fredag 31 december 2010

[ANNA] Årets lista..

Årets..

längsta väntan; 8-20/3 dom tolv dagarna jag gick över tiden i graviditeten är det längsta jag varit med om. Kändes inte som 12 dagar, möjligtvis 12 månader.

efterlängtade ankomst; Skorpan såklart! Vi åkte till BB med en vetskap vi kommer hem med en Skorpan. Sen vem/vilket kön denna Skorpan skulle vara det hade vi ingen aningen om.

upptäckt; Stadsmissionens café! Där njuter familjen minst en gång i veckan.

fynd/köp; vårat ståtliga linneskåp, en kär ägodel hemma hos familjen numera.

pang vafan hände; Den 20:e mars födde jag barn, den 1:a november stod jag instämplad på ICA Maxi igen, tiden däremellan spolade någon fram i ljusets hastighet.

musikfynd; Magnus Carlson and the Moon Ray Quintet.

vad fan sa du??? ; Kungen och Camilla Henemark. Allvarligt, det är fortfarande anmärkningsvärt.

förmodade ångest som uteblev; Bilen som lagades gratis, Linus tandoperation som inte behövdes, men framför allt min 30-årsdag. Jag hatar att åldras och har haft ångest varje födelsedag sen jag fyllde 21 tror jag. Men nä när den stora dagen kom kände jag ingenting. Jag är så glad och tacksam för allt jag har, mitt jobb, min familj det skulle känns som ren idioti att ha ångest för en sådan skitsak hädan efter!

återhämtning; Min kropp. I slutet av sommaren regnade mitt hår av och brösten var två urvridna lovikkavantar. Men sen sakta men säkert, två-tre månader efter jag slutat amma så kom livet tillbaka. Håret växte ut och fick tillbaka sin lyster, brösten fastade till sig någorlunda och förutom en något mjukare mage och ett bredare höftparti är jag som "vanligt" igen.

vanesak; Köra bil. I och med att Linus är föräldraledig så har jag fri tillgång till bilen. Underbart, mitt körkort är en mycket kär ägodel! Men från att jag tog körkortet (förra sommaren) tills i november i år blev det rätt sporadisk bilkörning (Linus har ju bilen till jobbet nästan varje dag), och man måste öva för att känna sig trygg och säker. Det har jag gjort nu massor!

torsdag 30 december 2010

LINUS Skoj med Skorpan.

Ljudet på för bövelen!

Från en månad tillbaks så ser det ut så här hemma. Full fart!

[ANNA] En nyvaken liten sparvunge..

Nyvaken efter förmiddagsluren idag. Hur mycket hår har hon inte?! Värsta kalufsen haha!

[ANNA] Torsdag och fynd.

När jag väl trasslat mig ut ur skithålet Tornby( fan vilken trafik det var idag och då slutade jag ändå 14), så slängde jag in min jobbväska i hallen och sprang ner på stan. Linus och Skorpan hade handlat lite fina blommor till nyårsbordet och väntade på mig på Stadsmissionens café. Skönt att komma in i lugnet och friden, så himla stillsamt därinne. Vi fikade och busade länge.

Igår kväll klickade jag hem lite hårvårdsprodukter, HQhair hade 30% (fick ett mail häromdan) så jag fyndade mitt favvomärke Redken. Två flaskor schampo, två balsam och en burk inpackning, totalt 500:- mot i Sverige 1200:-. Liiite skillnad va, ni förstår att jag blev glad?! Lugn bara mina vänner jag har aldrig betalat fullpris någongång, jag fyndar det alltid på Tradera i vanliga fall. Det jag köpte nu räcker nästan till i höst (!), det är så hög kvalité att det går åt så lite varje gång, jämfört med "vanligt" schampo är det oslagbart.

onsdag 29 december 2010

[ANNA] Livstecken..

Jorå vi lever allt, eller vi tror vi gör det och då måste vi ju leva( eftersom vi tänker), filosofisk skit det där ni! Nu måste vi dock få sova en natt snart, eller åtminstone ett par timmar i sträck, det är över en vecka sen sist. Skorpan vaknar på nätterna stup i kvarten och är ledsen, eller mer än hälften av gångerna är hon inte ens vaken hon skriker till i sömnen. Hon verkar inte ha ont någonstans och på dagarna är hon precis som vanligt, busig och superglad. Vetitusan vad det är, mardrömmar? Jag och Linus är riktigt nere på botten, jag börjar känna mig osedvanligt snygg. Den som mår bäst är Skorpan, tur är ju det!

