måndag 28 februari 2011

[ANNA] Monday!

Idag åt familjen lunch på Steves, kycklingspett med pomme och dipsåser. En klassiker och himla fint! Trots att vi kom mitt i lunchtid var det väldans lugnt och behagligt, kanske två sällskap förutom vi. Skorpan smakade gurka för första gången och blev helt spattig för det var så gott haha. Vi tog en liten sväng om på stan efteråt, blev en tröja till lilla fröken på Lindex, och en tröja till mig också men den fanns inte hemma i min storlek så den beställs hem, så den får ni helt enkelt se vid ett senare tillfälle. En påse med lite H&M-beställning kom till mig och syrran, innehöll bland annat en väldigt fin kökshandduk, lite Piip-design känsla över den men till en bråkdel av priset!





[ANNA] Imorn bär det av..

Ja ni mina vänner, natten har varit hård och skoningslös. Skorpan vaknade 04:00 tvärpigg, vi kämpade i två timmar med att få henne att somna om, vid 06:00 somnade hon äntligen igen och vaknade 07:45. Linus och jag är dödstrött, jag har en bultande huvudvärk. Härligt att kommande natt bjuder på mycket sömn då! INTE. Min väckarklocka ringer 04:00, sen hämtar en taxi upp mig och kör mig till Linköpings flygplats. Vid den här tiden imorron landar jag på Saint Exupery Airport i Lyon, en arkitektisk dröm. Just nu sover Skorpan förmiddag och Linus har installerat Skype på våra laptops och vi har testat så det funkar. Jag får vara mamma via Skype i 4 dagar framöver, det är bättre än inget men knappt. Usch jag börjar nästan böla när jag tänker på att jag inte kommer se snörpa förrän lördag morgon (jag kommer hem sent fredag kväll). Inga pussar eller kramar, inget snusande i håret, inget bus. Nu är ni säkert flera läsare där ute som tycker att jag ska skärpa mig för det är bara 4 dagar. Ni kan fan skärpa er själva. Det är inte det lättaste att lämna någon som man inte kan förklara för att man kommer hem snart igen, man är inte borta för alltid. Vi är ju dom tre musketörerna, vi ska alltid vara tillsammans, vi är världsklass tillsammans. Usch nä jag försöker tänka på annat, jag vet att det blir bättre bara jag kommit iväg. Linus och Skorpan har massor kul inbokat dom närmsta dagarna som jag är iväg.

Lyons flygplats från utsida...

och från insidan...

söndag 27 februari 2011

[ANNA] Kvällsupdate.

Idag har jag jobbat hela dagen lång. Sista dagen på Maxi på en vecka nu, säger hejdå till det 26gradiga kontoret och jag kommer inte sakna det! Det som bråkar mest med mig är svullna halsmandlar och aj i halsen, inget jag inte kommer överleva men fan så trist. Linus och Skorpan hade söndagsshoppat lite när jag kom hem, en mascara åt mig och på eget initiativ en mycket snygg kofta/cardigan. Kul när dom där två väljer saker tillsammans man vet aldrig vad dom kommer hem med! Nu ska vi kolla på lite Solsidan och dricka en kopp te, imorron väntar en ledig  dag tillsammans, den ska vi bara tillbringa med varandra då jag reser tidigt på tisdag morgon.

ps har ni inget för er se Dokument inifrån om Säljsekten- Phonehouse, den gick förra söndagen, mycket sevärd! Finns säkert på SVT-play. Går en ny ikväll med typ samma ämne, Generation utanför.

Skorpan har blivit en hejare på att klättra för någon vecka sen drog hon ut nedersta lådan i sin byrå, använde den som trappsteg och klev i och satte sig i lådan över. Min (läs syrrans) resväska ligger på vardagsrummet, det är galet kul att klättra upp på den och sen slänga sig i sina föräldrars famn. Man är inte så lång när man kan sitta på kanten av en resväska och dingla med benen haha.

