lördag 31 juli 2010

[ANNA] Picnic&Pop i Mjölby

Eftermiddagen och kvällen har spenderats i Mjölby, närmare bestämt vid den mysiga hembygdsgården. Där bjöds det diverse livemusik och folk picnickade i gröngräset. Alla var där, det visade sig vara en riktig "hemvändarkväll", vi fick med oss vår kära vän/granne Viktor som skulle jobba natt(jobbar i Mjölby). Två av Linus gamla polare från Mjölby hade också nyligen fått barn, så vi visade upp, inspekterade och jämförde avkommor. På en av bilderna nedan ser ni Majas son Eddie-LoFör övrigt satt Johan Palm i publiken(erkänn att ni dör för en sekund?). Det blev en riktig kanoneftermiddag, dom nya hörselskydden till Skorpan fick vi ingen användning för. Dels var det inte så högljutt och hon sov större delen av tiden. Innan vi styrde hemåt tog vi en pizza på Valentino med Viktor. Valentino kan ha Sveriges trevligaste pizzabagare och Viktor är bästis med dom(kan bero på att han bodde i huset bakom Valentino i ett par år).

Lunchen idag blev en favorit i repris från tidigare i veckan, sallad på Stadsmissionens café. Där fick jag förövrigt rycka in med mina jobbskills, någon gång ska jag väl ha användning för dom utanför Maxi? Jag och Skorpan tog ett bord på uteserveringen, Linus gick in för att beställa, men han kom snart ut igen och skickade in mig. Personalen lyckades inte byta kvittorulle i kortterminalen. Tretton års erfarenhet av kassaapparater och kortterminaler fixade biffen. Deras var dock modell nyare och mer hightech men med lite klurande lyckades jag t om göra kvittokopia på köpet som fastnade innan rullen tog slut.

[ANNA] Förmiddagsmusik..

Efter frukosten spelade Linus lite gitarr för Skorpan(hon fick ett potpurri av bla Band of Horses och Scarborough fair). Skorpan sitter hypnotiserad och håller i Linus ena pjamasben. Sätter man på en skiva märker hon det knappt, spelar man eller sjunger själv är hon överlycklig. På skötbordet låg hon nöjt och sög på sina tår och flinade om vartannat när Linus falsettsjöng lite Ozzy för henne. Jag skulle tycka det var jättekul om hon ärvde sin fars musikaliska ådra, jag kan knappt hålla en blockflöjt åt rätt håll.

fredag 30 juli 2010

[ANNA] Mer bröllopsbilder,,,,

Vi har haft en alldeles strålande dag idag, Linus bror och Ida har gift sig! Vigselakten ägde rum i Linköpings slotts vackra tornrum(där även jag och Linus gifte oss förra året). För att komma upp ditt med barnvagn får man åka specialhissen, alla åkatraktioner på Grönan kan slänga sig i väggen! Efter bröllopet bjöds det såväl smörgåstårta som vanlig tårta, hur gott som helst. Skorpan firade med att slänga ut sina långa tentakler och riva sönder bordsduken, klåfingriga rackarunge! Numera går det knappt att ha henne i knät vid ett dukat bord, jag svär att hennes armar är en och en halv meter långa.




Vi önskar Erik&Ida all lycka och välgång både med äktenskap och flytten till Borås!

[fam Forsberg] GRATULERAR!


Erik&Ida Forsberg
30/7 - 2010
Linköpings slott

torsdag 29 juli 2010

[ANNA] Godnatt från s:t Korsgatan!

Nu är vi hemma igen! Trötta men vid gott mod. Det var INTE optimalt marknadsväder idag, huga vad det har regnat! Tur att man är gammal scout så lite regn inte biter nämnvärt på en. Jag och Gittan har haft jättetrevligt och sålt massor iallafall. Jag kom hem med en jättevacker gammal plåtburk från loppisgubben brevid oss. Jag hade spanat in den redan förra året men av någon anledning blev det inte av. När den nu fanns kvar i år så var det ju ett tecken! Skorpan har haft en dag med grabbarna, Linus&farfar. Hon har sovit riktigt mycket, skönt för henne att sova igen lite.

Nä nu måste vi släcka, imorron förmidda är det bröllopsdags!

Godnatt på er.

[ANNA] Paltkoma någon?



Svårt att somna? Testa palsternackspuré!

[ANNA] bilder från igår..


Lite mer bilder från igår som syrran tagit. Linus demonstrerar sin nya mobiltelefon, den är pearlwhite, det är han väldigt nöjd med.

Nu sticker vi till Ödeshög och kränger plantor, önska oss bättre väder!

onsdag 28 juli 2010

[ANNA] Idag!

