torsdag 31 mars 2011

[ANNA] Kvällsupdate.

Uscheeenamej det är allt rätt synd om mig, ont halsen har jag(känner mig ynklig inte sjuk) sov 3 timmar i natt, Linus sov apkasst han med. Varför vet vi inte, Skorpan sov som en prinsessa, vi låg och vände och vred. Jag är nog i ärlighetens namn rätt stressad över jobbet, utöver det hamna jag i oooonödiga cirklar, som guuud den där fläcken på tapeten, åh måååste putsa fönstren, när får vi tillbaka bilen blir det smidigt att hämta den, borde rensa garderoben, förresten skrev jag upp grädde på inköpslistan. Fint. Bra. Förbannat onödigt att fördriva en natt med. Jag behöver nog te och glassbåt och Linus varma famn framför Lyxfällan. Hmm eller chips, lite choklad kanske..mig veterligen finns det lite av det mesta i skåpen. Vi hörs!

Obligatorisk borstning. / Pigg tjej efter gröt. / Snygg efterkvällsbadfrisyr.

Jag var världens sämsta men ändå bästa mamma och Skorpan härjade fritt med kritorna, målade sig runt munnen, i hårbotten, på parketten och på kläderna. Linus som stod och lagade mat kom in i vardagsrummet och suckade. Äh skit i tråkfarsan viskade jag till Skorpan. Fan det regnar och är minusgrader fast det är typ april, skit i allt och måla överallt. Äh orka bry sig. Skorpan imorn målar vi den där jäkla rispapplampan ( lugn Linus jag skämta). Eller kanske, känner mig på så där störigt humör, det drar i bråkspaken! Måste få utlopp för allt som är tråk. Måste gå förbi nåt och peta på det så det välter! Måste lära Skorpan nåt man inte får! Måste lära henne säga apmoderat eller kisskorv. För er ordningsfascister där ute (säkert morsor) så är det kritor som går att tvätta bort. Svintrist men sant.

LINUS Våffeltorsdag.

Idag har Skorpan och jag varit hos min arbetskamrat och ätit belgiska våfflor med glass och hemmagjord körsbärssylt. Behöver jag säga att vi rullade (...) därifrån? Riktigt smarrigt.


onsdag 30 mars 2011

[ANNA] My gosh vilken eftermiddag, biljävel!

Malin kom förbi med en wienerlängd som det inte blev mycket kvar av. Malin och jag fortsatte dricka kaffe och prata strunt, Linus&Skorpan följde med Viktor och Frida på promenad. I helgen flyttar Malin&Mattias "hit", ett stenkast från oss, bara Pilens Backe upp. Vi var uppe och spanade in nya lyan, skitfin!

När Linus, jag och Skorpan kom hem igen så skulle Linus "bara" åka till Mjölby för att hämta sin dator som varit på reparation. Det visade sig inte bli så bara, när han skulle köra hem pajja bilen, ja eller det började lysa en ilsket röd lampa på instrumentpanelen och när han gasade vibrerade bilen oroväckande. Sen skulle en rad tillfälligheter göra att det hela löste sig väldigt smidigt, stort tack till Emil och min far! Bilen står på Appelskogs verkstad(Linus sladdade in där 17:59, dom stänger 18:00) och vi har fått låna en bil av mina föräldrar, räddare in nöden! Vi får väl se vad verkstadsräkningen går men det här är varför man har ett buffert/nödkonto så vi reder oss, klart det är trista pengar. Jag fick min deklaration idag och får tillbaka en härligt fin skatteåterbäring(Linus med men hans deklaration har inte kommit än så vi vet inte precis hur mycket) så det var ju därför det här med bilen hände. Det är lagen om balans på kontot som vi säger, så fort det kommer in ett oväntat tillskott, går det raka vägen ut igen;)

Skorpan har börjat mer och mer att leka själv i sitt rum, superkul! 
Köpte en bok till Skorpan på jobbet sist jag handlade (bokrea 29:50), hon tycker den är jättekul, flikar att vika ut och olika materiel att känna på. Dessutom är den ultrakorrekt, vartannat barn i boken är mörk/ljushyad och dessutom vartannat barn pojke/flicka. Det finns till och med ett rödhårigt barn haha.