[ANNA] Annat synsätt..

Aftonbladet kultursidorna...

lördag 26 februari 2011

LINUS Modeblogg.

Skorpan sportar sina rock'n'roll-brallor.

[ANNA] Lördag kväll...

Just nu...

Melodifestivalen skvalar på tv:n i sovrummet men ingen tittar, vi sitter i sängen med en varsin laptop. Linus redigerar bilder och jag bloggar, samtidigt som jag sms-konverserar med Malin. Jag har jobbat 8-16 idag, räknat pengar/redovisat i 26-gradig värme, nä det finns inget kul att säga om det. Full fräs hem, Linus hade laddat kaffebryggaren så jag nattade Skorpan för en lite lur, sen kröp vi upp i soffan. Sån mjuklandning efter jobbet jämt skulle inte sitta fel. När Skorpan vaknade gick vi ner till kusinen i trappuppgången brevid, gillar att våra hus delar källare så att man inte ens behöver gå ut för att gå till dom, latigt värre. Vi busade med barn och syrran bollade lite brudklänningar och inbjudningskortdesign men med mig. Hem igen och styrde ihop pizza till kvällsmat. Annars för den nyfikne så har jag en djup självspricka under vänster stortå som gör sjukt ont, barnstjärtsalva brukar göra susen. Uschanemej nu börjar mamma/kvinna stressen inför resan bråka som en illsint ond tagg i magtrakten.

fredag 25 februari 2011

[ANNA] Sedär ja..

äntligen fick vi användning för bland annat lite gymnasiala kunskaper i kvällens omgång av På Spåret, bland annat prickade vi in alla tre stjärnbilderna(jag läste astronomi som tillval) och "vem där" Kerstin Ekman( gick ju humanistisk, det blev en väldans massa böcker och författare vill jag lova). Grekiska cognacen - Metaxa har vi druckit vi ett flertal tillfällen, dock är det väl jag i hushållet som dricker den med glädje ( jag ehrm..drick allt, måste ha nåt slags finskt påbrå). Gasen som en del frukter avger - Etylen, hmm vill minnas nån matutbildning med jobbet tror det var där jag snappade upp det. Södertälje tog vi lite senare, först på Astra-Zeneca ledtråden. På det stora hela är vi nöjda med vår insats ikväll, tack.

Nu - släcka, imorn&söndag -jobb.

[ANNA] Lite fredag på er!

Ledare för PRO:s trädbeskärningskurs var Torgny Buske.
ur dagens Aftonblad, skitkul ju haha.


Dagen har bjudit på en tur på stan. Skorpan fick nya jeans, synnerligen lukrativt, då vi såg på kvittot att vi betalat 49:- för dom och inte 129:- som det stod på prislappen. Det blev även lite krukväxter och en lunch på Sibylla. Det skånska biträdet (ni vet hon vi bloggade om som varit med i Bondläpp söker blygdläpp) är minst sagt förtjust i Skorpan och kan inte låta bli att gå ifrån kassan stup i kvarten och stryka Skorpan i håret och gulla med henne, vi förstår henne, det är svårt att låta bli! När vi kom hem från stan gick Linus och Skorpan ner till Viktor&Frida en sväng och lät mig packa ifred en liten stund, det tackar vi för. Det är verkligen stört omöjligt att packa med en vaken Skorpan i lägenheten, om hon inte sliter upp resväskan och häver ut alla kläder och fyller den med klossar istället så sliter hon ut kläder ur garderoben/byrån och det blir allmänt kaos.


 Vardagens bling, vita pärlor till öronen, min vigsel/förlovningsring och hästskohalsbandet(som jag har varje dag, hade det t om på mig i förlossningsalen). Idag piffar jag till en enkel svart tröja med silkessjalen jag fick i morgongåva av Linus, visst är den fin? Han hittade den och valde ut den helt på egen hand, han är en jäkel på att köpa fina presenter.


torsdag 24 februari 2011

LINUS Kissie = terror!