Idag har vi ombesiktigat bilen(inga problem), jag har varit hos tandläkaren och så har vi storhandlat.Vi delade upp oss för att vara som mest effektiva, Linus släppte av mig och Skorpan på Maxi-parkeringen( fan va folk det var i Tornby!) så handlade vi medans han åkte till besiktningen. Skorpan tycker det är skitkul på Maxi, hon sitter som ett tänt ljus och stirrar med stora ögon. Allt man scannar vill hon dock ha och blir lite sur när jag vill lägga det i vagnen istället. Ger man henne något att hålla i och titta på så släpper hon det bara varsomhelst när hon inte är intresserad längre. Nä hon fick hålla sig till att charma folk medans jag fyllde vagnen. Det var hon rätt bra på, jag hörde titt som tätt djupa suckar från andra kunder runt omkring; såg du guuud så söööt, vilka ögon, hon ser ju ut som en docka... Jag rattade runt med vagnen stolt som en tupp.

Nä nu ska jag dregla lite i H&M:s vårkatalog igen, har spanat in mig på några fina saker..

 Min tandläkarmottagning(på samma gata som vi bor) vackert hus, läskigt inre. Jag HATAR tandläkaren verkligen, uschaaan om man ändå slapp. Jag är trist nog inte vidare välsignad med mina tänder heller. Jag har aldrig haft tandsten i hela mitt liv, däremot karies. Jag borstar, tandtrådar och sköljer, sliter som tusan men ÄNDÅ är det nåt nästan varje årligt besök. Vet faktiskt inte vad som är värst, kostnaderna eller smärtan. 

måndag 27 december 2010

[ANNA] Korrektur.

Johanna har ju helt jävla rätt. Det är ju inte tisdag idag, det är imorron det. Dagen innan tisdag heter måndag, det är vad det är idag. Huga ibland är den här morsan så förvirrad att hon inte vet varken ut eller in. Då ska jag tillägga att Linus frågar mig nästan varje dag vad det är för dag. Han har inte haft en jävla aning sen han gick på föräldraledigheten. Jag är helt rätt person att fråga!

[ANNA] En vanlig tisdag som denna.

Kom hem från jobbet vid strax efter 15, möttes av Skorpan som fått upp en sjuhelvetes fart med läragåvagnen. Fullastad med diverse vantar och prylar tuffar hon flinandes fram. När jag lade Skorpan för en eftermiddagslur kirrade Linus en tallrik frukt och kaffe.

Lämnade in min lilla laptop på Siba idag efter jobbet, nåt vajsing med fläkten. Tur att jag inte var själv på Siba iallafall och tur att det är så förbannat bra skyltat i den där skitaffären. När jag kom in stod det inte skyltat någonstans var byten/återköp/garanti-ärenden var någonstans. Så jag ställde mig i den lååånga kassakön. När jag äntligen kom fram tittar kassörskan på kvittot och tänker högt; du har köpt den av Willy, hmmm jobbar Willy idag? nä det gör han inte. Jag hinner tänka vafan kan jag helt allvarligt inte lämna in min trasiga dator om jag inte kollat Willys schema?? (jag köpte den för nästan ett år sedan) Jag stirrar på Siba-kvinnan med min mest dumförklarande blick jag kan. Näää du får haffa valfri personal på golvet. Jag tittar hopplöst ut över havet av kunder och de fåtalet ack så upptagna personal. Jag ska alltså trava runt lite på måfå och försöka hitta någon som kan hjälpa mig. Ingen särskild avsedd disk, inga kölappar. Smidigt Siba, smidigt, kom ni på det lysande systemet direkt. Eller är det något ni jobbat fram under åren? Fyrtio minuter efter att jag kom in genom entrégrindarna lyckas jag få hjälp av en personal, när jag frågar ungefär hur lång tid brukar det ta får jag det det skämtsamma svaret; till midsommar är den nog klar skulle jag tro. Jag svarar ironiskt; jag är inte ett dugg förvånad om så är fallet. Snyft den här bloggerskan saknar redan sin lilla fina tjejdator, nu får jag dras med Linus väldiga killdator. Dagens i-landsproblem.

Bjuder på några juldagsbilder till..


söndag 26 december 2010

[ANNA] Fynden..


Ikväll ryktas det att det blir Descent 2 nermyst i sängen med min man. Men frågan är om vi törs, 1:an var ju läskig så man nästan gjorde i brallan..

[ANNA] Så var det över.

Nu är julen slut, det är en väldans fin jul vi lägger bakom oss. Den har varit fridfull, bilen har stått i garaget hela julen, vi har bara varit hemma så när som på hos syrran( i trappuppgången brevid). Lugn, ro och kvalitetstid tillsammans. Nu tillhör ju inte vi dom som brukar åka på turné i julhelgen, det brukar bli en tur och det är inom länet. Idag åt vi julbordsrester till lunch och det var riktigt gott, det var ju bara andra gången som vi åt julmat( om man inte räknar gröten igårkväll). Igår åt vi lunch på Gyllene Måsen haha, det var skitgott med avbrott från kanel och kryddpeppar!