[ANNA] Idag...

Familjen vaknade inte förrän 08:30 idag igen så nu känner vi oss vid oförskämt bra vigör. Efter frukost tog vi en promenad i Trädgårdsföreningen som för tillfället ser ut som Fukushima, jävligt trist. Hoppas inte renoveringen av lekparken dra ut på tiden och att det börjar grönska lite snart. Nu är det dags för lunch här hemma hos familjen Palestinasjal, linssoppa och surdegsbröd joho minsann så gott! Malin dyker upp med lite fika hos oss efter lunch. Himla fin dag det hära!


tisdag 29 mars 2011

[ANNA] Lunch & klänningar med stort K.

Efter en superb sallad Nicoise med en makalös glassbomb ackompanjerad av björnbär rullade vi hem från Stadsmissionen för den här gången. Jag vände bara i dörren hemma för att skutta ner till syrran, brudklänningsdax vare här! Vi styrde mot Brovillan i Hjulsbro, där blev vi mötta av proffsig, mycket kundfokuserad personal (ehrm till skillnad från Bröllopshuset *host*). Jag tror dessutom vi hittade klänningen som fick oss att utbrista; bravo, bravissimo, excellente, honom ska vi ha! Vi åkte sen tillbaka till Bröllopshuset för att titta igen på den andra utmanaren som inte är dum den heller, jag tycker dock att föregående är aningens vassare och sitter som en käftsmäll. Nu är det ju inte jag som bestämmer i slutändan ändå! Tillbaka på Bröllopshuset slog det mig igen hur sjagit det kändes där, man ska vilja köpa en lyxig brudklänning och känna sig smashing. Klänningarna man får prova är solkiga med revor i, visst det är provklänningar som inte säljs men ändå, köplust=negativt. Jag hittade en potentiell tärnklänning(skämta) som såg ut som en studsboll eller något Lilla Sjöjungfrun skulle kunna ha på sig.

[ANNA] Ljuva välbehövliga sovmorgon.

Linus och jag vaknade 08:20, underbart, vi smög upp i tron om att Skorpan fortfarande sov. Det gjorde hon inte, hon satt och lekte med två nappar i spjälsängen. Den fina morgonen fortsatte med en ännu finare frukost, jordgubbar och vaniljyoghurt. Skorpan fick yoghurt och macka, nu fasar vi bort bebiskäket. Barn varken är eller gör som man tror( det är ju ingen nyhet). Det är dags för Skorpan att äta mer och mer av våran mat, det vi tror att hon aaabsoluut ska äta, det äter hon inte. Men saker som thaigryta(med kokosmjölk och lite "sting" i) det var jättegott, precis som en sydfransk fiskgryta med saffran&fänkål. Märkligt det där. Skorpan får testa allt, har man inte smakat kan man inte tycka det är äckligt, golden regel.

Jaha dagens åtaganden då? Lunch på Stadsmissionen följt av brudklänningsprovande med syster i eftermiddag. Krasse ska planteras i krukor (älskar krasse det är så fint). I förmiddags rensades det lite i Skorpans hyllor, diverse bebispryttlar som nappflaska, barnvagnsmobiler, amningspump osv sorteras ner i källaren.