Skorpan reagerar på bloggfenomenet Kissie. Känsliga tittare varnas!

LINUS förmiddagspromenad.

Sent omsider publicerar vi detta dokument, då det var tänkt som ett mms till Anna, men aldrig kom fram. I förmiddags trotsade vi det hemska ovädret och tog promenad.
Published with Blogger-droid v1.6.7

[ANNA] Sådärja..

dags att Annalysera dagen, haha. Sov dåligt som fan i natt, för en gång skull inte mitt kära barn fel, vaknade av inget 04 och hade jättesvårt att somna om, vände och vred och sen var klockan 05:40 och dags att gå upp. Röda ögon med påsar under, klädsamt som tusan, thank god för Make Up Store. Dagen rusade på fort, mycket att göra, grundaren till vårat( och många andra ICA-butikers) personalplanerings program Pers(onal)ica kom på besök, vitsigt värre haha, ikonen man klickar på är dessutom en persika. Jag och min kollega Jenny satt och pratade med honom och bollade en massa ideér, han var väldigt tacksam, han frågade om våra önskemål och vi gav honom såväl positiv som negativ kritik. Känns ju väldigt kul om det vi önskat slår igenom till en eventuell upgrade. Efter jobbet handlade jag, jajemän det är ju torsdag. Fick avstämning när jag scannat, himla tur, jag hade scannat in en påse päron två gånger och hade jag inte fått avstämning så hade jag ju fått betala den dubbelt. Där ser ni 1) personalen gör också fel och är virriga, 2) inte så himla dåligt med avstämning ändå. Sladdade hem lagom till 15-kaffet, med kladdkakarester, fint som smör på laxen. Apropå sladdade, nu börjar jag bli riktigt självsäker i trafiken, trots att jag haft mitt körkort ääända sen sommaren 2009 så har jag först nu börjat köra riktigt aktivt (nu när Linus=bilen är hemma). Jag älskar mitt körkort jag är så glad att Linus pushade&stöttade mig att ta det, vilken frihetskänsla det är! Nu dessutom fegar jag aldrig, jag kör lite med näsan i vädret, nu kan andra gott backa och vänta för nu kommer fru Forsberg haha.

Nä nu måste jag fnula vidare på Lyon-packning, jobbar hela helgen och åker mot flygplatsen 04:50 på tisdag morgon Inte helt jävla lätt att lyckas packa när en liten fröken sliter upp allt man lägger ner alternativt fyller resväskan med klossar. Ska bli riktigt intressant att öppna väskan i Lyon på tisdag kväll och se vad som finns i den, surprise som vi säger!

 Såg att min favvoläsk/juice fanns på Maxi, Linus öppnade den med ett; luktar nystädat offentligt duschrum! Sen smakade han och tyckte den var jättegod.  Sen har vi moi 05:40 imorse, rödögd och het!

onsdag 23 februari 2011

LINUS En gungande Skorpa.

 Fort skare gå!

[ANNA] Mera onsdag..

Idag har vi haft en lite småsur Skorpan här hemma vilket vi inte är helt vana vid direkt, vi har ruckat lite på hennes sov/ättider för att vi var bortbjudna på eftermiddagen. Mitt på dagen var hon glad och nästan hela tiden hemma hos Malin&Mattias, förmiddagen/kvällen nja inte solstråle direkt. Dock somnade hon rätt fort på kvällen nu så jag sitter redan klockan åtta i soffan med 98% tålamod i behåll för en gång skull. Ja eller det gör jag ju varannan kväll iallafall. Vi kör nattning av Skorpan varannan kväll för att turas om/för att det inte är helt picknick i parken och för att hon ska vara lika van vid att båda söver henne.