Familjen Tröttberg det är vi det. Skorpan har sovit lite/oroligt i en veckas tid och nu är hela familjen rätt gäspiga. Det finns säkert dom som är tröttare, eller har det jobbigare(det gör det alltid har jag lärt mig). Oroa er inte för oss vi är fortfarande glada alla tre, våra ögonlock är lite svullna bara!

Efter frukosten tog vi en rejäl promenad, stora å-rundan, i hopp om att lilla fröken skulle komma till ro av lite rull. Under promenaden dök vi in på Claes Ohlson och köpte ett par hörselskydd till Skorpan(om det behövs på lördag), om inte annat kan hon ha dom till sju års ålder så någon användning får vi nog för dom. När vi provade dom på henne, blev hon knäpptyst och sken upp som en sol. Vet inte hur vi ska ta det, kanske som att hon är trött på våra tjatiga röster.

Eftermiddagen spenderade vi i parken med Malin, Markus, Vilma och syrran. Vi fikade och hade en skön och härlig eftermiddag.

tisdag 27 juli 2010

[ANNA] Sommartisdag!

Idag har Tobbe&Ditte spenderat dagen med oss. Vi har haft en underbar dag, som vi inledde med lunch på Stadsmissionens café. Har ni lunchplaner på stan denna vecka rekommenderar jag er att gå dit, för en sextiolapp får ni veckans sallad. Denna vecka bjuds det en hemgjord potatissallad med avocado, fetaost, bulgur, äppleröra, bacon och en supergott bröd med tapenad till. Efter lunchen blev det en tur på stan och sedan en promenad ner till Åbacka för efterrätt. På tredje bilden från höger om ni kollar noga så ser ni att Ditte har en mycket snygg ring(glömde jag säga till dig Ditte, var kommer den ifrån?).

Resten av veckan är det fullt ös, imorron ska jag träffa Malin. På torsdag är det dags för Johannamarken i Ödeshög, ska hjälpa min svärmor att sälja plantor som förra året. Fredag är det bröllopsdags för Erik&Ida. Lördag blir det Pop-i-parken(tror jag det hette) musik och picknick på hembygdsgården i Mjölby om vädret tillåter.


Ni får lite bilder från frukosten imorse också, Skorpa är morgonmysig i sin sovpåse från Polarn&Pyret och ligger och busar med sin mobil som hon älskar.

måndag 26 juli 2010

[ANNA] Kvällstid egentid.

Vardagsrummet 22:52

Linus och jag är inne på timme två av egentid, Skorpan sussar sött i sin vagga. Vi har städat, plockat och fixat hela kvällen. Fan vad skönt det är att sätta sig ner och njuta när man uträttat stordåd! Linus har dessutom spacklat igen x antal hål som förut var gömda bakom ett skåp som flyttats(ja eller skåpet stod där det stod pga hålen). Hålen var ett resultat av att jag var inkompetent med en borrmaskin för typ nio år sen när jag flyttade hit. Nån kunde ju sagt att om man inte håller i borrmaskinen med två händer och bestämt trycker den mot väggen blir fanskapet sjövilt och bokstavligen studsar runt. NÄ ingen sa det, och se hur det blev. Men nu är det åtgärdat.

Imorron kommer Tobbe&Ditte för att käka lunch och göra stan, det blir en tur till Åbacka och våfflor om vädret tillåter.

Godnatt.

[ANNA] Bilduppdatering!


  1. Dagens morsa är slapp i chinos och sin randiga favorittröja.
  2. Skorpans tredje möte med fast föda, är man fyra månader så vill man gärna hjälpa till och kunna själv! Visst är hon härligt vattenkammad efter sitt bad?
  3. Skorpan behövde lite påfyllnad i klädväg, stora fröken kan snart ha strl 68! Det blev en pjamas, tröja och leggings. Tydligen var det bara klåpare som jobbade i butikerna idag, vi handlade i tre affärer och i två fick vi betala för mycket. Hela 152:- för mycket (102:- av dom märkte jag direkt och fick tillbaka, restrerande 50:- får jag väl hämta upp imorn eller nåt).
  4. Vi käkade en sista gång på China innan dom stänger igen för att ge plats åt en tapasrestaurang. Lite småvemodigt, buffén är ju en klassiker, plus att typ alla våra vänner jobbar(de) där.
I övrigt hann vi med en spontanfika med Viktor och Frida, mycket trevligt. Nu är det dags att laga kvällsmat och sedan ta tag i lite städning.

Hej så länge!

[ANNA] Dagens agenda...

