måndag 31 januari 2011

[ANNA] Inte långt kvar..

Nu är det en månad kvar till Lyonresan. Lite blandade känslor är det allt, ingen förälder tycker det är jättekul att lämna sin lilla klimp här hemma och vara borta ett par nätter. Jag är ju värsta hemmaapan och längtar massor hem till Linus när jag jag varit på jobbresor, ni kan ju räkna ut hur mycket jag kommer sakna när det är Linus och nu Skorpan också! Jaja sakna är fint ibland och Linus har fixat Skype åt oss så vi "ses" för min lilla laptop följer med. Vilket gör att kanske vi ses också om jag hinner.

Lyon är ju Frankrikes näst största stad (efter Paris) och anses ofta vara Frankrikes gastronomiska huvudstad. Sist vi var där åt jag bland mycket annat gott ett himmelskt ankbröst (ett perfekt tillagat ankbröst är underbart). Två av Frankrikes mest kända vindistrikt, Beaujolais och Cotes du Rhone finns i närheten av Lyon så man dricker garanterat gott. Givetvis dricker du Kir Royal som fördrink (champagne och svartavinbärslikör) när du är där. Jag är en riktig sucker för dom dära champagnedrinkarna i stil med Mimosa och Bellini. Jag rekommenderar varmt en weekend till Lyon, visst det är väldigt romantiskt med många små krogar med rödvitrutiga dukar alá Allå allå emliga armén men man kan ju åka två matintresserade kompisar också! Fransmännen kan vara oerhört artiga när dom lägger den sidan till. Ber om ursäkt titt som tätt och hälsar alltid med ett passande bonjour eller bonsoir och givetvis titel. Sist jag var där för två år sedan så var jag ju mademoiselle Johansson men det är ju numera uppgraderat till madame Forsberg. Jodå jag kan allt leva med att folk håller upp dörrar och kallar mig madame i ett par dagar allt.

 Denna resa kommer dock att innehålla mest konferens och ett inspirationsbesök nyombyggda flagshipstore, Carrefour Planet, en helt gigantisk stormarknad i toppklass.Vi pratar 15 000 kvm och 50 kassor aningens större än mitt jobb alltså. Förra året omsatte dom 1 miljard(!). Innan ombyggnaden satsades det hårt på att undersöka vad marknaden i deras närområde önskade, 50 000 hushåll kontaktades och man insåg att mer än 75% av deras kunder var kvinnor. Därför uppfylldes många av kvinnornas önskemål, såsom bredare gångar, lägre hyllor för att lättare nå, frisörsalong i butiken och en 800kvm stor kosmetikavdelning. Nu är det ju inte därför butiken är så intressant utan känslan av saluhall, varje avdelning (chark, fisk, grönsaker osv) känns som en liten minimarknad och man blir verkligen sugen på att handla och laga mat. Jag är förvissad sen förra besöket att det finns såväl bland annat Zarah som Pimpkie för annan shopping också..

söndag 30 januari 2011

LINUS God förmiddag.

[ANNA] i fredags..

I fredags kväll myste vi te´t som det heter på ren svenska i den här landsdelen. Maria, Markus & Vilma kom upp en sväng till Forsbergs takvåning på lite äkta svennebanan-Let´s Dance-mat tacos. Vi har dock den goda smaken att skippa tvdravlet och umgicks runt köksbordet med gapande barn( ja Vilma det är dig jag menar;) som en storfamilj. Mysigt och gott som tusan. När vi tillredde maten lekte våra barn på köksgolvet, Skorpan bankade Vilma ytters kärvänligt med en plastburk i huvudet, tills Skorpans mamma upptäckte det och avstyrde det snarast, inga sura miner trots.

Bilden kommer från syrran. Notera att ALLA (nä vi skojar inte) hade grå mysbyxor, äre fredag hemma hos svennebanan så är det.

[ANNA] Nytt och nygammalt..


Lite nytt i Skorpans garderob till varma sommardagar. Märks det att Skorpans mamma gillar "lappigt" haha, hur söt ät inte den vänstra "pippiklänningen" ? Den högra är ett Traderafynd och orginal från sent 60-tal ärtig va?

lördag 29 januari 2011

LINUS Lördag med folk.

