och ett större vardagsrum till den vräkiga soffan vi spanar på.

måndag 26 september 2011

[ANNA] ibland är livet hårt..

När man är väldigt arg i sin lilla kropp blir man också väldigt trött. Trött och ömhetstörstande.


När Skorpan vaknade på eftermiddagen ville hon ligga länge på mitt bröst. Hon låg och borrade in näsan och somnade om flera gånger. I vanliga fall är det upp ur sängen och igång på mindre än 10. Inte idag.

[ANNA] djupandas.

Skorpan har somnat, jag återhämtar mig från en utmanande föräldraförmiddagdag med en kopp kaffe. Skorpan "göra-saker-jag-vet-att-jag-inte-får-för-att-få-reaktion-för-att-få-ursäkt-att-bli-arg-själv Majken Maria Forsberg har försökt mucka gräl större delen av helgen och den här förmiddan. Idag har hon inte fått mig arg HA! Mami - Skorpan 1 - 0! Touché. När man säger  N E J här hemma för tillfället tänds små eldar i den lilla huliganens ögon. Hon går igång på två röda. Sa´ru nej som i NEJ jag får inte?! Va va? vad tänker du göra om jag skiter i att du säger nej?? Tänker du kanske säga nej ännu en gång fast mer bestämt och ta bort det jag inte får så jag får skrika rakt ut. Jag viiiill skrika rakt ut. Det sliter, rycker och drar i hela min 77cm korta lilla barnkropp jag måååste få utlopp för det!! Det är tufft och jobbigt just nu för Generalen. Jag visar förståelse.

Jag använder mig av förlossningsandningen, jag tar emot värken(utbrottet) genom att andas in djupt genom näsan och blåsa ut läänge. Att jag blir arg blir det inte bättre av nånstans. Ser ni mej ute på stan gå inte fram och mucka. När jag jobbar på torsdag, ta det lite varsamt är ni snälla. Jag använder allt mitt tålamod på mitt barn för tillfället. Den här mamman tappar inte fattningen, den här mamman säger lugnt och bestämt nej. Sen andas hon. Vi lägger ingen ved på utbrottselden, då slocknar den av sig självt.

Linus jobbade på sjukhuset här i stan idag och kom precis hem. Han har gjort en macka och hämtat kaffetermosen. Jag ska fylla på min kopp och prata lite och umgås med min man nu.

hejpå er!

söndag 25 september 2011

[ANNA] sunday sunny sunday

Idag följde Maria & Vilma med på söndagens obligatoriska tipspromenad. Vi hade med oss korv med bröd, barnen åt som hungriga vargar efter skogspromenaden. När vi var klara stod en burk med lite korvskinn och bröd fullt med barr som ramlat på backen, Skorpan och Vilma dammsög det med. När den ena tuggar lite på något och sedan spottar ut det och den andra glatt äter upp det är det svårt att hålla sig för skratt. Vi gissar på att alla eventuella sjukdomar den ena har får den andra. Kärlek på riktigt. Sen hittade vi myror och skalbaggar som barnen länge inspekterade och petade på. Strålande höstsol i glatt sällskap, finns inte mycket mer att önska!

En slutkörd Skorpan somnade i bilen hem och fortsatte sova i sin säng sen. Nu ska jag putsa sovrumsfönstret!

ps Linus barndomshem i Skänninge ligger ute på Hemnet nu, märkligt ju, tänk om vi skulle köpa det då skulle cirkeln vara sluten haha.

 
 
 
 
 
 
  
 
 

lördag 24 september 2011

[ANNA] Ordning o reda.

- Vart ligger höststrumpbyxorna?
Anna; - Kul att du frågar! Dom ligger i fack C3 hylla 2.

Alltså ordningställandet av sovrummet är balsam för själen. Man blir liksom tillfreds av att dra ut en låda och hämta ett par strumpor. Allt är så där perfekt i en kvinnas huvud, det finns underkategorier i strumpbyxlandet som:  -vanliga tunna strumpbyxor, -tunna feststrumpbyxor och -färgade strumpbyxor, - tjocka vinterstrumpbyxor i bomull.