Dagens hate to say I told you so; Svinisvaccinet. Ännu mer övertygad om att man ska ifrågasätta såväl staten som enskild person än någonsin. Jag var gravid när den dära mer eller mindre tvångsvaccinationen drog igång. Jag vägrade trots barnmorskans tjat varje besök. I samråd med Linus hade vi beslutat att jag skulle låta bli. Linus fick inte låta bli för sitt jobb. En ny neurosedyn-skandal anas sa jag, ja jag ska alltid överdriva. Meeen alldeles fel hade jag ju inte för helt ofarligt var det ju verkligen inte. Aldrig att jag vaccinerar varken mig eller mitt barn med något som det inte finns statistik på att det är ofarligt och utan biverkningar. Dessutom hade vi ju redan haft svinis, jag lyckades få det när jag var med jobbet i Barcelona och sen smitta Linus. Ingen fara med oss, influensa är inte farligt, gud folk ska alltid hypa upp allt till panik. Folk vill ha panik. Såvida man inte tillhör en riskgrupp och har en allmänt kass hälsa sedan innan. Vi var sängliggandes i en vecka riktigt sjuka båda två, nog det sjukaste vi varit. MEN det var aldrig någon livsfara med varken oss eller ofödda Skorpan. Jag säger INTE att man gjort fel som vaccinerat sig eller sitt barn, det har man ju gjort för att man velat göra sitt bästa utifrån vad man själv tror. Att min åsikt och val är en annan, det är ju mig förbehållet. Inte sant.


Nummer 2 man blir inte sjuk av att gå ut utan mössa när det är kallt men den tar vi en annan dag haha;)

måndag 28 mars 2011

LINUS Kusinerna.

 Varsågod och ät Vilma!

 Puss puss!

 Vilmas nya hjälm!

Skorpan flyr!

[ANNA] Nähä så är det med det.

Nähä ni om 5 min ska jag sitta i bilen påväg mot jobbet, så vad jag gör här är ju en gåta. Dags att raska på! Idag vankas ett 13:30-22:15 pass, 13:30-16:30 redovisning och sedan kvällen som kassaledare. Imorn är jag ledig då ska det provas brudklänningar igen (ja inte för min del, utan syrran). Linus&Skorpan ska fördriva dagen med promenad, lite ärenden och sen leka med Vilma kan tänkas.

later! förmodligen imorn(om inte Linus hinner före)

söndag 27 mars 2011

[ANNA] Förvirrad kvinna född -80.

Virrig är bara förnamnet som sagt. När jag stod i omklädningsrummet på rasten och svarade på ett sms till Linus ringde min jobbtelefon( gotta love it) det var en kassör som ville få ett schema utskrivet, jag som stod med det halvfärdiga sms:et i handen säger hejdå till kassören med ett pusspuss(som var tänkt att skrivas till Linus). Det blev lite tyst i andra änden först sen fick jag - "eh aaa hejdå", när jag lagt på insåg lite rosig om kinderna vad jag just sagt, hahaha skitkul.

När jag svängde in på gatan här hemma, det är rätt trångt för två bilar att få möte, så möter jag en blå bil vars förare svänger hastigt rakt ut framför mig. Jag som är för trött för att ens bli förbannad (illa jag är ju känd för att rätt hetsig bakom ratten) tänker bara vilket jävla rövhål. Precis när jag svänger runt ett hörn ser jag i backspegeln att det ju en rätt välkänd Peugeotkombi, det var ju för fan syrran&Mackan. Gud hur trött och disträ får man bli?!

Idag när jag kom hem såg Skorpan ut så här, man blir jag lycklig av att bara titta på detta lilla smultron. Linus är ju en jävel på att styla bebisflickor inte sant?

lördag 26 mars 2011

[ANNA] Lekparksturné -11


 Linus&syrran fortsätter lekparksturnén när jag jobbar och jag får njuta av bilder när jag kommer hem!

[ANNA] Så var det med det.

Nyss hemkommen från en dag i gruvan, 9-16 en helt okej tid, lite sovmorgon(trodde jag) som gått upp 05:30 hela veckan. Men då skulle det tydligen vara fest en av lägenheterna här i trappuppgången(poängtera i en av de två lägenheterna där vi inte är kompisar med dom boende). Vi har vid ett tidigare festtillfälle dagen efter vänligen upplyst om att det är jävligt lyhört och det vore bra om man tänkte på musikvolymen hädanefter, och förklarat att i den här trappuppgången är det tyst och behagligt. Man får gärna ha fest men som sagt håll ner volymen lite senare på kvällen.

