måndag 31 maj 2010

[ANNA] Gladaste bönan i stan!


Skorpan blir bara gladare och gladare för var dag som går! Idag charmade hon brallorna av allt som kom i hennes väg. Personalen på Maxi fick sig en rejäl dos när vi var och handlade idag. Hon har inte riktigt vuxit i strl 62 än, men vi var tvungna att inviga den fina kimonklänningen från Polarn&Pyret som vi fått av Malin&Mattias.


Idag tog jag en promenad ut till Tornby med vagnen. Jag älskar våran vagn, så himlans lätt att köra, vänder på en femöring. Riktigt bekväm att gå långt med. I Tornby mötte Linus upp oss, han kom direkt från jobbet. På Ikano hälsade vi på syrran på hennes jobb. Sen gick vi till H&M och använde ett presentkort vi fått av syrran&Mackan. Det blev mysbyxor och en oemotståndlig byxdress med volang på stjärten. Sen styrde vi stegen mot Ikea, vi inledde med fika och amning i restaurangen. Jag har nu insett varför alla barnfamiljer hänger på Ikea. Barnvänligare ställe finns inte. Fräscha stora toaletter med skötbord, blöjor kan man få om man glömt hemma. För att inte tala om hur sjukt billigt och gott vi fikade. Det var inga stadslattepriser det där inte! Kaffe, läsk, frukter och två jordgubbscheesecake för en femtilapp. Lugn bara lugn, i övrigt hatar jag fortfarande Tornby. Jag kommer alltid föredra stan om jag ska shoppa.



Vi fick en affisch av personalen på PoP som dom skyltat klart med. Den klippte vi till och köpte en ram på Ikea. En stor(50*50) och fin tavla till Skorpans rum. På Ikea köpte vi lite matningsprylar till Skorpan, 39:- för ett set(jättefint och funkar minst lika bra som något annat, det är ju inte till Nobelmiddagen direkt). Vi väljer att lägga alla pengar på dyra bäst-i-test prylar, där det verkligen behövs, såsom bilbarnstol och vagn etc..

[ANNA] Måndag igen!


Skorpan när hon vaknade imorse.




Nu har hon börjat greppa saker ordentligt och en ny favorit är helt klart den gröna handen, tokigt skön att gnugga tandköttet med.

söndag 30 maj 2010

[ANNA] Bildkavalkad från bröllopet!



En underbar dag som slutade med festligheter i en enastående svensk försommarkväll.

[ANNA] Bästa grannarna i stan!

Jag säger det igen, fan va mysigt vi har det här i kollektivet s:t Korsgatan. Nyss knackade det på dörren, det var Frida som ville låna vitlök och passade på att snacka lite skit. Innan dess var Jill&Pelle här och lämnade fina presenter till Skorpan och hängde en stund med henne. Det är härligt med spontana knackningar på dörren och man behöver inte bry sig om det är städat eller vad man har på sig. Alla känner alla men vi har ändå väldigt mycket privatliv.

Skorpan fick värsta fina Emil&Ida-klänningen och en jättefin body av Jill&Pelle.

[ANNA] Söndagspromenix!

Idag idkade Forsbergs sin favoritsyssla, promenad. Vilket väder dagen bjöd, solsken och värme! Först var vi...
..här............ ........... ..fortfarande här.... .............. sen kom vi hit
90-talsöra*.................... ..här............................. ... där..
...påväg därifrån... .. sen åt vi lunch på stan och Skorpan sov.

* 90-talsöra; örat på bilden har rester av sju hål, det andra har tre, i alla hängde silverringar. Det var jävligt coolt på 90-talet. Lika coolt som svanktatueringar, tribals och tandsmycken.

På bilderna ser ni Skorpans sprillans nya parasoll, som ska skydda den liljevita hyn från solens elaka cancerstrålar. När vi åt lunch på Cioccolata(ni vet där folk alltid ska parkera sina flashiga Dodge Vipers/Porschar mm utanför) så kom en liten parad på tre raggarbilar och passerade ett par gånger. I bilarna satt diverse av samhällets bottenskrap( tre tänder och tätt mellan ögonen, heta kvinnor med armar som skogaholmslimpor i försmå linnen). Linus tyckte att det såg ut som dom satt och drack läsk i bilarna. Det visade sig snart, när två av dem gick klev ur och försökte slita med en oskyldig cafégäst att dom druckit vuxenläsk. Sån läsk som gör att kroppen blir gelé, tungan växer och är i vägen i munnen.

lördag 29 maj 2010

[ANNA] Cribbe&Hanna 100529!

Idag var det Cribbe&Hannas dag. Efter en vacker och stämningsfull ceremoni i Slaka kyrka(som Skorpan sov sig igenom) åkte vi hem för att amma Skorpan och lämna över henne till barnvakterna. Sen bar det av till festligheterna i Slattefors magasin. Där bjöds det på god mat och dryck i väldigt trevligt sällskap. Dock fick vi åka efter bukettkastningen innan kaffet. Då hade vi varit borta i fem timmar, och det är tyvärr den övre gränsen när man är ammande småbarnsförälder. Det var dock väldigt trevliga fem timmar, och faktiskt var det inga problem att slappna av och njuta av en stunds barnfrihet. Men när bilen rullade in på s:t Korsgatan då ville vi bara upp till lägenheten och pussa på Skorpan.

Tack Cribbe&Hanna för att vi fick dela er stora dag!
Tack Maria&Markus för ovärderlig hjälp med barnpassning och skjutsning!

Vi bjuder på en bild idag så får ni nog mer imorron, godnatt på er.


[ANNA] forsbergs twitter..

köket 13:02

Förberedelserna hemma hos Forsberg är i fullgång, om en timme bär det av mot Slaka kyrka och bröllop. Jag sitter i strumpbyxor och en gammal tunika. Jag ska amma en gång till innan vi åker och sånt kan ju gå lite hursom med bröstmjölk som sprutar som en fontän och liknande, för att inte tala om bröstmjölkskräks. Så nä, finklänningen är det sista som åker på! Idag blir första gången som vi lämnar bort Skorpan ett par timmar när vi går på bröllopsfesten. Än så länge är vi inget oroade för det, det är syrran och Markus som får äran. Nu ska vi äta lunch!

Hej på er!

[LINUS] God morgon lördag.


Lördagen den 29 maj börjar med frukost för den lilla.


Och frukost för de större.

Hur började din?

fredag 28 maj 2010

[ANNA] Fredagen i bilder!


Jordgubbar, melon och glass till efterrätt. / Skorpan är riktigt fascinerad av sin Skwish.

[ANNA] Fredagen!

Jaa ni gott folk nu sitter ni väl där hemma i stugorna och undrar vad styr egentligen familjen Forsberg med idag egentligen? Jo nu ska ni få en uppdatering. Vi gör inget extraordinärt direkt. Efter en låång sovmorgon(galet skönt) så började vi dagen med att konstatera att lilla Skorpan har vuxit ur en del kläder nu. Hon kan ha det mesta i storlek 56 fortfarande men vi kan börja plocka in lite storlek 62 också. Hon har massor fina kläder, möjligen behövs några mysbyxor till. Barn ska ha mjuka sköna kläder i mjukt tyg, det är våran filosofi! Skulle aldrig ta på Skorpan något obekvämt bara för att det är snyggt, det gör knappt Linus och jag själva liksom! Vi är familjen mys.

Efter att ha inventerat lite i hennes byrå styrde vi stegen ner på stan. Lunch på Sibylla, här blir vi inte smalare inte! På eftermiddagen hade jag tid hos frisören för klipp&färg, första gången efter förlossningen. Det ni mina vänner, det var som en heldag på spa, trots att det bara var två timmar. Men oj vad skönt att sitta med en kopp kaffe och skorpor med ost och bara bli ompysslad. Underbart med hårbottenmassage och inpackning. Mitt hår är nu lent, glansigt och doftar som en sommaräng. Linus och Skorpan hämtade upp mig hos frisören, en tur till Lucullus där vi bland annat köpte färska jordgubbar. När vi kom ut från Lucullus så möttes vi av jordens undergång typ. Regnet pissade ner, det haglade och blixtrade. Så vi fick snällt stå och trycka med en skock folk under taket tills det värsta dragit förbi. Sen halvsprang vi hem med två kassar, en stor kartong och barnvagn smidigt!

Dom som har öppna spisar här på s:t Korsgatan 10(inte vi) meddelar att det haglade in genom dom(fast man bor på bottenvåningen) man måste ju bara älska det här gamla rucklet till hus. Charmigt och med en viss lantlig bohemkänsla. Fråga till exempel Viktor&Frida om när dom hade en ruttnande fågel i sin köksfläkt så det trillade ner likmask ur köksfläkten. Aja billig hyra, låga förväntningar och en underbar gemenskap har vi iallafall, vem behöver mer? Nä nu ska vi äta kvällsmat!

Trevlig fredagskväll på er!

torsdag 27 maj 2010

[fam Forsberg] tipsar...

I Metodistkyrkan(den halvmysko men väldigt fina kyrkan bakom Åhléns) driver Stadmissionen ett café. Det finns såväl ute-som inneservering. Spana in det! Scrolla ner sidan om läs om sommar på Stadsmissionens café! Banne mej helt briljant mina vänner!

Har du dessutom lite tid över att göra något vettigt med, så har Stadsmissionen massor att välja på!