torsdag 29 april 2010

[ANNA] Dagens händelser!

Idag kom min fina arbetskamrat Klara förbi och ville mysa med Skorpan, som somnade gott i hennes famn. Skorpan fick en jättefin ask med sitt namn på från Handmålat. När Linus kom hem från jobbet gick han ner till Wok Away och hämtade mat. När vi hade käkat kom Linus bror Erik och hans tjej förbi och visade upp sitt bilköp. En väldans fin Opel Astra, typ 100 vuxenpoäng eftersom det är en kombi.

[ANNA] Hushållsjobb!

Jag far runt som en jojo i köket och slamrar för fullt med disken. Vissa andra tycker det är så jobbigt att dom somnar i sin lyxiga babyfåtölj!


onsdag 28 april 2010

[ANNA] Update!

Jodå, visst tog Skorpan flaskan, Linus matade henne och hon var mycket nöjd. Problemet var bara att det var svårt att veta innan hur mycket hon äter. Jag hade lyckats pumpa ut 60ml, det låter lite men det ska gudarna veta att det var inte helt klämma ur dom dropparna och det kändes mycket i pumpen. Så jag fick ge henne lite mer från bröstet. Men nu har vi testat, jag får helt enkelt jobba upp ett litet lager i frysen så finns det om det skulle behövas. Men efter mecket med att pumpa ut/sterilisera/värma så är amning oslagbart enkelt när det funkar. Man behöver ju aldrig tänka på nåt då.



Linus masserade Skorpan, såväl på ryggen som magen. Skorpan njöt till tonerna av Fleet Foxes.

[ANNA] Inte så bara..

-"Det är bara att du pumpar ut bröstmjölk"
Det har jag fått höra flertalet gånger, när jag haft funderingar runt att jobba något pass/be om barnvakt/lämna hemmet en lite längre stund. Nu på eftermiddagen gav jag mig på att testa. Det är inte så jävla BARA vill jag då upplysa om! Först ska pumpen steriliseras, likaså förvaringskärlet. Sen kommer vi till själva pumpandet. Min ena bröstvårta är numera rödare än ett gelehallon och det hade varit skönare om nån gjorde tusen nålar på bröstvårtan. Själva amningen känns å andra sidan helt behaglig efter att ha testat detta. Fördelen var väl att det bara tog tjugo minuter...Nja det är ju säkert en vanesak som med allt annat, men bara det finns inte med i meningen för min del än. DESSUTOM har vi inte matat Skorpan med flaskan än, så jag hoppas att hon tar flaskan annars var detta projekt lite förgäves.

Idag har jag och Skorpan fikat med Anette, Melvin och Linda på Fräcka Fröken. Mycket trevligt, det får vi göra om snart hördeni! Melvin underhöll oss, min kära dotter valde som vanligt att sova.

Härliga Anette med fullt ös-Melvin!
När jag kom på att jag hade kameran med mig hade Linda tyvärr hunnit gå. Jag få helt enkelt skriva att hon har en härlig snart-föda-barn mage och såg fräsch ut!

tisdag 27 april 2010

[LINUS] femårsjubileum.


Ikväll firade vi ingenting med att öppna en flaska 'the King' som Anna fick i present på sin 25-årsdag. Japp, den har legat i vinstället i fem år och samlat på sig mer damm än smak, eftersom det är ett vin som inte gagnas alls av lagring. Men gott var det, och kändes lite sådär småspeciellt. För fem år sedan var vi yngre. Tiden går snabbt. Otroligt snabbt. Och vin står sig länge. Otroligt länge.

[ANNA] Fikabesök!


Idag har världens bästa moster Bettan varit här och fikat med mig och Skorpan. Min moster är under pågående behandling för cancer i ena bröstet, levern och ryggmärgen men just nu under omständigheterna mår hon riktigt bra och cancern är under någorlunda kontroll. Det var som att Skorpan kände på sig att hon behövde muntras upp och hon sken som en sol i Bettans famn. Min moster har väldigt bra smak och vet vad jag gillar, vi fick fina kläder av märket Småfolk från Uni och en fin blomma från Systrarna Grön. Imorron ska jag träffa dom här trevliga tjejerna, tillika jobbarkompisar!

PS det är i dagens Corren Skorpan är med!

måndag 26 april 2010

[ANNA] Godnatt världen!


