torsdag 30 september 2010

[ANNA] Tillbakablick - Queens Of The Stone Age.

Bjuder på lite nostalgi. När jag fyllde 27(vill jag minnas att det var) fick jag Queens Of  The Stone Age-biljetter av Linus. Sablar vilken härlig kväll det var, och vilket mangel än sen. Numera är fyra av oss i konsertsällskapet ansvarsfulla föräldrar som inte är ute och slarvar på rockkonserter utan är hemma och nattar barn. Det är inte illa det heller!

[ANNA] Torsdag eftermiddag!

Eftermiddagen har jag och Skorpan spenderat med syrran och Vilma. Skorpan&Vilmas morfar med stora snusen tittade förbi på väg hem från jobbet och busade lite med sina spädbarn. När Skorpan sovit sin eftermiddagslur tog vi en liten promenix med syrran&Vilma. En lugn och fin dag helt enkelt. Mina nätbeställningar, CheapMonday jeans och pippiklänning har trillat in idag, sjukt nöjd! Linus är ledig fredag-söndag, underbart!

[ANNA] Varför Horn varför??

Vem har placerat ut Horn på kartan? Jag är inte nöjd. Jag vill be att få klaga, det är fanken åtta mil dit!! Jag såg ett hus helt enligt mina drömmar(och fin prislapp) på Hemnet igårkväll, men det låg just i Horn. Att det var ett så humant pris beror ju självklart på placeringen, hade det legat har i Linköping skulle jag gissa på att det skulle kosta minst 3 gånger så mycket. Vi vill inte ha något sprillans nytt med stela raka vinklar, högblankt kakel och avsaknad av personlighet och charm. Klart att det hemskt gärna får vara lite renoverat( ny badrumsinredning och nya vitvaror) men inget sånt dära vitt och svart och stelt stelt där allt är helt nytt, nä det kan ni behålla själva.Tur att det finns för alla smaker och att alla gillar olika! Nej mina drömmar och kriterier är;
  • byggt någon gång mellan 1910-1930
  • uppvuxen fruktträdgård så man kan göra saft och sylt
  • fönster över arbetsbänken i köket så jag kan se trädgården och Skorpan som leker när jag bakar.
  • en punschveranda skulle jag inte tacka nej till, men entré med balkong över går hemskt bra också.
  • kanske en gammal vedspis kvar i köket eller en kakelugn eller två.
  • grusgång upp till huset så det knastrar så där mysigt när någon kommer och hälsar på.
Det ni, med vårat gamla linneskåp, trasmattor, rutiga gardiner och gungstolen med fårskinn, då är vi hemma mina vänner. Ett hemma med många gamla trämöbler, fyllt av värme och kärlek. Just nu dock så avvaktar vi. Vi får ju plats i vår lägenhet och det går ingen direkt nöd på oss. Vi bor billigt och mitt i stan, BVC runt hörnet och vänner väldigt nära. Så nu när en av oss går på föräldrapeng minst ett år till och Skorpan är för liten för att leka ute så har vi det bra som vi har det. Men drömmer och har planer, det har vi helt klart.

[ANNA] 07:45 såg det ut så här...



Skorpan vakande helt i våran smak 07:45(och inte 05:50 eller 06:30 huga!) Eftersom Linus jobbar kväll idag också så har vi hela förmiddan tillsammans, så vi plockade upp Skorpan ur spjälsängen och låg länge och pussades.

onsdag 29 september 2010

[ANNA] Unga och oförstörda..

Nä jätteunga är vi la inte, men yngre iallafall. Det här är nyårsafton 08/09 vill jag minnas, hemma hos Malin och Mattias är vi iallafall, himlans fin kväll var det! Åh mitt hår, jag hade hår. Inte ett par sorgsna strån som nu. Skorpan var blott en tanke, ja eller vi visste redan då att vi önskade henne, men vi skulle vänta något år, och det gjorde vi. Banne mej vad sugen jag blir på skumpa när jag tittar på bilderna, det är väl ändå bland det godaste som finns!? Och hur stilig är inte min man? Sicken karl!





[ANNA] Eftermiddagslek.

Efter lunchen kom syrran och Vilma upp och lekte en stund. Skorpan lekte vänligen med bestämt med Vilma genom att försöka riva babygymmet när Vilma låg i det. Lilla Vilma snäll som få låg helt tyst och betraktade sin kusin som försöka äta upp och slita ner inredningen i gymmet. Efter en stunds lek gjorde vi sällskap ner på stan för att uträtta lite ärenden.






[ANNA] Pippi på Pippi!

Här hemma är det lugn förmiddag. Skorpan sover, Linus spelar tvspel och jag surfar. Snart lunchdags, sen sticker Linus till jobbet. Jag är ju som bekant helt tokig i pippitröjor, min fina svärmor har stickat en jättefin som jag älskar! Nu har jag dessutom hittat en klänning, den är på väg hem hit med posten i detta nu hurra! Jag hittade en jättefin pippiklänning i somras(från Jumperfabriken) men den kostade runt 1000lappen(och det finns övre gränser). Nu hittade jag en i princip likadan fast för 299:-! Efter lunchen kommer syrran och Vilma upp och leker lite, det är väl dagen det, än så länge.



tisdag 28 september 2010

[ANNA] Kusinhäng!

