lördag 30 april 2011

[ANNA] Valborg, aftonen.

 Kvällens morsa, enkel svart fotlång klänning .

Vi tillbringade en underbar kväll med god mat, dryck och skratten avlöste varandra. Då Malin och Mattias bor precis vid Borggården så kunde vi dessutom njuta av motorcykelkortegen och sorlet från en vacker vårkväll till middagsbordet. Det bjöds på en fantastisk räkpanna och glass med kladdkaka och hjortron till efterrätt. När skymningen föll över innerstadens tacknockar tittade vi på fyrverkerierna från deras balkong. Skorpan bjöd på sitt mest strålande humör, busade med Mattias så hon kiknade, kände sig så hemmastadd att hon kröp in under deras köksbord och bajsade( ja i blöjan då). Inte ens när det började bli sent blev Skorpan på dåligt humör. Sen tog vi barn, barnstol och skötväska under armen och gick dom 50 stegen hem. Skorpan slocknade i princip direkt när vi kom hem.




[ANNA] Lapptäcke & lek.

Skorpans nya lapptäcke! Flera av tygerna är väldigt gamla och därmed blev täcket supermjukt, det är stoppat med ett lager tunn vadd. Bästa belöningen var att Skorpan blev så glad när jag överraskade henne med det i förmiddags, hon satt och pekade på dom färgglada rutorna och skrattade.




Skorpan var väldigt upptagen det ringde i både mobilen och hemtelefonen samtidigt!
Eftermiddagen tillbringade vi i lekparken med kusinen. Pappa Markus jobb har tuffa grejor till barn, vad sägs om såväl motorsåg som röjsåg, "fungerande", väldigt detaljrika och verklighetstrogna. Skorpan var mycket imponerad. Precis när vi skulle gå hem kom regnet, vilken tajming!
Bästa Linus, bättre far och make kan man inte hitta!

[ANNA] Valborg.

Dagen inleddes med en promenix i Trädgårdsföreningen, 09:30 var studenternas valborgsfirande i full gång där. Idag skippar vi nog häng där av förklarliga skäl, en gräsmatta full av ölburkar och dyngraka studenter känns inte lockande, idag får det bli "vår" lekpark. När Skorpan sov på förmiddagen färdigställde jag mitt projekt jag pysslat med ett par kvällar i en veckas tid. Nämligen ett lapptäcke till Skorpan, det är mitt första, ni får se det lite senare!

Nu -vattna orkidéerna, fixa frisyren och stänka på lite mascara, plocka fram lunch.
Sen- lekparken och en kaffekorg
Ikväll- är vi hembjudna till Malin & Mattias, rakt över gatan med andra ord(ja eller snett och sen uppför Pilens backe.)

fredag 29 april 2011

[ANNA] på picknick...

 Skorpan älskade Sempers babyjuice.

 Bästa Malin på picknick idag!

[ANNA] Förmiddags update..



 From: Per.Forsell@stangastaden.se
 To: fam.forsberg@hotmail.se
 Subject: Ang.: Lekplats!
 Date: Thu, 28 Apr 2011 19:42:47 +0000

 Sandlådan kommer att fräsas, jag kommer se till att den kollas ur säkerhetssynpunkt snarast. Förhoppningsvis kan vi måla upp den lite under våren. Mvh Pelle// Stångåstaden


Joho då det är fint det här med att tycka till, inte alltid MEN ofta får jag som jag vill!

Skorpan väckte oss klockan 7, efter en grötfrukost begav vi oss till biblioteket. Där tittade vi på böcker, undersökte spännande ventilationshål i golvet och pusslade i en timme. På vägen hem mötte vi en sportig journalist vid namn Daniel C. Efter en stunds språkande var det dags att gå hem med vårat lite trötta, styriga barn. I skrivandets stund sussar hon och jag ska hämta mig en frukt. Efter lunch picknickar vi med Malin, fint som snus!

 Det nya sen någon vecka tillbaka är att stå upp och åka vagn, Skorpan är kapten och vagnen är hennes skepp, hon älskar det. Vi funderar på att skippa vagnen och kolla på en sån vagn som påven har alt nån gammal kesjarvagn(måste ju finnas på Blocket). Ni som tycker det ser läskigt ut, jaa ni vänta bara. I eftermiddag leker vi med knivar på motorvägen.