Det visade sig tydligen som det var svårt att förstå det budskapet. För igår var det störigt hög musik, men vi valde till en början att ha en stor portion tålamod. Skorpan somnade och vi somnade också tillslut. För att en timme senare sätta oss upp i givakt i sängen, vi vaknade av att Skorpan hade väckts och satt upp och grät i sin spjälsäng och det var ett jävla fylleskrålande i trapphuset. Jag och Linus förvandlades till tigerföräldrar och blev vansinniga på tre sekunder. När man för en jävla gång skull får sova så är det nån annan som väcker ens barn. Nä nu jävlar. Linus for ut i bar överkropp i trappen, bankade på deras dörr så jag trodde deras dörr skulle åka igenom sin ram. Sen fick dom sig en jävla utskällning som avslutades med att jag vill aldrig se er igen( några manliga festdeltagare som inte bodde där.) Jag tröstade Skorpan. En upprörd Linus kom tillbaka i lägenheten, det hade blivit avsevärt lugnare i huset, men man hörde dom fortfarande. Då brast det för mig när jag hörde hur dom manliga partyprissarna stod och snackade skit om vad jag förstod var Linus, "jävla småbarnsföräldrar, bla bla sossesvin, han ska få stryk". Förbannade jävla pi**lu**r nu är det fan nog sa jag högt för mig själv när jag for ut i trappen iförd endast morgonrock. Jag ställde mig utanför ytterdörren ifråga stod där lugnt tills ytterdörren snart öppnades, då for mitt finger upp i nyllet på första killen som kom ut, sen fick han sig en bra omgång av en tvärilsk morsa som undrade; vem fan som skulle ha stryk va VA!? och du kan hälsa dom som bor här att dom ska ut härifrån!! Killen (nån slags brackig backslick kille) såg helt vettskrämd ut, inifrån lägenheten hördes en tjej snyfta(förmodligen en av dom kvinnliga hyresgästerna). Bra där då har dom förstått budskapet tänkte jag vände på klacken och gick igen. Jag var så gud förbannat skitarg, när jag väl blir riktigt arg då är allt möjligt. Inget jag är stolt över men det är inte ofta det händer och då är det befogat. Nummer 1, dom hade fått en väldigt trevlig tillsägelse för ett par veckor sen, nummer 2 kalla folk sossesvin. Linus undrar om det hade med hans röda ögon att göra haha. Sossesvin, nä det är vi faktiskt inte, verkligheten är långt mer skrämmande i deras ögon haha. Killar; jag hoppas att er städerska säger upp sig på måndag så ni få ta hand om er egen jävla skit och att baconfettet ni har i håret är slut. Som att det vore nån slags klassfråga när man säger åt vuxet folk att sluta bete sig som babianer. Nja det säger väl mest om deras intelligens. Jaja det blev tystare än i graven från festen sen. Någon slags ursäkt från dom två kvinnliga lägenhetsinnehavarna idag har lyst med sin frånvaro, tja anser man sig tillhöra något slags övre samhällsskikt kanske man aldrig behöver be om ursäkt, vad vet jag?

fredag 25 mars 2011

[ANNA] Det hära vare..

Detta kom Linus och Skorpan hem med..


Himla piffigt. Än är det inte sommar men förhoppningsvis är det det snarare än vad vi tror!

[ANNA] Lite fredag på er!

Idag lämnade jag Maxi precis i rättan tid om ni frågar mig haha. Kl 13:45 gick jag till bilen, då hade Maxi redan börjat fyllas av ett myller( fredag och 25:e vilket innebär att alla fått lön). I skrivandets stund är det nog highlife därute. När jag öppnade dörren hem med ett "hallå hallå" svarade 3 personer, bästa Malin var redan på plats och stod med Skorpan i famnen när jag kom in i köket. En härlig syn för en trött mammasjäl. Vi dukade fram glass med jordgubbar&smarties till kaffet. Sen fikade vi och diskuterade livet i stort&smått.