Var sak har sitt fack i nya sovrumsbyrån.

Markus snälla mamma, Gertrud skickade med en hel stor påse torkade trattkantareller och hemgjord lingonsylt hem till oss. Hur rart är inte det?! Skorpan som älskar lingon, jag anar blodpuddingsfest!


[ANNA] Do of the day!

Snabbt och smidigt när man är stressad småbarnsmamma. En fläta på varje sida snurras till knutar. Klart!

[ANNA] Solig höstlördag!

Sådär ja, en tur till tippen - check.
En skogspromenad -check.
Lunch -check.
Tvättstugan, byråmontering -pågående.

Vilket väder det är idag! Klarblå himmel, sådär så man bara ser vita streck efter flygplanen. Vackert så det förslår. Såna här höstdagar slår vilken vårdag som helst för min del. Vi stannade till vid Rydsspåret efter tippen och gick 2,5:an. Hem, lagade linssoppa, åt, Skorpan sover. Där är vi nu.

 En oedi [redig] linssoppa toppad med persiljesalsa och surdegsbaugette till. Pensionären i mig svängde ihop Sabayonne och blandad frukt ( hallonen kommer självklart från Erstorp). Sabayonne är lite vad jag hoppas livet efter döden är. Om det finns.

En del verkar ha sån otur när dom tänker. Eller kanske bara är rika och skiter i vilket. Kanske släkt med Carola. Detta fordon brukar stå på vår gata. Bilen i fråga har fått minst en bot för felparkering i veckan i åtta veckors tid. Helt galet ju.

fredag 23 september 2011

[ANNA] Kväll på Korsgata´

Ligger i soffan, gick precis och hämtade en munkjacka. Crappy hyresvärd som för några veckor sen gjorde nåt fel när han skulle dra igång värmen till elementen i fastigheten. Vi har sedan dess skållhett ( då menar jag näst in till kokande) vatten om man råkar passera ljummet gränsen. Elementen är iskalla. Våran hyresvärld rekommenderas. Såvida du inte har några som helst krav. Aja nu fryser jag inte. Skorpan sover, Linus jobbar kväll. Skorpan sa godnatt till Linus via Skype, familj i modern tid. Hon blev jätteglad när hon såg Linus men mycket misstänksam. Eftermiddagen spenderade Skorpan och jag i Trädgårdsföreningens lekpark, det var sådär. Apmycket folk, sådär mycket att man inte kunde släppa sitt barn knappt för då kom nån och sprang ner henne. En pojke i 4-årsåldern knuffade och trängde undan Skorpan när hon lekte med periskopet, hans mamma stod brevid och såg precis vad som hände. Hon sa ingenting till sitt barn förrän hon insåg att jag som också stod där var mamma till den lilla flickan som blev bortknuffad. Då blev det ett jävla säg-förlåt-fjäskande. Sånt där blir jag vansinnig på, om ingen annan vuxen ser behöver jag inte tillrättavisa mitt barn. Det är väl inte mej som ursäkten är ämnad för?? Skitmorsa hoppas du snubblade med öppen mun i sandlådan! Vi gick och gungade istället, sen gick vi och köpte höstjackan till Skorpan vi sett ut.

I övrigt har jag vaxat mina ögonbryn. Mother-of-all-gods. Varför köper jag sånt dära vax-klet-skit när min delikata gipsvita hy inte pallar det? Varför tror jag att den här kroppsdelen ska fixa det när ingen annan gjort det. Jag får ju för fan avtryck på huden av en manchestersoffa i flera timmar efteråt. Behöver jag säga att huden under ögonbrynen är illröd, stram och svider?? No more homewax for me! Ever.

I helgen är Linus ledig. På agendan står skruva ihop gigantisk sovrumsbyrå. Hurra! Börjar bli tröttsamt att leta underkläder och strumpor i en blå ikeakasse. En tur till tippen blir det nog med, lite elskrot och diverse att dumpa. Egentligen är det ett par småsaker kvar att köpa på IKEA, men ingen människa med självrespekt åker dit på helgen. Speciellt inte lönehelg. Vi sparar oss till tisdagförmidda när vi är lediga.

