tisdag 30 november 2010

[ANNA] Tisdag äre.


Den här köpte jag på jobbet(*reklamreklam*) idag, till Skorpans rum. Superfin och lite retro. Natten som var fick vi sova lite mer, Skorpan och Linus något mer än mig( jag stegade upp 05:20), lovelovelove vårat varma parkeringsgarage 10 meter från porten en sån här morgon! Men smakar det så kostar det i innerstan, närmare bestämt 800:- varje månad, men värt varenda öre! Att veta att det finns plats varje dag, att det är låst och uppvärmt. Nu har jag fått in lite schwung på att backa in i den minst sagt trånga rutan mellan en betongpelare och en annan bil( trångt som stryk vill jag lova) men övning ger färdighet!

När jag kom hem från jobbet idag hittade jag familjen och vår granne Viktor i köket, senare kom även hans kvinna, Frida upp en sväng också. Härligt med fina vänner nära. Härom natten när Skorpan var vaken och röjde hela natten fick Linus erbjudande om att titta över på lite nybakt bröd hos grannen Jesper( måste ju älska våra grannar och deras dygnsrytmer haha, perfekt för småbarnsföräldrar haha). Linus tog dock inte an erbjudandet, han var föööör trött. När Skorpan sov sin eftermiddagslur drack Linus och jag kaffe och pratade om dagen på respektive jobb, det gör vi varje dag när jag kommer hem, om jag jobbat dag. Man ska ta till vara på varandra, sitta ner och prata lite varje dag.

För övrigt när jag åt min matlåda idag fick jag höra att vi har en minst sagt driftig prao (årkurs 8 tror jag, typ 15 bast) just nu. Att dom är driftiga tillhör väl inte direkt vanligheten, inte i den ålderna. Men den här killen drog på sig ullstrumporna och gick på i livet kan man säga. Dag två på Maxi hade han förslag på diverse ombyggnationer och omflyttningar på varor, så det skulle bli lite bättre. Haha här blygs vi inte. Underbart!

 Dagens frisyr, Flock Of Seagulls, ja det ser ni ju själva liksom.

LINUS Fett häng.

Skorpan gillar Swedish House Mafia. Inget konstigt med det.

måndag 29 november 2010

[ANNA] Klimpen x 4



 Tröttheten är uthärdlig bara man tittar på henne..

[ANNA] Dra mej baklänges på en kärra mä skit.

Fan åttamånaderskrisen verkar göra sitt allra bästa för att den här morsan inte ska komma undan med livet i behåll. Natten till idag sov jag en timme, EN TIMME. Nätterna innan ca 3-4 timmar i snitt. Skorpan vaknade som vanligt superpigg mitt i natten, speedad och glad(jävla tur till det sistnämnda). Heeelt omöjlig att söva om, Linus fick gå upp med henne i ett par timmar i hopp om att jag som skulle upp och jobba skulle få lite sömn. Men eftersom vi bor i en liten tre och inget gods med flyglar så blir man störd, oundvikligt, trots öronproppar. När jag tog mig upp på vingliga ben 06:30 så var det inte mycket med mig.Maskinen i en sätter dock in i dessa situationer, man kör helt enkelt bara på och undviker speglar. Så jag har kört i 210, inte tänka efter då börjar man bara lipa. Humöret blir ju lite vingligt av sömnbrist. Men jag har tagit mig igenom dagen, snygg har jag varit också. Precis innan jag skulle gå hem fick jag höra att jag hade världens tova i bakhuvudet, såg ut som jag sovit i en buske. Men kommer man ihåg deo glömmer man kammen en sån här morgon. Nu ska jag packa Traderaauktioner, duscha, laga/mat/diska/mata barn/natta barn, himla tur att vi är två som hjälps åt.

Imorron ringer klockan 05:30. Tack. Det. Blir. Bra. Så.

LINUS Måndag kära måndag.