Idag har vi varit sociala Skorpan och jag, minst sagt. Precis innan Anna for till arbetet så kom farmor och farfar för att spendera tid med sitt favoritbarnbarn (innan ni säger nåt -än finns det bara ett!). Detta betyder ju som vanligt att farmor får leka och farfar meka, i detta fall installera en badrumsfläkt som Markus så snällt hade hjälpt till att montera kvällen innan (som var tacokväll!). Nu blåser det friska vindar i badrummet. Tack Markus och Ken!

Efter att vi vinkat farväl till farmor och farfar gick vi raka vägen in till familjen i A't som av en händelse hade mat i ugnen! Vilket sammanträffande! T o m Skorpan bjöds på mat av Vilma och tackade genom att slå Vilma i ansiktet med en (mjuk) skallra. Tack Vilma! 

Efter detta trodde vi väl ändå att dagen skulle vara över, men icke. Frida (som tidigare hade ringt för att låna en hjärtformad pepparkaksform men istället erbjöds en jättestor dalahäst) hade bakat prinsesstårta och bjöd upp (ner) till kalas. Vi tittade på lite fotboll och delade ut fjärrkontroller för att sedan gå upp och slockna på stört. Eller, Skorpan då. Själv spelade jag lite tvspel, fet efter en jättegod tårta. Tack Frida! 

Tack Skorpan!




God natt min skatt!

[ANNA] Helg.

Natten bjöd på sömn från 23:30-08:30 (vi var uppe två vändor och gav fröken nappen) härligt! I skrivandets stund väntar vi på Skorpans farmor&farfar som är på väg hit, lite caesarsallad till lunch och sedan åker jag iväg till jobbet, så får dom busa vidare utan mig. Idag är det en sån där dag som det är svårt att slita sig från hemmets fina vrå och familjen. Fy tusan vad det är grått och blåser storm ute! Jobbar till stängning idag, 09:15-17 imorn och 13-22:15 på måndag. Vi får väl se om det hinns/orkas något bloggande imorn kväll annars hörs vi på tisdag.

trevlig helg på er!

fredag 28 januari 2011

[ANNA] Babysegway.

Så jävla 2009 att gå med läragåvagnen. Här hemma får man var med numera eftersom fröken själv kryper iväg och hämtar sin vagn när hon känner för det. Det nya är att ställa sig på flaket och åka, eller att backa med den och glömma flytta fötterna också.

 Skorpan på sin segway.

På köksbordet letar sig våren fram..

[ANNA] Efter lunch..

Efter lunch tog vi en promenix i det kalla gråvädret, postade ett traderapaket och spanade lite efter en vårjacka till Skorpan. Allt var tråkrosa alt. Hello Kitty så vi bordlägger det tills lite mer kommer in i butikerna. Istället styrde vi mot Stadsmissionen och lite fika/mellis för Skorpan. Mycket barn där idag, Sofia dök upp med sin Alma( när jag la in bilder på datorn så såg jag att jag fick med Almas barnvagn uppe i ena hörnet innan jag ens såg dom). Ikväll kommer grannarna tillika familjen Johansson/Karlsson upp på lite tacos, lite Let´s Dance på det så har vi väl 80% av Sverige ikväll haha. Men nä det sistnämnda hoppar det här hushållet!

 Fikadags i semlebody och jeansklänning.

 Trappstegen upp till "scenen" är inga som helst problem hon är snabb som en vessla, när vi vände bort huvudet för en sekund så var unga fröken borta vid disken och spanade på läsken.

 Skorpan är numera överallt och ingenstans, hennes armar har teleskopeffekt och når även sakerna i mitten på bordet. Uppe i hörnet entrar Alma.

Trekvartsärmad topp från Stray Boys bidde dagens.

torsdag 27 januari 2011

[ANNA] Samtal..

badrummet 21:03 ; Linus kissar, jag tvättar av mig sminket.


jag - om jag hade skägg vilken typ skulle jag passa i? (inspekterar ansiktet i badrumsspegeln)

Linus - flätan.

jag - näe va? så jävla inte jag (tänker jag samtidigt som jag hör en speedad gycklarflöjt och en hes stämma väsa "vandraren har ingenstans att gå.." inne i huvudet.

Linus - fast i mustaschväg måste jag säga en liten smal Zorro-mustasch. 

jag - hmm kanske det..

[ANNA] Dagen får plus och nåt minus..