Hur som haver efter den sena lunchen idag så gick vi en promenad i Trädgårdsföreningen, Skorpan fick gunga i lekparken vilket hon tyckte var jättekul. Sen tog vi en tur i växthuset/blomaffären där och plockade en liten bukett med tulpaner till Malin. Himla kul med självplock, botanisera och välja bland alla färger och inte ens dyrare än att köpa en bukett på t ex ICA. Malin hade bakat supergoda moccarutor med strössel på till fikat och efter en stund kom Mattias hem från jobbet och gjorde oss sällskap, fint att få träffa båda. Dock finns det ju knappt något som en lugn fikasittning längre, Skorpan är över allt och ingenstans. Ett lågt soffbord med liten diameter och diverse fina Filippa K-muggar och Matéusfat var himmelriket för Skorpan och svettigt för hennes föräldrar haha. Tur är att hon även om hon ska plocka på ALLT  så är hon ändå väldigt försiktigt med sakerna, hittills har hon inte lyckats ta sönder något. Och lyckas hon ta sönder något som är värdefullt så är det ju mitt fel som förälder för att jag inte hunnit säga till/ta ifrån henne det och inte hennes fel hon är ju fortfarande liten. Hur som så fikade vi och hade det kanske inte jättelugnt med väldigt trevligt! Omtänksamma Malin har gjort dagisefterforskningar åt oss, OM det är så att vi inte får plats på det dagiset vi redan står i kö på så har Malins chef listat dom tre bästa dagisen här i innerstan enligt henne.

Idag sportades gamla favoriter från Orkan-Lia från topp till tå, skjorta och penn-hängselkjol. Uppsytt efter egen design/önskemål. Till detta varierades det med flätor upprullade till knutar.

[ANNA] Onsdag..

God förmiddag kära vänner..

Jag och Linus slappar lite i soffan, läser bloggar och betalar räkningar. Tvättstugan och skriva handlings/matlista har vi roat oss med också. Vår fina vän Malin sms:ade på dan i måndags och bjöd hem familjen på kaffe nu i eftermiddag, himla trevligt! Dock fasar vi redan för mördartrappan haha. Malin&Mattias bor allra högst upp i ett väldans högt hus i Vasastan (utan hiss), när man tror att man ska dö och flåsar för fullt, ja då är de alltid minst en trappsektion kvar, tur att man har ett litet lättviktar-barn! Fått höra att någon/några som läser bloggen beställt barnkläder från Grodpojken som jag bloggade om, nu är jag ju väldans nyfiken (och glad att jag inspirerat) kommentera och tala om vem du är och vad du köpt!

Apropå något helt annat, bloggerskan Kissie ( hu sicket åkerspöke!), Linus blir förbannad bara han tänker på henne och vill på något sätt rädda världen från henne; något måste göras som han sa imorse! Jag väntar med spänning, vad ska Linus göra? Tydligen verkar ju Kissie gräva sin egen grav i media just nu så ger vi det bara lite tid så är nog irritationsmomentet borta..

Nä nu ska jag passa på och se om jag kan skapa någon slags frisyr i mitt hår innan Skorpan vaknar och det är full fräs igen.
Första gången som jag upplever att Skorpan faktiskt ser lite lång ut haha.
Dom här två fröknarna har börjat intressera sig för varandra nu och det är jättekul! Innan har det mest varit lek brevid varandra alternativt att Skorpan tagit allt som Vilma plockat upp och ska leka med, nu är Vilma lite större och släpper inte lika lätt ifrån sig leksakerna. Bra, dela med sig ska man lära sig tidigt!  Snart leker dom nog för fullt med varandra:)

tisdag 22 februari 2011

[ANNA] Oh but thank you Lindex..so very much.

Jajemänsan 15 situps gjorde jag, sen sket jag i´t. Tålamod är en dygd säger en del, jag säger tålamod är för såna som orkar. Linus älskar mig som jag är trots en mjuuuuk bulldeg till ex-gravidmage. Synd bara att mina 50-talsfodral inte är lika förlåtande. Nä vet ni jag traskade ner till Lindex och handlade magi i plastförpackning. Man tycker ju att flubbet borde titta ut nån annanstans men nä det liksom försvinner in i kroppen...hmm konstigt det där, det trotsar liksom alla lagar. Jajemän resten av kladdkakan imorn.