Efter dagens lunch tog vi en promenad, vi gick genom stan för att se om det var någon reahets men det var förvånansvärt lugnt. Vi slank in på Uni och kom ut med en tröja från Mini Rodini som jag spanat på länge och en klänning från Unis eget märke, det var 40% och därmed lite mer överkomligt. Tack gammelfarmor Berit för julklappspengen! Ett fynd till blev det, jag har spanat länge och väl på en svart, långärmad "maxiklänning" (för er som inte är med på fashionistasnacket så är det INTE en väldigt stor klänning eller en klänning från ICA Maxi, utan en fotsid alltså ända ner till backen-lång klänning). Jag är sååå nöjd, billig som tusan och lagom lång (det är ju fan inte lätt när man tillhör hobbitsläktet).

ps När ni tycker att min svärmor är oerhört välklädd( jämt med andra ord). Så är hennes kläder till 99% från Klädstället det ryktas även att det är en sjuhelvetesrea där som startar imorn!

 Jag sportar julklapp, min nya fina tröja från frk, jag älskar mässingsknappdetaljen.

 Skorpan sorterar vidare...
Julens familjefoto!

[ANNA] Mera jul!

Igårkväll åt vi gröt, skinkmackor, massor julgodis och drack öl&glögg hemma hos Maria och Markus. Det öppnades julklappar framför brasan (dvd gott folk här tullas inte på mysfaktorn haha) vid granen och vi hade en härlig juldagskväll. Skorpan kastade sig i vanlig ordning över julpappret med god aptit, lyckades rädda det mesta men blir inte förvånad om det kommer ut en liten julbajskorv prydligt inslagen med etikett. Vi fick sååå fina julklappar hela familjen.

 Hela familjens fina klappar, dock saknas mina fina champagneglas(jättefina stilrena från Ikea) och några av magnetburkarna(ska ha dom med gem och sånt i på kylskåpet). Skorpan älskar sin fina Brio-giraff, hur fin är inte pjamasoverallen som ser ut som en frack! Som sagt så fina saker, och då höll vi ner summorna ordentligt!
Linus nya fina mysbyxor(och strumpor) rubb och stubb från H&M, men byxorna känns väldigt American Apparel-inspirerade.

lördag 25 december 2010

[ANNA] Julaftonskvällsmys..

Myskläderna hade åkt på (dock frisyr och örhängen kvar, glammigt som tusan haha) när Vilma med familj tittade upp på en stunds kvällsmys igårkväll. Skorpan var oerhört intresserad av Vilmas fluffiga jultofflor.




Dom här tre fina pjamasarna fick Skorpan igår.

Det har faktiskt hunnits med lite nätshopping här hemma under förmiddagen, juldag till trots. Det har fyndats! Hittade en rese-spjälsäng till Skorpan för 250:- och en dalahätta(jag vet jag är tokig idom!) som är lagom till sommaren för 15:-. Finemang!


[ANNA] Juldagsmorgon..

På juldagsmorgonen lekte Skorpan med mina Magretheskålar och klossar. Sen några dagar tillbaka så har hon börjat sortera och organisera när hon leker (jajemän sin mor upp i dagen haha). Alla saker av samma sort ska läggas i något annat. Häromdagen var det vantar hon hittade i hallen som skulle ligga i en kastrull.
Här slappar hon i gungstolen efter en stunds lek, här till jazziga toner av Magnus Carlson & the Moon Ray Quintet. Hon älskar att gunga och har kommit på att om hon rör sig snabbt fram och tillbaka så gungar den.

[ANNA] Julen då?

Igår, julafton, kom Linus föräldrar hit för lite firande. Visst hade vi önskat att vi bodde lite större(större kök gärna med diskmaskin, JA TACK!) men det blev ett jättemysigt firande med god mat! Skönt att slippa flänga runt med Skorpan(känns som första julen kan få vara lite stillsam) och det kändes fint att få bjuda på julmat och "ge igen" känslan av att komma till dukat bord. Skorpan vill mest käka julpapper och blev lite sur när hon inte fick det. Sen fick hon dock upp ögonen för sina klappar som hon sedan lekte länge med. Hon fick så himla fina saker/kläder. Vi lyckades hålla ner både summor och antal så hon hade ett par få saker att koncentrera sig på. Jag fick en jättevacker julblomma( jag älskar som bekant vita amaryllisar, och har fått det av både mina föräldrar och Linus föräldrar). Istället för en massa julklappar till oss vuxna skrapades 27 trisslotter, vi vann 375:- (SNÅLT) men det blir nya lotter igen! När Skorpan sov eftermiddag spelade vi vuxna spel, jätteroliga Retro.

På kvällen när Skorpan nattats öppnade jag och Linus lite julklappar som vi köpt till varann. Jag hade som vanligt inte önskat mig något av honom, han får alltid fria händer och lyckas alltid! Jag fick en otroligt vacker klänning från mitt favoritmärke Lavand, och en supermjuk flanellpjamas från Wiktors(likadan som Linus själv har). Julen vackraste paket(innehöll min klänning) hittills( vi ska fira med min familj ikväll hemma hos min syster) hade Anna K på Sportif lyckats få till, gratulerar!
Min klänning, "Crazy Dance" från Lavand. Jag älskar gudinne/offerrit-mönstret, den är så mjuk och varm! Känner ni igen den heta modellen på bilden?