[ANNA] Fredag, som idag då.

Alltså hade jag läst på lite hade jag ju inte svamlat att det var ett poliovaccin, det är ju mässling/påssjuka/röda hund-vaccin ju! Hur som haver gick det ju alldeles över förväntan! Skorpan tokade runt inne hos BVC-sköterskan. Hämtade de saker som sköterskan bad om, och visade en massor egna saker som Skorpan tyckte var viktigt att sköterskan såg också haha. När det var sprutdags kände både jag och Linus ångesten. Turligt nog är denna runda bara en spruta i ena benet. När sköterskan kom med sprutsetet såg Skorpan på grejorna med allvarlig uppgiven blick, hon kände igen prylarna. Skorpan satt i Linus knä och jag höll benet. Tjoff! Spruta i benet! Skorpan rör inte en min, säger inte ett pip, ser bara så där allvarlig ut. Linus och jag fattade ingenting, samma sekund som sprutan satt i benet så bara väntade vi på gallskriket som har kommit tidigare gånger och så var det bara knäpptyst. Nä jag tänker inte säga att hon var duktig, för hon hade varit duktig om hon hade gråtit också. Att gråta när det gör ont är fullt tillåtet, för det är normalt. Nu får vi se om det blir nån feber/prick-reaktion om nån vecka eller två.

Skorpan stoltserar nu med 10,3 kg och 77 centimetrar ( jfr med 3070 gram och 48cm vid födsel).

Innan sprutan så käkade vi frukost med Asklunds och shoppade lite till Skorpan (/Vilma) på klubbmorgonen på Lindex. Skorpan har fått en pjamas, en fuskpolo och Linus valde en riktigt gosig 70-talströja i frotté till henne.


 Skorpan och Vilma inventerar blöjhinken häromdagen (foto syrran)

torsdag 22 september 2011

[ANNA] today!

När jag sladdade in på gatan hemma möttes jag av Linus och Skorpan som hjälpte mig bära veckohandlingen. Linus hade inte legat på latsidan, han hade 1.) kokat köttet till en gryta som är lördagsmat, 2.) förberett ratatouillen till kvällen, skruvat ihop mer möbler och städat kylskåpet! My gosh! Jag borde jobba oftare haha! Ladies han är en keeper och jävligt gift, hands off! Vi hann med en tur till Trädgårdsföreningen eftersom Linus hade fixat så mycket. Kvällens Matkasse bjöd sej under örttäcke på en bädd av ratatouille. Veckans kanske lite mindre goda, absolut inte oätligt nånstans. Det var sejen som dumpa betyget. Alltså osmakligare fisk till utseendet får man ju banne mej leta efter med ljus och lykta under en slemmig sten i Stångån. Ratatouillen däremot = mycket god, jag äääälskar ratatouille! Så den delen gör vi igen men med ett annat tillbehör.

Imorron: vip-frukost på Lindex med fam Asklund. Sen 1.5 års-vaccination på Skorpan. Det första, pepp. Det andra jävligt opepp. Kul ett dom sprutar in ondska i ena låret och fyller på med lite personlighetsförändring och lidande i det andra låret sen. Skorpan har blivit heltrasig i minst en vecka av alla vaccinationer vi betat av. Vi pratar ledsen, klängig, orolig i kroppen. Inte alls solstrålespexaren vi är vana vid. For real hur jobbigt kan lite polio va, som alternativ till ondskeserumet?? [okej lugn i stormen morsorna jag skämta!]

 Regnbåge över lekparken, Linus och Skorpan leker på snurran.
 Jag har blivit lite katig i mitt körkortsinnehav. Backparkerar som om jag ägde världen. Det gör jag. Alltså jag har värsta feelingen för det, spana, fleeera centimeter kvar. Linus svettas. Jag säger; meh jag har ju stenkoll..luugn. Har jag backat in i väggen. Nej.