I övrigt; pepp med tv-tisdag, nu Veckans Brott ( Ilöööv Leif GW) sen blir det Dox (hurra!)

[ANNA] Dagen får plus och nåt minus..

Klockan ringde 05:50 imorse     -----

Räknade pengar och redovisade hela förmiddagen, P3 på i bakgrunden   +++
Lunch, matlåda med fransk fiskgryta, skithungrig     ++++

Sitter med en av våra revisorer och går igenom kassaredovisningen, mycket kul, jag gick ju humanistisk på gymnasiet för att jag är både kass och ointresserad av ekonomi och siffror, det jag gör på jobbet är jag internutbildad på och har verkligen fattat tycke för det. Trevlig kvinna den där revisorn.  ++++

Chansar och tar vägen med vägarbetet hem och lyckas slinka förbi det snabbt! +++++

Kommer hem och inser att det blir kladdkaka med grädde till eftermiddagskaffet! +++++

Börjar fundera över packning till Lyon om en vecka ( dvs what to wear -WHAT TO WEAR?! världsliga problem enligt den här kvinnan) Ja jag vet i Libyen bryr dom sig säkert föga om kläder just nu, men ursäkta mej då för att det är en plikt att vara ärtig i France. Hmm får bli både -- +++



Ja vi börjar så med dagens update, nu ska fikat plockas undan och Skorpan ska väckas, inte sova förlänge så här på eftermiddagskvisten för att inte bre på svårsövdheten på kvällen. En liten promenad så här på seneftermiddagen får det bli nu, jag har varit inne hela dan och vill ut och få lite frisk luft!

måndag 21 februari 2011

LINUS Sortera mera.

Idag fick Skorpan tillgång till pappas skivgömma.

[ANNA] Lite måndag..

En synnerligen trött morsa sitter i soffan. En dag med full rulle på jobbet som avslutades med möte, vi fick reda på att vi ska få lite ledar/chef-coachning det ska bli superkul! Full fräs hem, hatar att sluta fyra trafiken hem från Tornby är mindre kul så dags. Idag hade jag även turen att fastna mitt i en korsning på grund av vägarbete. Trafiken stod helt still och man får det ju lite hett om öronen när ljusen slår om till grönt och bilarna framför inte rör sig och man står minst sagt i vägen. Min blixtsnabba escapeplan blev in i Gottfridsberg och via Valla hem, tog väl en kvart längre. När jag kom hem sov Skorpan så jag fick en snabb andpaus innan kvällsmat/bestyren drogs igång. Jag och Skorpan hann med en kort snabbis på stan, hade spanat in mig på en klänning som jag köpte.

 Imorn väntar mer jobb så nu är det jag som gör te och varvar ner med min man en stund innan det är dags att släcka!


söndag 20 februari 2011

LINUS Bilder från dagen.

  

 Full rulle på kalaset!

[ANNA] Dagen som gått...

Idag gratulerar vi Skorpan på 11-månadersdagen! GRATTIS GRATTIS! Snart 1 år alltså, ujuj stora damen. I övrigt har dagen bjudit på en härlig vinterpromenad efter lunchen, underbart väder! När vi kom hem var det fikadags och lite försenat firande av mig som fyllde år tidigare i månaden. Av mina föräldrar fick jag ett vackert armband och av min syster och hennes familj fick jag en mycket snygg handväska, jag har en större väska (modell kasse) i samma serie redan.

 Familjen Snygg på vinterpromenad. Skorpan bjuder på en av sina snyggaste fotominer hittills haha.

Idag sportas kjol och body från Gina Tricot.


LINUS Låt mig presentera...