05:30 väckarklockan ringer     -
06:00 äter frukost och läser tidningen på nätet ++
06:40 svänger in med bilen på mitt jobbs parkering ++
06:43 slänger glas i returstationen --- ( det var ju fan 16 minusgrader typ och jag hittade inte mina vantar)
07:00 startar igång på kontoret +++ (helt okej småpratar lite med min kollega Eva-Lena)
09:10-09:40 frukostdags på jobbet ++++ (är vrålhungrig och vi har en stor fin frukostbuffé)
11:00-11:30 Gör ett uppehåll i kassaredovisningen och erbjuder mig att sätta mig i kassan en stund eftersom det är långa köer. ++++ (Eva-Lena blir väldigt glad och det är en fin känsla att göra någon glad, jag hade dessutom en väldigt trevlig dam som handlar av mig, säger att jag är klämmig och önskar mig en fin dag, klämmig är väl ändå mysigt!?)
12:10-12:40 lunchrast ++++ (jag var hungrig och min enchiladas-matlåda är mycket god, jag och mina kollegor har ett trevligt samtal om Mjölby stads utbuds vara eller inte vara, solen skiner in genom fönstret).
13:00-13:20 det är kö i kassan igen så jag lägger ner mitt arbete och hjälper Eva-Lena igen +++(ett väl utfört arbete ger en inre tillfredställelse...som Karl-Bertil Jonsson säger..)
13:20 Ser på övervakningsmonitorn på kontoret att en av "mina" stamkunder, Bosse, dyker upp i kassan. Går ut och småpratar lite med honom, han skiner upp och blir jätteglad. Känner honom inte egentligen men han är en sån där farbror som behöver få prata lite och han säger att jag gör honom så glad. ++++
13:50 arbetsdagen är slut och jag stämplar ut +++++
14:00 har hämtat en kundvagn och börjar veckohandla + (fan va folk növla långsamt framför mina fötter hela tiden, fick dessutom tag på en kundvagn som drog åt höger, hatar höger.)
15:00 svänger in på s:t Korsgatan och lastar ut maten och kör ner bilen i garaget. +++
15:10 kommer upp i lägenheten, Skorpan flinar högt jag med +++++
15:40 lägger Skorpan samtidigt som Linus brygger kaffe, Skorpan somnar direkt. +++++

 Suddig bild men ni ser ju, allt hår som ser ut som lugg är amningshåret som växer ut, ser ut så över hela huvudet. Allt hår jag tappade av amningen växer ut för fullt. Kul men jävligt trist att det ser ut som man har en mattfrans runt huvudet. Detta får ++++ och ---.

Linus brukar skicka små mms så jag inte ska sakna dom för mycket. Det här gjorde min dag. Här lyssnar dom på hip hop och hänger ut på morgonkvisten. +++++

onsdag 26 januari 2011

[ANNA] Onsdagen idag.

Förmiddagen spenderades med tvättstuga. Lunch intogs på Stadsmissionen(en ljuvlig svamp&rotsakssoppa med katrinplommonkaka till efterrätt). På Stadsmissionen var det fullt nästan, massor barn och bara mammor så långt ögat kunde nå, papporna var som bortblåsta. Inget nytt under solen där inte.

Efter lunchen tog vi en kort promenad sen vek Linus och Skorpan av hemåt och jag gick för att möta Malin vid bussen på Trädgårdstorget. Malin och jag tog en svängom på stan och hade sedan ett fint samtal med mycket skratt över en kopp kaffe på Fräcka Fröken. Vi pratade bland annat om hur trist det är när man hör mammor som "hugger" på pappor. Säkert gånger som det är förtjänat MEN ofta upplever jag det som papporna inte släpps in eller får en chans. För mammorna vet minsann bäst. Är det hela världen om barnets kläder inte är helt matchade, är det hela världen om det är si eller så. Nä för om inget annat duger då slutar det med att man får dra hela lasset själv. Bitterhet är ingen angenäm eftersmak och det är den jag hör titt som tätt. Han vet inte hur jobbigt jag har det ibland här hemma med barnet, han vet inte hur mycket det är att göra. Det finns ganska så lätta sätt att ändra på det. Morsan ta och slappna av lite på perfektionistfronten och dela på föräldraledigheten. Jag hör om pappor som knappt kan vara själva en hel dag med barnet för de inte kan söva/mata det. Trist! Släpp in farsorna och för guds skull låt dom göra "fel" enligt din måttstock så dom kan göra rätt och bilda ett eget sätt. En fråga vi ställde oss var hur många läser bloggen ( min/vår) för att dom stör ihjäl sig på mig och mina ruska-om-i-mamma-väldet-åsikter och diverse så-här-tycker-jag-angående-barn-åsikter, hmm åååtminstooone en 20% gissade vi haha.