Ja här blir det ju inte mycket bloggat direkt, vi går på livsuppehållande hela familjen och hoppas på att den här åttamånaderskrisen är snabbt överstökad. Men vi gör åtminstone det bästa av dagarna, idag var Skorpan och jag ute i det härliga vintervädret och luftade näsorna. Men för att få gå ut i tio minusgrader måste man vara ordentligt påpälsad!
Och på detta en mössa då förstås.

 Där satt den!

söndag 28 november 2010

[ANNA] Söndagseftermiddagsblogg.

En tur (läs stånk, bök slit med barnvagn) för att få lite frisk luft. Efter en stund gav vi upp och styrde in mot Trädgårdstorget, praise the lord att vi bor i innerstan. Visst det är skitmysigt med snön, men med barnvagn idag så uppskattar man citys barmark och värmeslingor. Vi bockade av några julklappar från listan sen lämnade Linus och Skorpan av mig i Johannas trygga förvar. Det blev en fika på nya Espresso House, lite skvaller och catching up vid deras bardisk. Bjuder på lite suddiga bilder från dagen, suddig morsa med stressad mobilkamera, eller tvärt om.


1.) Den här morsan har snöat in (haha) på vita stickade tröjor.
2.) Numera över 50cm upp på rutorna!
3&4.) Dagens hemmamys. Body från Åhléns, långfillifjonger designade av 10-Gruppen för Polarn&Pyret, hemsydd dregelscarf. Vi lessnade på alla värdelösa dregelscarves i vanligt enkelt tyg, funkar i en halvtimme sen är det dyngsurt rakt igenom tröjan. Det är inga dåliga floder just nu! Jag sydde en egen istället, ett gammalt bomullstyg som jag fodrade med plastad frotté på baksidan. Läcker inte igenom ALLS!

[ANNA] Mors!








1&2.) Morronens Skorpan, skjuta dörrar fram och tillbaka är nya favoritsysselsättningen. Morronstunden var lite kylslagen så det fick bli munkjacka över pjamasen. Just den här är en favorit som hon också haft i en mindre storlek. Kommer från Fix, fina detaljer som puffärm , rosetter på fickorna och avtagbar luva.
3.) Morronmys i mammas och pappas säng.
4&5.) Vardagsrumsfönster igårkväll/imorse snön letar sig långt upp på fönstrena numera, 40 cm på sina håll. Jag ser därför inte ut numera utan pall haha.
6.) Väskbyte till något som tål snö och väta lite bättre, den här gamla favoriten åkte fram, stor och rymlig i gammal doktorsväska-modell. Ser ut som ett gammal vintagefynd men har inte mer än 2-3 år på nacken. Det bästa med riktigt skinn/läder är att det slits så snyggt.
7&8.) Adventsstjärnan på fot är ett reafynd (jag och Johanna Köpsén slog till) jag älskar den, påminner lite om en tapet som jag är förtjust i. "Lampfoten" i mörkt trä som hör till använder jag året om fast med en lampskärm då.


I övrigt då? Jodå vi lever. Jag har funderat på en liten affärsidé igen. Jag är ju banne mej genial. Nu tänker jag; borde jag inte öppna en psykologmottagning för bebisar? Där får dom ligga på en liten bebisschäslong medans jag läser deras joller iförd svart polotröja. Jag tänker mig att det låter så här; fan du måste skriva ut något att sova på den här jävla tandsprickningen knäcker mig, måste det vara ärtor i ALL barnmat jag får ju sån uppsvälld och gasig mage av det, alla dessa intryck just nu jag känner mig hyper kan du skriva ut något som gör att allt blir lite luddigt och soft för en stund, den här åttamånaderskrisen är apjobbig jag vill bara grina och känner inte igen mig själv. Så får dom små liven prata av sig lite 40 min en-två gånger i veckan och kommer hem glada och nöjda. Jag skrattar hela vägen till banken eftersom jag tar 1500:-/session.

lördag 27 november 2010

[ANNA] Idag!