 Ventilationsblåsen är superkul!  / En gammal rackare, Skorpan klappar sin kusin som sekunden senare snor rånet(undrar om hon hade klappat henne om hon vetat det innan)

Pysselmorsan fick en idé när hon skulle slå in presenter igår. Skorpan fick måla på lite brunt kraftpapper, tjusigt värre!

torsdag 28 april 2011

LINUS Gosa med farsan.

Published with Blogger-droid v1.6.7

[ANNA] Gokväll bloggen.

Jag kan ju ha världens bästa jobb som småbarnsförälder. Jag har personalrabatt på allt blöjor, barnmat osv allt allt allt på en stormarknad, det är dörsmidigt att handla efter jobbet -man är redan i affären. Sist men inte minst vi har en massör som masserar oss gratis, visst det är strykande åtgång på tiderna MEN jag hann knipa en idag. En halvtimme av avslappning för en sliten mammakropp. Jag kom hem vid 16-tiden med en storhandling i bagagen. Skorpan hade precis slocknat så när maten var inplockad så språkade jag lite med min över en kopp kaffe och en skål glass. När Skorpan vaknat och ätit gick vi en sväng till lekplatsen med Maria&Vilma. Linus var hemma och gjorde en smörgåstårta till morgonkvällens kvällsmat (nä vi firar inget och det är bara vi två - behövs inga anledningar- löööv smörgåstårta!) Efter en stund kom han och gjordes oss sällskap, Skorpan svingade sig utför rutschkanan som värsta djungeltarzan. Hade jag kastat mig utför sådär hade jag brutit alla ben i kroppen.

Det värsta jag vet är när folk klagar över något och inte gör ett dugg för att tala om det och förbättra det. Då får man inte gnälla. Punkt. Den lilla sjagiga lekplatsen närmast oss är inge vidare. Sandlådan är igenvuxen av gräs/ogräs och rostiga spikar sticker upp ur plankorna i klätterhuset. Nä så kan vi inte ha´t . Så jag mailade kultur&fritidsnämnden om var lekplatsen ifråga ligger och dagen efter hade dom mailat mitt ärende till rätt, ansvarig person. Det visade sig vara en man på Stångåstaden, som svarade på min "klagan" samma dag. Dock jiddrade han om enkätundersökningar och dåligt barnunderlag, snickelisnack sa jag och gav honom svar på tal. Ifrågasatte varför lekplatsen ens ska finnas då om den nog inte ska användas OCH om hur varje gård och lekplats bör ljuda av barnskratt OCH om hur de äldre i kvarteret är förtjusta över hur fint det är att det leker barn där igen. Nu ligger mailet på hans planhalva så att säga, vi får väl se vad herr Tråk Byråkrat Undanförklaringsson har att säga imorn. Mostly exating!

Nu ligger jag nyduschad i renbäddad säng och har varit vaken sedan femsnåret imorse, så jag checkar nog ut nu! Go´natt!

onsdag 27 april 2011

[ANNA] Bildupdate...

 Skorpan efter sin förmiddagslur, sitter och tar det piano med en Max-bok.


 Skorpan på Stadsmissionen idag, jeans-playsuit och tröja från Ej Sikke Lej. / Iförd sina sprillans nya stövlar och regnbrallor. Är så glad att vi hittade så väl små stövlar (strl 21) och brallor (74/80) Det är inte lätt att ha ett väldigt aktivt men samtidigt väldigt litet barn till storleken och hitta bra kläder för ordentlig lek. Allting under strl 86( som Skorpan drunknar i) känns som det är gjort för att barnet ska sitta i vagnen och vara söt och ren! Jaja, billigt blev det också och det gör ju inget, 180:- för brallan och 149:- för stövlarna.

Skorpan och jag busade med att fylla badbaljan med tygklossar och kasta dom hej vilt, hemmabyggt bollhav haha. / Numera kan man "hiva" in Skorpan i ett lekhus/klätterställning och hon klättrar och kryper själv fram till rutschkanan och åker ner, om än på divrese våghalsiga sätt.

LINUS The Blues Family.

Published with Blogger-droid v1.6.7

[ANNA] Onsdag med regn.