Skorpan har upptäckt att kasta huvudet bakåt och titta upp, hon skrattar lika mycket varje gång. Idag har hon ett Traderafynd på sig, skjortan är orginal 70-tal och hade prislappen kvar en riktig liten cowboytjej!




Skorpan kastar jämt av sig strumporna, hon verkligen hatar att ha saker på fötterna.
 Idag: enkel vit skjorta från Filippa K armband från Vagabond.

 Finaste Malin!

[ANNA] Amen så flott!

Tömde nyss mailkorgen, hade fått mail från Natusan. Tydligen är jag en av vinnarna i deras "babysovkampanj" där man skulle dela med sig av sina bästa tips för bra sovrutiner hos barn (jävligt ironiskt va?). Fint som snus ändå, en rejäl laddning babyprodukter är på väg hem. Hur går det då med sömnen här hemma? Jodå, visst det är svårsövt vissa kvällar, men vi köper det och kämpar på, hon sover ju hela nätter (ca 20-08) när hon väl somnat, i sin säng utan ens nappinpetning och det mina vänner är högsta vinsten! När vi började med nattningsrutiner (vid ca 5 månaders ålder) testade vi en mildare variant av 5minutersmetoden, den verkar funka för en del absolut, men när vi diskuterade sömn/nattning hos BVC sist så sa vår BVCsköterska att deras barnpsykolog starkt avrådde från den metoden. Det finns garanterat lika mycket tips och åsikter som det finns BVCpersonal/föräldrar. Vi fick dock lite andra tips som föll oss mer i smaken. Problemet är inte att våran lilla kotte inte är trött när det är läggdags, problemet är att hon är så förbannat aktiv. Hon kan ligga ner med slutna ögon och nästan "vara borta" när hon mekaniskt ställer sig upp i spjälsängen hon bara ska vara med, vara uppe. Sova är ju så satans trist när man kan leka istället!

tisdag 25 januari 2011

[ANNA] Fool me once shame on me..

fool me twice..not gonna happen!



Skorpan får kladda fritt varje dag och öva på att äta själv, hon brukar få fruktpuré och en egen sked, idag blev det dock banan. Banan äter vi numera endast iförd blöja, bananfläckar var fan ingen lek! Det lärde vi oss den hårda vägen, det blev mörkbrunafläckar som inte gick att få bort. Men men barn är barn och det kladdas, numera optimerar vi dock.

LINUS Skitkul.

måndag 24 januari 2011

LINUS Lunchfrisyren.

Efter förmiddagsluren ser man ut såhär.

[ANNA] Start på ny vecka.

En trött mamma sitter i soffan, Linus nattar Skorpan. Man är outgrundligt trött nästan jämt numera. Det är långa dagar med jobb och småbarnsföräldraliv. Nu har jag ju jobbat sen 1:a november så jag är minst sagt rotad igen. Idag började jag 08:30 vilket gjorde att jag kunde äta frukost med familjen (dom vill inte göra mig sällskap när jag går upp 05:30). Jag kunde plocka upp Skorpan, linda in henne i en mysig filt och bara går runt och mysa med henne och sniffa i hennes hår innan jag åkte till jobbet. Arbetsdagen gick väldigt fort då jag hade mycket att göra; pengar att räkna, presentkort och kuponger att redovisa, registrera inbetalningar från fakturakunder och lördagens kassor att redovisa. Detta gjorde jag mellan 08:30-14:30 och på det tog ut en timmes rast också, jajemän, Anna Effektiv Forsberg. När klockan blev 14:30 var det dags för varannanmåndagsmöte till kl 16, diverse saker avhandlades bla konferensresan till Lyon som jag och mina kollegor åker på 1-4 mars (vi åker i två omgångar så en grupp åker 8-12 mars). SEN brände jag hem. Väl hemma sov Skorpan sin eftermiddagslur så jag fick en lugn och tyst hemkomst till att börja med, skönt att hinna hämta andan.

LINUS Preparing for Death Mountain.

Now all we need is the silver arrow...

[ANNA] Mother of all gods!