Skorpan har blivit en riktigt busig liten luring, igår hittade vi bilnycklarna som låg på hallbyrån i ett par skor. Inte helt kul om jag hade letat ihjäl mig efter dom 06:20 imorse. Allt som är livsnödvändigt inventeras innan man går och lägger sig om man börjar tidigt, det har man lärt sig. Hon gillar att skjuta och rulla in saker under skåp och soffan. I förmiddags hjälpte hon Linus genom att plocka ner den rena tvätten från torkställningen och lägga den i jorden i den jättestora krukan i vardagsrummet med vår väldiga Benjamin fikus i. Tack. Linus och Skorpan har gjort Lindex idag och kom hem med en jättefin pjamas och en klänning.

I helgen väntar jobb. Varför känns det som man jobbar varje helg, när man "bara" jobbar varannan helg??

LINUS En dag i solen.

Published with Blogger-droid v1.6.7

torsdag 24 mars 2011

[ANNA] Här kommer varsågoda..

Klockan ringde alldeles för tidigt imorse, Skorpan sov över förväntan bra i natt trots att hon var så ledsen igårkväll efter sprutan, vi sov desto sämre. Vetifasen vad det var men både Linus och jag sov illa. Lite piggare blev jag dock av att ta på mig vårjacka och basketkängor istället för vinterkläder, vilken skillnad det är att sätta sig i bilen, man känner sig helt liten utan dom stora skorna och bylsiga kläderna. Till råga på allt är ju gruset borttaget nästan överallt, det är det bästa!! Här hemma har vi nyss klarat av ett mellis i världsklass, baugette och glass med jordgubbar, till det rejäla koppar kaffe med mjölk.

Apropå nåt helt annat, vi delar ju garage med bl a Fonus Begravningsbyrå på Djurgårdsgatan. När jag parkerade i förrgår efter jobbet stod tre Fonusbilar framkörda och det lastades kistor och dylikt febrilt. Fonus har två stora förråd nere i garaget med kistor, kistinredningar och lite diverse dödsprylar. Härligt, många som trillat av pinn idag, vårrensning tänkte jag. Mycket vinröd sammet äre.Känns lite smålurigt men begravningsentreprenörerna är, himla trevliga killar och hälsar alltid och pratar glatt.

1.) Köpte tulpaner igår, hittade en härlig vårfärg!
2.) Dagens blygsamma mellis.
3.) Skorpan igår.
4.) Jag imorse 05:25, snygga röda ögon morsan, köpt dom på Blocket?
5.) Ni lär se mig på stan i vår, jag är en riktig färgklick i nya jackan!
6&7.) Klädde om hallpallen, hittade ett tyg som jag blev helt kär i, fjärilar i femtiotalsstil, blir det bättre, NÄ!

onsdag 23 mars 2011

[ANNA] Bildupdate...

Lunchen serverades på Stadsmissionen, linsbiffar med med avorioris, våfflor till efterrätt. Skorpan sopade banan med allt motstånd och charmade brallorna av dom kvinnliga gästerna kategori 50+. Ett tag var det så himla dant, värre en ett Efter 10 med Malou-avsnitt. Det pluttinuttades och gullades, ojoj, det vaaaar ju så näpet; och vilka ögon...och hårspännet än sen då och är tröjan hemstickad? När vi trodde vi nåt lite klimax där så nä då; vad heter fröken då? -Skorpan. SKORPAN!? Är hon döpt till det (nä inte alls standardfrågan, vi är vana) Åh hörde du, åh Skorpan, meeeen guud va gulligt.

Skorpans hår var inte helt torrt när hon somnade därav galna professorn-frisyren. Spana in hennes fina flodhästtänder på bild nr 6.

Fick hem det här igår, superskönt material(nån bomull/viskosblandning) nu längtar jag efter värme!!