Sovfrisyr i pappas trygga famn/nerbäddad i vaggan.

[ANNA] En varm aprildag som idag!

Idag har vi njutit av den varma aprilsolen över en kaffe på Stora Torget med David, Daniella och deras lilla Nicolas. Mycket trevligt! Denna familj träffade vi som sagt på vår föräldragrupp och vi kände att de matchade vår syn på barn, jämställdhet osv. Framförallt var de mer färgstarka än den beigegrå svennemassan som den övriga föräldragruppen utgjorde. Våra barn hade vi för övrigt kunnat lämna hemma under fikan, då de sov HELA tiden. Måste erkänna att jag är lite avis på att dom har släkt och familj i Italien och sticker dit i två veckor. Jag hade inte bangat 25 grader, ett glas rött vin på en piazza eller bara äta frukt(det är det bästa jag vet utomlands, att frukterna smakar så mycket och är så stora). Efter fikan gick jag och Linus en promenad och handlade lite på vår ICA Nära(billigt, INTE). Emil och Jessica tittade förbi på kvällskvisten för att mysa lite med Skorpan och låna Twin Peaks. Vilken koll jag har på vilka boxar/filmer vi äger, vi har ju faktiskt Guldboxen.

Linus lagade en kanongod chili con carne till kvällsmat, Skorpan satt nöjt och tittade på oss från sin babysitter. När vi åt pratade vi om hur vi båda för första gången i livet inte känner någon önskan efter något. En total känsla av att det inte finns några saker eller prylar vi vill ha, alls. Livet känns komplett i och med Skorpan. Vi stör oss inte på något, inga problem känns värda att fundera över. Vi är rika, rika på ett annat liv. Man känner sig oerhört liten och ödmjuk inför att man skapat en människa. Varför skaffade vi inte barn tidigare?

söndag 25 april 2010

[ANNA] Lördag/söndag

På lördagskvällen firade vi Malins 25årsdag, en mycket trevlig tillställning. Skorpan njöt av all uppmärksamhet och mådde som en prinsessa! Idag har Skorpan och jag fikat med Johanna, Frida och Bengt. En nyäten Skorpan somnade som en stock i Bengts famn. Sen har vi även en bild på Skorpan i morfars famn också.



Imorron är Linus ledig efter sin minst sagt mastiga jobbhelg, 26 arbetstimmar på två dagar. Agendan är att bara vara, men det blir även en fika med en trevlig familj vi lärde känna på vår föräldragrupp på Storken.

lördag 24 april 2010

[LINUS] Tack tack.

Det sägs att Skorpan är sin far upp i dagen. Jag är beredd att hålla med!



Eller?


[ANNA] Dagens Skorpan!

[ANNA] Lörsdagsagenda.

Skorpan och jag hänger ut och lyssnar på Bonnie Prince Billy. Ikväll ska vi gå på 25årsfest, Linus jobbar sin 9-22 helg, så Skorpan och jag får representera fam Forsberg på egen hand. Nu närmast ska Skorpan få äta, sen jag. Sen blir det nog en promenad till apoteket, jag har rackarns ont i ryggen och behöver panodil. Skulle kunna vara för att jag sitter som en ostbåge när jag ammar på natten..kanske.

Schysst mammafrisyr va? Jag har iaf hunnit duscha och sminka mig. Håret får bli ett senare frågetecken innan festen, just nu vill jag mest slippa få bebiskräks i det.

fredag 23 april 2010

[ANNA] Var finns pappan i det hela?

Idag har vi varit på Bvc, Skorpan stoltserar nu med 3720gram och 53cm. Eftersom hon går upp så bra i vikt blir nästa besök först om två veckor istället för en. När vi var där, fördelen med Linus schema är att vi kan gå hela familjen oftast, fick vi inbjudan till föräldragrupp/träff i Domkyrkans församlingshem. Första träffen är en måndag 13:30-14:30. Jag vet inte hur många pappor som är lediga och har möjlighet att följa med så dags på dagen, det borde kanske heta mammaträff eller? Vår strävan är och har varit hela graviditeten att Linus ska kunna vara med på alla besök, han är ju lika stor del av Skorpans liv som jag är. Jag ringde Försäkringskassan när vi kom hem från Bvc för att fråga om Linus kan ta ut tillfällig föräldrapenning en del av dagen när föräldragruppen är så att han kan vara med. Det kunde ju pappan göra för att gå på föräldrautbildningen på Mvc. Men nej för det här gick det inte. Jag trodde att Försäkringskassan/staten uppmuntrade pappor att vara mer "närvarande" med jämnställdhetsbonusar och dylikt. OM det nu ska behövas uppmuntras överhuvudtaget är ju diskuterbart. Nä skärpning föräldrapenningpolitiken, det här känns lika nytt och fräscht som lobotomi!

torsdag 22 april 2010

[fam Forsberg] kändis-Skorpan!