Efter att ha scannat mitt kommentarsfält; det går tydligen visst att fika utmärkt på Espresso House Stora Torget med 2 (!) barnvagnar samtidigt OCH det finns två barnstolar. Jag är den första att erkänna att jag har fel när jag får fakta. Däremot kommer jag att fortsätta hoppa över det själv när jag fikar med barn, jag tycker det känns som en sån Fångarna på fortet-cell där väggarna börjar röra sig inåt och det är utan vagn och barn haha.


Nu frukost- sen jobb. Ha en fin dag!

söndag 23 januari 2011

[ANNA] Kusinbus häromsistens.






Skjutsa runt sin kusin är den nya favoritaktiviteten!

[ANNA] Sunday

Eftermiddagen spenderades på Espresso House med lite catching up och tjejorna över gigantiska koppar latte/kaffe, himla fint. Passade på att ta filialen på Stora Torget då det är näst intill omöjligt att ta sig in där med barnvagn och tror inte ens det finns barnstolar där. Säkert folk som tycker olika men jag tycker faktiskt att det är helt okej att det finns lite "barnfria" zoner. Barn behöver inte vara med över allt. En del vill koppla av och njuta av sin latte utan barnskrik och då ska dom få göra det. Det finns massa andra stora, rymliga ställen där det dessutom ofta finns andra barn, då är ju det roligare om man har barn med sig! Däremot är det trist och diskriminerande att man inte kan ta sig in där (Espresso House) som rullstodsburen knappt.

Fikadags!

[ANNA] Söndagsförmiddag.

Gårkvällens P3 Guldgala var väl ändå sådär va? Alltså Kitty Jutbring är jag ju inget jättefan av från första början men jag trodde nog att hon skulle jobbat lite mer med sitt uppdrag som programledare. Vinnarna i dom olika kategorierna då? Nja, Robyn förtjänar absolut storkovan hon kammade hem, hon är oerhört duktig, men resten näe. Vart tog Oscar Linnros, Daniel Adams-Ray och Håkan Hellström vägen? Inget fan där heller men det är ju ändå dom som snurrat mest i etern eller hur? Självklart dom får ju sin beskärda del av uppmärksamhet och berömmelse ändå och det är ju nobelt av P3 att plocka ut underdogsen i ljuset. Trist bara att den man knappt har hört talas om är den som vinner, känns lite bajsnödigt av P3, att det ska vara så alternativt att det nästan blir för mycket istället.


När Skorpan vaknat från sin förmiddagslur blir det lunch (Caesarsallad, nej vi kan inte få nog) sen ska vi faktiskt pipa ner till grannporten. Maria, Markus och Vilma har lite ärenden så vi passar på att låna deras badkar, familjebad! Vi ska kissa extra mycket i badvattnet och sen ska jag leta reda på Markus handduk och torka mig i stjärten med, jajemän. Eftermiddagen bjuder på fika med Frida&Johanna för min del, himla fint, det var länge sen sist nu. Linus var snäll nog att påminna mig häromdagen om att jag måste ju faktiskt gå iväg och hitta på något själv om jag vill. Det blir lätt att man alltid åker raka spåret hem från jobbet, dels för att man vill och längtar efter familjen och dels för att man känner sin plikt att komma hem och "lasta av" Linus.

En del saker runt barn gör mig lite förgrymmad ibland, mycket av det lämnar jag där hän och det hamnar inte på bloggen. En del saker vill jag ifrågasätta väldigt gärna. En sak som kan irritera mig är att små barn är duktiga och snälla när dom inte gnäller eller sover bra/hela nätter. Tänker man så är man väl ändå fel ute, för ditt barn vill dig ju illa och vill irritera dig?? (Är det skönt när barn sover hela nätter? Oh ja min skapare) Åh för alla gånger som jag fått frågan om Skorpan är hon snäll, är hon duktig? Om ni visste alla gånger det hade kunnat komma ett riktigt fränt svar tillbaka i stil med; att nä hon är en riktig liten  kall beräknande satmara den där ungen som hatar mig. För det var väl ändå det dummaste. Små barn vill saker, det vill ha din uppmärksamhet och sina behov tillfredställda därför "gnäller" det ibland, inte för att det är med mening jobbigt. Det vill inte sova hela natten, för att det har massor intryck att bearbeta för att det drömmer mardrömmar, för att de vill veta att mamma och pappa finns där och kommer om du ropar om det är mörkt och läskigt, för att tänder spricker igenom och det gör ont. Snälla och duktiga kan vi fan vara själva. En del barn däremot kräver mer än andra för att barn är olika och då är det stundtals tufft att vara förälder. Det är en annan femma.