Åttamånadersfasgrejen tar knäcken på oss här hemma, utan sömn försmäktar vi. Dock gör vi vårat allra bästa för att kämpa på som vanligt, men idag är det fan tungt. Bjuder på lite bilder från dagen, min snälla jobbarkompis Malin gav mig sin babypulka då hennes barn är lite större. Vi tyckte det var roligare än Skorpan. Jag fick inviga min nya jacka, vinterkängorna från Puma är en present från min man och om är inne på sin tredje säsong. Oslagbart dom bästa jag haft, aldrig blivit blöt eller frusit om fötterna i dom. Bästa investeringen för framtida vinterlek med Skorpan!


fredag 26 november 2010

[ANNA] Sådär ja!

Klockan är 19:59 Skorpan sover sedan två minuter, så jävla ägd! Nu ska hennes föräldrar mysa upp sig och dela filt framför På Spåret!

[ANNA] Barn är så jävla lurade.

Ryktet om vårat antågande till Maxi hade spridit sig och vi blev välkomnade vid entrén av min kollega kärringa Pettersson. Dock var väl jag och Linus inte the happening precis, det var Skorpan som stod i centrum. Många av kollegorna var nyfikna och ville ta sig en titt, dom är så snälla, gullade och pratade med en flinande dönöjd Skorpan. Det var länge sen hon var med och handlade och oboy gilla hon det kan man säga! Fasen också nu är det färdighandlat i lugn och ro haha. Nu är hon stor nog att sitta i kundvagnens utfällbara barnstol, supersmidigt! Inget mer släpande på barnvagn eller bärsele. Nä hon satt som en kung( hon har ju suttit utan stöd sen hon var 5 månader så hon är jättestadig vid det här laget). Hon skulle pilla och plocka, suga på allt som vanligt, ställde man henne för nära en hylla så började hon plocka ur den direkt haha. Finns lite för mycket glasburkar i en affär för att man ska vara lugn. Som sagt hon älskade det så hon får väl följa med snart igen.

Nu sover hon sin eftermiddagslur, Linus och jag fikar på kaffe och chokladbiskvier(från butiksbageriet på Maxi kalasgoda!) . Det är sant, så fort barnen sover åker fikat/godiset fram. Precis som man misstänkte när man själv var liten, barn är så jävla lurade. Det står klart nu när man själv är förälder.

Nä ni kära vänner ikväll är det äntligen dags. ÄNTLIGEN börjar På Spåret igen! Ikväll är Niklas Strömstedt och hans Jenny Östergren i ena laget. Vi älskar Jenny här hemma, kan titta på Nyhetsmorgon bara för henne och Steffo hon är ju döskön! Hon hade fått frågan vad hon lägger i månaden på kläder, då hade hon bara helt allvarligt dragit till med 200 000:-. HAHA det hade folk tagit på blodigt allvar och det har tydligen förföljt henne sen dess. Dagens problemställning inför kvällen är dock att det börjar precis i Skorpans läggningstid och det kan ju ta sin stund ibland. Åtgärd, lägga henne i god tid innan(förmodligen inte då kanske hon vaknar tidigare imorn bitti). Nä det lutar nog åt att lägga henne direkt när programmet slutar. Vilka bekymmer man har, inte klokt åt det.
 
1.) Jag är ingen chips/snacks-människa direkt alls, snarare godis. Men dom hära chipsen är i särklass!

2.) Veckohandling vare ja, ehrm, jaja det blev mascara, rakhyvel till Linus och såna prylar då drar det iväg. Blöjor och barnmat är fasen inte gratis heller och det går åt en del! MEN jag har ju 10% personalrabatt och det är ju faktiskt 178:- i rabatt bara på det här kvittot. Guld!

3&4.) Dagens Skorpa i köpe-Pippitröja (det är dock en större storlek på G i farmors stickverkstad). Här står hon och diggar. Så fort det kommer på musik kan hon inte vara still, underbart att se!

5.) Dagens morsa matchar Skorpan i stickad Pippi-poloklänning.

[ANNA] Newsfeed.