...myspatrullen!

[ANNA] Söndag hittills.

Efter ännu en natt av mycket sömn för hela familjen är vi på strålande humör. Det har städats och plockats lite, eftermiddagen bjuder på lite släkt/familjefika här hemma. Imorn börjar en ny vecka med rätt mycket arbete, men det kunde absolut känts värre. Spanade nyss in Stadsmissionens lunchmeny för veckan, nja sådär va? Det är ju så ibland och då hoppar vi eller går dit och bara tar en fika. Tur att dom publicerar den på nätet så man inte kommer dit skithungrig utan backup-planer i bakfickan!

 Skorpan smaskar frukostmacka, nästan inget hamnar på golvet!
Det ser förövrigt ut som små bajspluttar och det är ju kul och trist på samma gång eftersom det är köksgolvet, tur att det är bröd denna gång haha.

 Våra favoritfrukostkoppar från Sagaform, frukosten bjöd på sån där härlig vintersol som sken in genom fönstret och glittrade på dom snötäckta taken. // Min nya vårjacka, jag älskar den klarröda färgen och retrokänslan med dom vita breda banden!

lördag 19 februari 2011

[ANNA] Kvällsstund på Korsgatan.

Skorpan är nattad -nu börjar kvällen hahaha. Nävars låter som det ska bli världens hallabaloo men det ska det guskelov inte, usch jag gillar inte hallabaloo.Vi skippar det dära dravlet Melodifestivalen eller förlåt mig, Mello. Jag blir ändå bara irriterad på dom iq-befriade sketcherna som utgår från att folk är humorlösa och ointelligenta och den dåliga musiken. Det kommer nog säkert en tid när Skorpan vill se det och visst, självklart då gör vi henne sällskap, men än så länge tittar vi på annat. Dock kan jag tycka att "stora" Eurovisions festivalen är lite kul, det är lite stämning och minnen från barndom. Ikväll laddar vi istället upp med en varsin rom&cola och QX-galan istället känns viktigare och mer intressant!

Det här mina vänner är något så smarrigt som quesadillas, mina fina vän Frida är kung i köket och delar med sig av sina smarrigheter på sin blogg. Galet gott och det tog typ 12 minuter alltsomallt att slänga ihop = föräldramat.

[ANNA] Lördagsaktiviteter.

Hepp! Hemma igen. Vi har käkat lunch hemma hos min jobbarkompis Goran i Skäggetorp. Trodde Skorpan skulle bli livrädd, stora skäggiga karlar är ju inte hennes kopp te kan man ju lugnt säga. Det gick över förväntan! Skorpan vågade till och med krypa runt lite på upptäcksfärd. Jag hittar ju som en kratta i Skäggetorp trots att jag bott i Linköping hela mitt 31åriga liv så har jag bara varit hemma hos någon som bor där en gång innan. Turligt nog bor Goran nära centrumet så det var tokenkelt att hitta. Vi hade hur som haver en supertrevlig lunch och nu ligger vi och jäser hemma i soffan, Skorpan sover eftermiddag. Hon har sovit hela nätter (20-08) utan någon som helst assistans, så ja om ni frågar hur vi mår för tillfället så är flaggan i topp! Dock är lilla fröken fortfarande rätt svårsövd på kvällen MEN jag tar alla gånger ett svårsövt barn om det sedan när det väl somnat sover 12 timmar!!

 Jag i grå oversizeskjorta från Gina Tricot. / Skorpan i klänning från Unis eget märke, helt galet mjuk i ecobomull. Jag älskar Uni och MiniRodini visst det är dyrt men vi har lyckats fynda på rea, deras kläder är så mjuka och om det finns en dragkedja som på den här klänningen är den helt inbäddad för inte skava någonstans på den känsliga lilla rosenhyn som bebisar har.

 Min fina man hemma i hallen precis innan avresa för lunch, vi hade med oss kamera till Goran men glömde helt av oss.