Eftermiddagen tillbringade jag och Skorpan med hennes moster och kusin. Vi hade det supermysigt, en promenad, en vända på stan och en fika. Jackan fanns så jag bytte den, syrran och jag passade på att köpa likadana stickade mysoveraller (skitfina!) i mjukaste bomull till kusinerna och likadana "toffor"(blir skönt i vagnen nu när det blir kallt). Får lägga upp ett kort framöver på dom matchade kusinerna. Vi fikade på Fräcka Fröken, delade på en chokladboll(dom är ju helt sinnessjukt stora) kusinerna har börjat skratta så fort dom ser varandra nu, hur kul som helst. Jag är så glad att vi fick barn med bara 3 månader emellan, Vilma&Skorpan kommer ha så kul så snart dom kan börja leka ordentligt. Syrran har varit på mässa och fick två goodiebags, bäst som hon är fick jag ena(Redken hårspray, lipgloss från Face bla..).










[ANNA] Jakten över, hoppas vi.

Jakten på en varm jacka(en som hon kan ha innan overall/åkpåse plockas fram) till Skorpan är äntligen över. Vi ville verkligen slippa köpa någon av dom plastiga, extremt fula täckjackorna från H&M(täckjackor/västar är ett rackarns fult otyg och hör hemma på 90-talet). Jag måste varit med om trauman med folk i täckkläder/stora puffiga dunkläder, för jag tänker alltid på mobbare/översittare när jag ser dom. Nu kvittar det ju vad jag tycker är fint/fult hade vi inte hittat ett alternativ så hade hon ju givetvis fått en sådan om det var det enda som fanns. Men nu slapp vi. Problemet var bara att jackan blev jätteförstor, strl 74(hon försvann i den), hon är inget stort barn våran lilla snörpa. Så idag ska jag och min syster med Vilma gå ut en sväng, då håller vi tummarna för att jackan finns i strl 68 så ska jag byta.
Skorpans jacka, varmt fleecefodrad och med en gosig pälsfodrad luva. Hon kommer att se ut som hon ska på någon slags arktisk expedition och brottas med isbjörnar haha.

måndag 27 september 2010

[ANNA] Eftermiddagsbilder...

 Brödet blev kanongott! Ett riktigt grovt, smakrikt och saftigt bröd. Bakpulversmet hurra! Bara att slänga ihop, i formen och in i ugnen! Skorpan vaknar alltid på bushumör med ett leende, det här är efter eftermiddagsluren.
Farsan va pinsam du är!  Nej tack till puss när Linus kom hem från jobbet. Hur söt är inte haklappen? Kommer från Uni och är mycket liten och smidig, gjord av återvunnen vaxduk.

[ANNA] Just nu..

Jag har precis dragit igång brödbak. Receptet kommer från Stadsmissionens café och är beräknat på 100 hungriga skogshuggare typ, så det blev en del räknande innan jag fick ner det till en limpa(tur att matte är min starka sida då..INTE)

Skorpis och jag var en sväng på stan förut, hon fick den här fina vildingarnas land-tröjan(som enligt butikens placering är en pojktröja, ÄH!). Det blev även en fuskpolo till henne också, och en mascara till mig(20% rabatt på mascaror på Åhléns, fint!) När jag handlade på H&M fick jag ett presentkort på en 50-lapp, sånt är härligt(när man inte vet om att man ska få något innan, och det blir en överraskning)

söndag 26 september 2010

[ANNA] Kvällsstund på Korsgatan.


Världens finaste lilla Skorpan har sett hur mamma och pappa gör, och låtsas därför att hon läser själv. Hon ligger och håller boken framför sig och gör roliga ljud(läser). Ikväll läste vi Lennart Hellsings Sjörövarbok igen, sablar, anfäkta&anamma vad den är kul! Vi ligger i våran säng och läser, sedan pussar vi henne godnatt och lägger ner henne i sin spjälsäng. I ett par dagars tid nu har det funkat jättebra att "bara lägga ner" henne när hon ska sova middag/för natten, lämna dörren på glänt och låta henne komma till ro själv. Att hon kommer till ro på egen hand är guld värt på natten om hon vaknar till, då behöver man inte dra igång någon matning/vaggning/vyssning utan hon får bara nappen och somnar igen. Som sagt man är glad när rutiner funkar, men tar inget för givet...

[ANNA] Söndagslunch.

Söndagens lunch intogs på Fräcka Fröken med Malin&Mattias. Jag åt världens godaste baguette med kyckling&fetaoströra, Linus smaskade i sig en fet räksmörgås med ett berg av räkor på. Supergött och med väldans fint sällskap, som en söndagslunch ska vara helt enkelt. Som tur var kom vi dit redan halv ett, 45 minuter senare var det fullsatt.





Fan ibland blir jag precis matt. Igår fick vi än en gång höra med förskräckt röst" men gud, jaha ska du reeedan börja jobba"! Men Skorpan då? Dagis är hon ju för liten för!? Amningen då!?( Angående att jag ska börja jobba om en månad.) Gud jag får banne mej spader och skiter knäck på en och samma gång. Märk väl att det enda tänkbara förutom att jag var hemma med Skorpan var att hon är på dagis. Inte en enda reflektion över att den andra föräldern, pappan, kunde vara föräldraledig. Det är fan kört för det här jävla bakåtsträvande skitlandet Sverige. Hur ska vi någonsin kunna få ett mer jämställt samhälle? Tragiskt är vad det är. Vilken jävla misstro till alla papporna där ute.