Ni missar väl inte Skorpan i Corren?! Spana bland dom privata bebisbilderna på Corren.se eller i "papperstidningen".

[ANNA] Nya recept och favoritprylar!

Linus hittade lite recept häromdagen, bla på en jättegod kycklingpasta som vi åt igår och en apelsin&chokladkaka. Kakan passade jag på att baka när Skorpan sov i eftermiddags som en liten överraskning till Linus när han kommer hem från jobbet ikväll.


Klaras apelsin&chokladkaka. I smeten är det hackad mörk choklad och rivet apelsinskal, garnerad med smält choklad och syltat apelsinskal.


Den absolut hetaste måste-ha-prylen just nu om man heter Skorpan och är snart fem veckor. Den hänger ovanför skötbordet och hon ligger och tittar på den med stora ögon samtidigt som hon ler och skriker till förtjust.

[ANNA] Lunchdate

Idag har Skorpan och jag lunchat med Johanna, väldans trevligt!

onsdag 21 april 2010

[ANNA] Good evening sleeplovers!

Natten som gick var mörk och kraftfull, den får en sol av fyra möjliga. Skorpan var skitsur fram till 03:30. När vi mötte Viktor och Frida idag sa dom att dom gick och lade sig vid den tiden. Härligt då kunde dom kanske hängt ut med vår dotter, klubb Nattugglor. Skorpan skäms inte ett dugg för sitt beteende i natt, utan har bjudit på sina "det-går-inte-att-bli-irriterad-på-mig-leenden titt som tätt under dagen. Fullkomligt oemotståndlig, och nattens kamp känns som bortblåst. Just för tillfället ligger hela familjen i sängen och halvkollar på Efterlyst, Skorpan sover. Nyss skrek hon högt och ljudligt rakt ut tre gånger i sömnen. Hon är lite egensinnig våran dotter, tacka fan för det. Vem vill vara som alla andra?!



Jag har ju som bekant inte FaceBook, jag har ehrm, annat för mig. ORKA. Men jag skulle nästan kunna skaffa FB bara för att vara med i en grupp som Linus är med i. "Vi som ser dåligt när vi blundar-gruppen" det mina vänner, det är fan kul på riktigt!

tisdag 20 april 2010

[ANNA] Tjingtjing!


Om ni undrar vad Skorpan tittar på så är det en vit vägg. Skorpan blir helt förtrollad av ljusa saker, en vit vägg eller en lampa.


måndag 19 april 2010

[ANNA] Fräcka Skorpan!

När Linus kom hem från jobbet idag tog jag med min krassliga familj på en promenad som avslutades med en fika på Fräcka Fröken. Skorpan valde att sova hela fikabesöket. Vi fortsätter att mata på med koksaltdroppar i hopp om att snoret och slemmet ska ge med sig så vi kan få tillbaka vår friska, glada Skorpan.

[ANNA] Dagens sovställning..


Sittandes på huk, vi kallar den indianen.

söndag 18 april 2010

[ANNA] Lite nätshopping.

Linus klickade hem lite prylar till Skorpan, det blev en hoppgunga(som man sätter i en dörröppning) och en babysitter. Babysittern är dock helsvart. Linus tycker gungan ser ut som en baddräkt, jag instämmer. Vi hoppas Skorpan känner sig tillfreds med sina nya prylar, hon får utvärdera dom inom nån vecka!

[ANNA] 29 dagar.


Dagens Skorpan, 29dagar gammal. Sedan två dagar tillbaka har hon fyrat av riktiga leenden. Och vilka leenden sen, vi ska försöka fånga ett på bild, man blir lycklig ända in i själen!



Jag gör en Britney och bjuder er på den oretuscherade sanningen. Varsågoda gott folk, jag är gift och morsa, jag är inte så nogräknad! Dagen innan förlossningen/idag en månad senare. