onsdag 30 juni 2010

[ANNA] Semesteronsdag!

Idag har det varit fullt ös. På förmiddagen möblerade vi om i vardagsrummet, på eftermiddagen gick vi på stan med min syster. Skorpan fick lite nya fina kläder. På väg hem från stan sprang vi in i Viktor&Frida som hade varit i Västervik, med sig hade dom den allra sötaste klänningen till Skorpan. Jag ska fota den så får ni se imorron! Vi har börjat få in lite rutin på att natta Skorpan för kvällen och därmed få lite egentid i soffan. Ibland vill hon ha ett nattamål, ibland inte. Det känns som vi "haft" henne för alltid när det egentligen bara är tre månader och nån vecka.

tisdag 29 juni 2010

[ANNA] Semestertisdag!

Idag har vi slappat i parken med picknickkorgen full av färsk frukt och godsaker, helt underbart. På eftermiddagen fikade jag med Johanna, sen mötte Skorpan och Linus upp med oss och det blev en kort tur på stan. Skorpan fick en fin röd manchesterklänning från Uni, dock var den stor så den får invigas om ca 4-5 månader. Inatt/imorron förmidda ska det tydligen dra in ett åsk/regnoväder, men framåt dagen ska det tydligen bli fint igen. Vi misströstar inte för det, vi har massor hemma att styra med isåfall. Skorpan tog värmen idag riktigt bra, vi höll oss i skuggan, ammade lite tätare och lade blöta tvättlappar på henne. När Skorpan sov i parken lekte vi lite med min nya mobil, kameran är sjukt bra!

[ANNA] Hallå alla soldyrkare!


Skorpan är redo för sommardagen i sin fina solklänning från PoP.

Linus är just nu på Maxi och veckohandlar, snälla syrran lånade ut deras bil eftersom våran är på verkstan. Skorpan sover och jag plockar och fixar lite här hemma. Efter lunch packar vi picknickkorgen och sticker ut i solen! Ja eller skuggan blir det ju numera men det gör inget för min del. Min hud gillar ju som bekant inte sol, jag är hellre blek än röd!

måndag 28 juni 2010

[ANNA] Sommar i parken!

Igår somnade Skorpan vid 20:00 och sov till 24:00. Det gav mamma&pappa fyra timmar av lite egentid, sådant är också välbehövligt. Jag ammade Skorpan vid 24:00 sen sov hon till 09:30. Det mina vänner, det är helt overkligt! Och det är typ fjärde natten det händer! Jag hade aldrig vågat tro att detta skulle börja vid tre månaders ålder. I förmiddags lämnade vi in bilen för diverse reparationer, vi tänker på annat tills dom ringer och meddelar vad det kostar. Vid lunchtid gick Linus och köpte sallad åt oss på stan sen gick vi till parken med min syster. Viktor och Frida kom och gjorde oss sällskap en stund. Jag satt och lärde mig min nya mobiltelefon, jag älskar den, liten och supersmidig! Men jag erkänner att jag långt ifrån har koll på alla funktioner än. Vi satt i Trädgårdsföreningen från halv ett till fyra. Sen tog vi en tur på stan. När vi kom hem lagade Linus en helt gudomlig kvällsmat. Lax fylld med färskost, stekta potatisskivor sallad och tzatziki, till det serverades det rosévin. Syrran tog fina bilder på Skorpan idag, hur fin är inte den översta?! Hon är en sån liten glad liten snörpa och vi älskar henne över allt annat. Det är så fint att när natten är över så väntar en ny dag med henne!

söndag 27 juni 2010

[ANNA] Syrran 25!

Idag har vi njutit av sommardagen genom att äta pizza och slappa i Trädgårdsföreningen med syrran&Mackan. På eftermiddagen bjöd dom på kladdkaka och jordgubbar för att fira Marias 25årsdag. En alldeles underbar avslutning på en tredagarsfest!


Skorpan tycker att det är liiite skämmigt att bli ammad i parken.


Skorpan passade på att inviga sin kommande kusins skötbord, två gånger.

[LINUS] Hurra!


[ANNA] Nicolas fest i bilder!

[ANNA] Välkommentillvärlden-fest!

Igår var vi på en alldeles förträfflig namngivnings/välkommen till världen-fest för Nicolas! Mamma Daniella och pappa David lade ribban för den här typen av fester En uppslupen trädgårdsfest där mat och dryck flödade, glada barn sprang runt borden och lekte. Inte mindre än tre livemusik akter betades av. David gjorde ett bejublat framträdande med sitt afrikanska trumband. Daniella kommer från Italien och ett tjugotal av hennes familjemedlemmar hade flugit hit för att deltaga, en glad och härlig familj. Daniellas mamma skrattade förtjust när jag förklarade för henne att lilla Skorpans namn betyder biscotti. Nicolas mormor läste en vacker välkommen till världen-text som Nicolas morfar översattte till italienska. Visst är det märkligt att man kan läsa en innehållsförteckning på italienska och det låter som ljuv musik, himla vackert språk!

Mer fester av denna typ istället för sakrala, högtravande dop i kyrkor. Svenska kyrkan menar att dopet är en kärlekshandling och en omfamning från gud. Ursäkta ordvalet men Svenska kyrkan är väl ändå inte så jävla kärleksfull och omfamnande ändå va? Det var väl ändå först FÖRST FÖRRA ÅRET(pinsamt) som kyrkan lät ALLA oavsett läggning gifta sig i kyrkan. Ta inte åt er nu eller missförstå mig, det är inte så att jag hatar kristna eller kyrkan absolut inte. Men jag känner ingen som döpt sitt barn som aktivt bekänner en kristen tro eller som pratar om innebörden utav dopet. För man döper väl sitt barn i kyrkan med någon slags mening och tanke?

Vill Skorpan döpa sig för att kunna t ex konfirmera sig får hon självklart vårat fulla stöd. Men en cykel eller dyr present kan hon få iallafall. Jag är själv konfirmerad, det var då jag började ifrågasätta kyrkans agenda. Min konfirmationspräst förklarade för oss( ca 80 ungdomar) att homosexualitet var något var något onaturligt och jämförde det med att födas med två vänsterhänder(!). Klubben för acceptans! Verkligen något jag vill ha med i mitt barns uppfostran. Det är väl ändå en av hörnstenarna man vill lära sitt barn, att acceptera?

Blir jag bjuden på ett kyrkodop går jag självklart! Alla gör precis som dom vill! Men en fundering kan man ha...

[ANNA] Midsommar i bilder!




Vilket underbart midsommarfirande vi hade nere i Malexander, som vanligt ska tilläggas. Fast i år var vädergudarna med oss och solen strålade från klarblå himmel och gjorde det hela ännu bättre! Sillunch, jordgubbstårta, 5-kamp och grillat till kvällsmat. Det var egentligen inte första året för Skorpan, för hon var med redan förra året, men det visste ingen annan än hon(och om ens det...).

lördag 26 juni 2010

[ANNA] Milda Matilda!

Hon gjorde det igen! Den här gången sov hon 9,5 timmar non stop! Mamma och pappa Forsberg känner sig minst sagt utvilade. Idag går vi på festlighet två av tre den här helgen, Nicolas namngivningsfest. Bilder från midsommarafton kommer när vi får tid. Om du har förmånen att vara Emil Heneståls vän på Facebook, så har han lagt upp lite fina bilder där som du kan njuta av så länge.

fredag 25 juni 2010

[ANNA] forsbergs twitter..

köket 23:55

Alldeles nyss hemkomna från ännu ett underbart midsommarfirande nere i Malexander, mer om det imorron nu ska den här trötta men glada familjen sussa!

Tack Johnny, Kristina, Emil, Jessica, Malin&Mattias!

torsdag 24 juni 2010

[ANNA] Sommartorsdag!

Ja ni kära läsare vad har vi gjort idag? Jo det ska jag berätta. När vi återhämtat oss efter chocken av att sovit en hel natts sömn i sträck fångade vi dagen. Vi packade en picknickkorg med kaffe, frukt, saft och kex och gick till Trädgårdsföreningen. Där njöt vi i solen på en filt, Skorpan sov i vagnen i skuggan och vaknade precis när vi var tvungna att börja packa ihop. Vi gick hem och åt lunch, sen åkte Linus till sitt sista arbetspass innan semestern. Skorpan och jag styrde ner på stan, jag ringde min svärmor och pratade en stund, sen mötte jag Emil, Fia&Simon i parken och hängde en stund med dom. Sen var det hög tid att börja uträtta ärenden, Apoteket-Claes Ohlson-Åhléns och sedan hämtade jag ut min sprillans nya fina mobiltelefon! Allt detta gjorde jag i min härliga sommarklänning bakochfram(men det skulle jag inte märka förrän nyss, halv sju). För tillfället har jag tydligen "släckt" Skorpan totalt med ett riktigt skrovmål så hon ligger utslagen i babysittern brevid mig. Jag packar och plockar i ordning lite prylar till midsommar imorron. Det bär som vanligt av till Malexander och Gripenberg med midsommargänget(Emil, Jessica, Johnny, Kristina, Malin, Mattias och fam Forsberg). Ni som har småbarn vet ju att det inte är en pryl man behöver ha med sig, utan snarare mer packning än ett resande cirkussällskap. På senare tid är lappar/listor på detaljnivå inte bara nån minnesanteckning utan en livsnödvändighet för att man ska komma ihåg att ta på sig skor när man går hemifrån. Skorpan suger ut min hjärna genom mina bröst. Amningsförvirring är bara förnamnet.

Skorpan ligger numera mycket på sidan och verkligen väger fram och tillbaka, bara en tidsfråga innan hon slår runt. Skorpan fick två reafynd, en body jag spanat ett tag på som nu var nedsatt och en handdocka i form av nån slags berguv. Handdockan är från Designtorget det var massor rea där för dom ska tydligen stänga om en månad.

[ANNA] Göta Petter!

Skorpan somnade vid 20:30 igår, sov till 23:30, blev ammad, sov till *trumvirvel* 08:30!!! Sinnessjukt! Jag somnade vid 00:30 så jag sov åtta timmar i sträck för första gången på tre månader! Prisat vare livet, sömnen och Skorpan! Säkert var detta en engångsföreteelse men jag är glad för att det hände över huvudtaget.
Nu ska vi ut i solen!

onsdag 23 juni 2010

[ANNA] Dagens sötsnörpa.


Farsan och Skorpan i köket. Kvinnan i blå klänning på fotot i bakgrunden är jag(!).

[ANNA] Onsdag!

Natten som var sov vi gött, Skorpan sov först från 23:30-05:30 sen ammade jag henne och hon somnade om till 10:30. Familjen sov som sagt gött! Linus känner sig mycket bättre idag och ska jobba imorron. På eftermiddagen tog vi oss ut till ICA Maxi och slogs med resten av Linköping, hem laga lite kvällsmat och sen avrundade vi med en promenad i den svala sommarkvällen. Vi passerade NH där satt typ alla vi känner. Det var väl den den här dagen. Imorron jobbar Linus sin sista dag innan vår långledighet tillsammans!


Den här morsan hade lite beslutsångest vad det gällde klädval idag det stod mellan;
1.) Egendesignad blus sydd av Orkan-Lia med förra årets höga jeansshorts(fyndade för en femtilapp).
2.) Ljusblå tunika med spets från H&M med jeansshorts från Lindex.
3.) Till slut föll det på solklänningen med härligt retro segelmotiv från Made in the shade/SOLO.

Vad kan jag säga en del idrottar andra samlar frimärken, jag älskar kläder. Och väskor. Men mest av allt Skorpan&Linus!