Skorpan och jag smög upp vid strax innan åtta imorse, lämnade en utmattad pappa Linus i sängen, och tittade på lite Nyhetsmorgon. Fy fan för natten. Mina ögonlock är svullna, jag ser ju som bekant ut som fru Åkerspöke sen någon vecka tillbaka. Om jag får lista saker som är.. ehrm *host* utmanande med att ha barn så är det sömnbristen. Den hamnar överst på listan, det är jävligt långt till dom andra sakerna på listan. Förresten nä, det finns bara en sak på listan. Man får en, två bra nätters sömn, då känner man sig som människa, men man kommer ju aldrig ikapp på nåt sätt. Nu är vi riktigt nere i svackan igen, maten smakar inte, man mår illa och har ont i huvudet. Som tur är vet vi att det är övergående, många föräldrar har vandrat denna väg innan oss och många ska göra det. Nog om det.

Efter lunchen gör vi något dödsdömt, vi styr mot Tornby( dubbellön och fredag HURRA!) det blir lite veckohandling sen åker vi hem. Inget IKEA eller Ikano NEJ TACK. Vi ska styra hem med vår mat och namnsdagsfika lite, Linusdagen idag.
Morgonkvistens skumbad.


  • Vattenkamning, Skorpan tycker det är jätteskönt att bli kammad, så skönt så hon ryser.
  • Snön ligger en bra på bit upp fönstrena här uppe under taknocken, supermysigt.
  • Mmmm inget smakar som Alcros vattenbaserade färg nyans Stockholmsvit. Det är mycket otyg numera. Häromdagen stod min matlåda på hallglovet obevakad i två sekunder innan jag skulle till jobbet. Blixtsnabbt var Skorpan framme och skakade den utav bara helvete. Det såg riktigt kulinariskt ut när jag skulle äta den lite senare...

torsdag 25 november 2010

[ANNA] Amen det var då självaste fan.

Natten som var sov vi i princip inget, Skorpan var inte ledsen däremot hyperpigg. Så Linus och hon tillbringade vargtimmarna framför Allåallå emliga armén i hopp om att jag skulle få sova lite, då min klocka stod på 05:30. Ploggbilen plogade s:t Korsgatan mellan 02-04 som det var stans viktigaste jävla gata, fram och tillbaka.Nä tvi vale sicken skitnatt. När klockan skulle ringa var jag redan vaken, så jag släpade mej upp och la på ett lager pigg&fräsch i ansiktet. När jag kom ner till garaget hade plogbilen skyfflat upp en hög snövall framför garageporten, jag lyckades klättra över. Trött och uppgiven gasade jag bara rakt igenom snövallen, orka ORKA! Det gick bra och såg säkert ut som en actionfilm. Anna-Plogar´ns pöjk 1-0.

På jobbet fortsatte det i samma härliga anda, fakturahaveri, fick skriva manuella fakturor istället, tidseffektivt som tusan. När jag kom hem vände det dock. Då var Skorpans farmor&farfar hos oss. Lite skönt för Linus och underbart för Skorpan med jämförelsevis piggt sällskap haha. När jag kom hem gick vi allihop till Fräcka Fröken och fikade, härlig avslutning på kämpig dag! Min snälla svärfar hade handlat lite pysselgrejor till mig på Panduro(han jobbar just nu i Malmö och där finns Panduro, hurra!). Så nu är jag julpysselpeppad! När farmor&farfar åkt hem tog Linus och jag en varsin lååång varm dusch, lyxigt värre när båda är hemma och en kan passa barn. Jag stod länge i den mörka(endast levande ljus) behagliga duschen och kontemplerade. I ugnen väntade en väldoftande ugnspannkaka. Det blev dock haveri. Pannkakshelvetet vägrade bli klart, smeten "stelnade" aldrig. Efter en kort stunds övervägande om Burger King åt vi upp skiten iallafall. Tugga-svälj-tugga-svälj tänk på nåt kul. Aja sen man blev förälder kvittar det lika, bara det fyller upp magen.