Vardagsrummet 12:11

Sitter och väntar på att Skorpan ska vakna från sin förmiddagslur och vilja ha mat. Sen väntar:

  • Käka på China(ett litet avsked eftersom dom stänger snart).
  • Ett gammalt linneskåp ska hämtas, ett annat ställas på plats.
  • Det är banne mig dags för lite golvtorkning och allmän städning av hemmet.
  • Gå till och Åhléns och införskaffa en ny grön knottrig leksakshand(bitleksak) till Skorpan, hon tyckte jättemycket om sin förra som nu är spårlöst borta.
Ni som läser nätcorren har kanske sett familjen Johansson/Karlssons fina bebisannons!

update: Skorpans gröna hand låg bakom soffan, tyckte jag letat överallt men tydligen inte..

söndag 25 juli 2010

[ANNA] Dagens händelser..

Idag har vi planerat och inhandlat veckans mat. Vi var INTE själva i Tornby kan man lugnt säga, å andra sidan hade man ju kunnat räkna ut det med stjärten med tanke på vädret. Vi köpte bananchokladwienerbröd på Maxi, rekomenderas sjukt goda! Fick vinbärssaft av vår svåger Markus snälla mamma, hon kan sin saft och sylt! När vi kom hem från Tornby var det bara att lägga ihop ett plus ett = fika. Framåt kvällen tog vi en promenad i ruggvädret, i övrigt har det inte hänt så mycket, skönt. Nu ska jag leta lite kläder i H&M:s webshop!

[ANNA] Aningens sliten morsa född -80

Mysig natt med regnet smattrandes mot rutan, men jag sov inge vidare för det. Amning och bröst som blir överfulla, svårt att varva ner på kvällen fast jag är dödstrött. Jag har i och för sig aldrig varit en sådan som bara kan lägga huvudet på kudden och pang sova. Nu har jag passerat 1000-sträcket i antalet amningar( det ni mina vänner det är ett par sittningar). Det börjar försiktigt sätta sina spår i den här kvinnan, jag börjar känna amningsväggen mot näsan. Mitt hår kan jag knappt röra, eller det mesta ligger ju redan på golvet och i sophinken. Trots vitaminer, frukt och två lagade mål om dagen känns min kropp helt urlakad på näring och tröttheten är ett faktum. Att vara ammande mamma är lite som att vara familjeföretagets nyckelkompetens och att alltid ha jouren dygnet runt i ett par månaders tid. Ingen kan vikariera för dig och du behövs lite närsom hela tiden. Som ni förstår skulle vem som helst känna sig en smula nedgången efter ett tag och vilja ringa Poolia. Tillståndet vägs dock upp av stoltheten i att bokstavligen föda upp en ny individ, smidigheten i att alltid ha mat tillhands och att jag ens kan amma(det är ju ingen självklarhet). Linus är en riktig stöttepelare i familjen. Han ser, förstår och gör allt han kan för sin familj. Linus är grym.

lördag 24 juli 2010

[ANNA] En regnig lördag som denna..

har vi haft tvättstugan, sorterat ner mammakläder och försmå kläder till Skorpan i backar i källaren och busat en massa med Skorpan som vanligt. På eftermiddagen mötte jag och Skorpan upp Johanna och fikade med henne på Fräcka Fröken. Linus fick lite egentid och spelade tvspel med Viktor när Skorpan och jag gick ner på stan. Egentid lite då och då är superviktigt och vi försöker köra varannan gång. Ett par två, tre timmar på egen hand är en grym energiboost och oj vad man längtar till familjen efter det. Att längta ibland är fint. Kvällmaten var pizzabudet från pizzeria Florens här med nyss, vi är smällfeta nu.

Skorpan har varit mysigast i stan i ett jättefint set från Småfolk som hon fått av min moster.

Jag är glad att alla våra vänner (som inte själva har barn än, vi har nästan bara sådana) tycker att det är så himla kul med Skorpan. Leker myser och busar med henne.

På loppisen i Loftahammar köpte jag ett virkmönster för en femma(det kostade en krona men man kan ju inte betala en krona så jag gav dom en femma). Nu efterlyser jag en virkkunnig som vill ha lite tidsfördriv (det ska regna resten av sommaren har jag hört;)Det är den gula modellen uppe i högra hörnet jag är sugen på till Skorpan, fast i nån annan färg. Självklart betalar jag garnet. Och är det nån som vill försöka så går det åt ett nystan och dom är inte dyra, inget man står och faller på så att säga;)

[ANNA] Smaka på den du!


Mmmm smaka det är sju sorters apa! Näää det är ju hemgjord puré på palsternacka och bröstmjölk(alla som blev sugna räcker upp en hand)!

Idag introducerades lite föda med fast konsistens för unga fröken Forsberg. Det slank ner med nån slags blandning av skepsis och nyfikenhet.