Efter frukost ( var det nästan förmiddag, vi vaknade 08 här hemma), vid 09 hojtade Vilma&Maria och ville promenera. Det blev några ärenden på Lucullus uträttade sen hamnade vi i den lilla lekparken (som gud glömde, sliten och full med ogräs men duger åt oss) på baksidan av Nygatan. Skorpan vågar åka rutschkana själv (om man tar emot henne där nere) och älskar det. Hon busade runt i den nyregnade sanden i sandlådan och vi fick med oss ett riktigt smutsigt troll hem, skitsamma orka bry sig om smutsiga kläder. Till dom båda barnens förtjusning kom sopbilen och hämtade sopor precis brevid oss, dom satt på rad med vidöppna munnar och såg ut som små fågelkolkar. Det bor mycket pensionärer i huset vid lekplatsen(säkert därför den förfallit) och dom tycker det är så kul att det leker barn där igen. Skorpan vinkar åt dom och dom skrattar och vinkar tillbaka, idag stannade ett äldre par på väg till sin bil och ropade; åh vad härligt med barn här!

Usch vilket trist väder det blev idag, man har ju blivit bortskämd med solen de senaste dagarna. Nä idag får det bli en tur på stan, Skorpan behöver regnkläder och jag behöver stoppning till projektet. Idag känns semestern långt borta MEN egentligen är det ju bara 10 veckor kvar till 6 veckor ledigt för hela familjen tillsammans! Något annat det är lite längre till är Skorpans dagisstart, dit är det 8 hela månader kvar. Det är ju helt galet långt kvar och det gör absolut INGENTING!

tisdag 26 april 2011

[ANNA] Efterlysning..

Är det någon av er bloggläsare som snubblat över detta vax i butik i Linköping? Det heter Veet High Precision Facial Wax och mina ögonbryn vill gärna ha det, nyss. Kom inte dragandes med några "kall-vax-strips, klippt värdelöst. Jag vill ha varmvax. Jag har hittat det i ett par tre webshoppar MEN frakten var lite väl dyr..


[ANNA] Eftermiddag..

Efter en smällfet lunch med världens godaste laxburgare, var? Sibylla givetvis! Vi gick hem och packa kaffe och frukt sen landade vi på en filt i parken, Maria och Vilma kom efter en stund och gjorde oss sällskap, en underbar eftermiddag. Ikväll ger vi oss på coq au vin till middag (skippar dock tuppskrället och kör på kycklingfilé) spännande!




Skorpan och jag mitt i ett hopp!

Denna kom med posten idag, jag och svärmor blev helt tokiga i detta blommönster (tyget är ofattbart svalt och mjukt) och har nu såväl klänningar som linnen och hårband i samma!

[ANNA] Förmiddags update..

Familjens status är rätt utvilade och glada i hågen! Vi (vuxna) sov oavbrutet från 23:30-07:00 himla fint. Vi startade dagen med att slänga in ett par maskiner tvätt och äta en stadig grötfrukost. Linus drog igång dammsugning och moppning. Klockan 9 mötte jag och Skorpan upp Vilma&Maria och tog en promenad i vårmorgonluften, superskönt! Skorpan stod upp i vagnen hela vägen, pajasunge, hon stod vänd i från mig och höll i ryggstödet pekade på hundar och hälsade på alla vi mötte. Mest nöjd är hon när hon själv får trycka på hissknapparna, det fick hon självklart när vi skulle åka ner till Lucullus för att hämta ett litet H&M-paket. Väl hemma igen blev det lite mellis sen slockna hon. Vilket betyder att jag och Linus sitter i vardagsrummet med ett av fönstren på vid gavel. Han spelar tv-spel, jag har plockat lite med mitt projekt och nu bloggar jag. Snart vaknar Skorpan, det ryktas att vi skiter i att laga lunch hemma idag och äter ute.


Hej så länge!

måndag 25 april 2011

[ANNA] Kvällens funderingar...

Efter kvällsmaten och Skorpan somnat gjorde jag en kopp te och satte mig med symaskinen. I den bästa av världar hade jag suttit i vårat stora stenhus(ni vet ett sånt med ett lejon på var sida om trappen) i Loiredalen, alternativt i ett hus med havsutsikt på Österlen i mina Gudrun Sjödénkläder och druckit teét ur min egendrejade kopp. Jag hade dessutom jobbat som skribent med en egen kolumn Men nä i verkligheten får jag sitta i köket i vår takvåningen på s:t Korsgatan och titta ut över innerstans taknockar i vårskymningen, ah vafan det funkar det med. Imorron vaknar jag till en ledig dag, fint som snus! Nu är det dags att stänga av datorn och krypa upp framför Nittileaks med Linus.

 Kvällens aktiviteter / I påskägget från Vilma(vattensprutande djur till badet. / Kan själv!