Nu är vi dock tillbaka på grön kvist, Skorpan har varit på strålande humör under kvällen och somnade utan protester. Nu väntar en stunds bara Anna&Linus-mys, en skål godis och Lyxfällan. Folk och deras idiotlån på onödiga skitprylar, jag älskart!

onsdag 24 november 2010

[fam Forsberg] SkorpanTV visar...



Plocka fram, det ni, det är det bästa jag vet!

[ANNA] Godkväll blogglovers.

Här uppe i vår vindsvåning sträcker sig snön en bit upp på rutorna, supermysigt. Jag har tagit på mig en varm kofta och ska göra lite te snart. Skorpan var lättsövd ikväll, det går lite fram och tillbaka, tar mellan 5-20 min. Vi har kört samma rutiner sen tre månader tillbaka snart. Hela familjen ligger i sängen och så har vi sagostund, efter det lägger vi ner Skorpan i sin säng så står en av oss och stryker henne i håret en stund.

Idag var Skorpan och Linus på BVC när jag var på jobbet. Jag kan meddela att vår stora fröken, 8 månader, är 67cm lång och väger 7760g. Hon har storlek 68-74 i kläder just nu. Har hon bara något att stödja lite emot så går hon ganska bra. Hennes favoritsyssla är att stå vid våran tvbänk och gunga i takt till musik. Det och plocka fram saker, gärna plocka ner tvätt från tvättställningen. Hon slukar all barnmat( utom Slottsgryta, fråga mej inte varför) med god aptit. Mellan måltiderna/mellanmål får hon vatten om hon är törstig. Vi är inget fan av småätande(som bekant) och håller oss borta från diverse smörgåsrån och majskrokar, tycker sånt är rätt onödigt. Men smaken är som baken.

Nä nu ska jag spana lite tyger på Tradera, har budat hem ett par superfina, har ett litet projekt på gång till Skorpan. Sen ska det ju bara hinnas med också, tid är bristvara numera. Jag är dock ledig fred-sönd det ska bli underbart med massor familjetid!I helgen blir det lite allmänt adventsstyr, lite pynt och kanske lite bak om det hinns.

tisdag 23 november 2010

[ANNA] Today!

Nu sitter jag uppkrupen i soffhörnan och bloggar lite medans Linus spelar tvspel. Skorpan sover sedan 45 min. Igår natt sov hon 20-08! Andra natten i rad som hon sover gott och länge, behöver jag säga att vi är en sprudlande glad familj?! Dock vaknar Linus och jag lite till och från, kroppen är inte riktigt van vid sträcksömn. Idag har jag prisat och lovordat mitt körkort flera gånger om, fan va skönt att slippa gå till bussen eller cykla idag! Dock var det ju en hjärtatihalsen-upplevelse att köra bil idag, men bra övning.

Dagen på jobbet(10-16 kassa) rusade iväg. Jag hade ju mina stammisgubbar att tjöta lite med. Pensionerade gubbar i övre 60årsåldern som inte har mycket för sig om dagarna. En av dom är en gammal klassiker sedan länge, som hänger 50/50 hos oss på Maxi och på Priso( att jag vet det beror på att jag har en säker källa där, Hanna:) Förresten Hanna, han hälsar;  att han inte vet vem som är snyggast du eller din mor! Hur du ska ta det vet jag inte;) Den andra gubben "dök upp" när jag kom tillbaka från min föräldraledighet, då vågade han sig fram och sa att han "spanat" på mig när jag vaggade runt med kulan på magen. Han tyckte jag såg så glad ut in i det sista trots den tunga lasten, det tackar vi för. Idag så sa han att det var uppfriskande med kvinnor som kommer tillbaka så fort i arbetslivet efter barnledighet, då blir man ju glad eftersom han tillhör generation äldre män!

Det enda som grusade min tillvaro var en mamma som köpte läsk och glass till sin son(3-4 års åldern) strax efter klockan 10 på morgonen. Kan knappt inte skriva mer om det ämnet för då får jag Tourettes fanimej. Här hemma är det frukt och vatten( på sin höjd Sempers fruktdryck). När Skorpan är stor nog hör godis/läsk hemma på lördagar, möjligtvis fredagar också, något annat är det inte tal om! Och få inte igång mig på ämnet småätande mellan måltiderna, då blir det liv i luckan haha.

LINUS Kvällsmys.

Julmust, glögg, pepparkakor, kvällspeppet.

måndag 22 november 2010

[ANNA] Lite måndag..

Det bidde inget Stadsmissionen, Linus kom på i sista stund att det är ju stängt måndagar. Så vi hamnade på Fräcka Fröken, funkar minst lika bra. På vägen hem tittade vi förbi lilla kusin, det blev lite mellis för Skorpan och lek.


Skorpans åkpåse är just nu under tillverkligen och vi har fått en liten glutt, åh den är underbart fin!!!

[ANNA] Oh happy day!

Jaha ni. Idag fick vi sova till *trumvirvel* 09:00!! Dock var det tre vakenvändor med nappen/lägga barn till rätta i spjälsängen. Men det verkar gå åt rätt håll, denna hära fasen eller tänderna eller va sjutton det varit. Men som vi sagt och säger det igen ropa inte gay förrän du är inne i häcken. Så glöm vad jag nyss sa. Vi startade morgonen med en seeen frukost, halv tio liksom, inte klokt. I vanliga fall brukar den serveras 07:30-08:00. Efter frukosten stökade jag ihop saffransbiscottis, ett recept från Leila, har inte smakat dom än, dom står fortfarande i ugnen och torkar. Nu fikar jag och Linus på lite julmust och apelsin, när Skorpan vaknat från sin lur ska vi till Stadsmissionen och käka lunch. Härlig ledig dag! Det finns dock ett litet halvmåste som hänger över oss, ett skafferi som behöver rensas och städas. Men det man inte gör idag slipper man göra om imorron eller nåt.Vi är inne i lite rensartagen. Just nu gör vi oss av med kläder/strumpor/underkläder som är slitna, när vi använt dom kastar vi dom i soporna istället för tvättkorgen( det är sånt som inte är värt för Tradera/Myrorna, annars hamnar det där) Vi känner oss som riktiga kungligheter här hemma haha. Här ska göras plats för nytt!

Har budat hem dom här söta tygvimplarna på Tradera till Skorpans rum. Supersmurfiga.

LINUS Dagens.

Dagens frisyr; inte lika rik som Maddox.

söndag 21 november 2010

LINUS Söndag.

Denna söndag har varit en regnig söndag, minst sagt. Skorpans fläskläpp hade lagt sig till morgonen och allting var glömt. Efter att mamma Anna åkt till jobbet så tog vi kvarvarande en liten kaffe på Fräcka Frökens Frestelser med Evil Emil Henestål. Skorpan var till en början ytterst tveksam till den gamla kulturkoftan, men efter en halvtimmes stirrande släppte hon in honom i sin privata, något mer positiva, sfär.

Nu är vi vakna, står och gungar knä till en av årets mest överraskande skivor, Opus Eponymous med Ghost. Skönt att Skorpan har bra musiksmak. När jag på fiket började nynna och trumma lite på Con Clavi Con Dio så satte hon genast igång att gunga. Inte illa!


Årets snyggaste och mest intressanta skiva!

[ANNA] Statusuppdatering

En snabb sådan för jag är sen! Linus och Skorpan lät den utarbetade trötta morsan sova till nio! Sedan väckte dom mig med ett uppdukat frukostbord med tända ljus, världsklass! Nu måste jag dock sno på, mot Maxi och 12-22:15.

Hej på er!

lördag 20 november 2010

LINUS Spontanbesök.

Idag fick vi spontant hembesök av farmor och farfar som hade vägarna förbi Linköping. Det var kul, speciellt för Skorpan som fick mysa i farmors famn framåt eftermiddagen. Det var minst sagt avslappnande. Innan det hade hon haft fullt upp med att visa sina nya färdigheter och bus. Hon försökte även stänga av farfar med sin fjärrkontroll, eftersom han var lite otäck till en början.

 Stäng av, stäng av!


 Gräver man tillräckligt djupt...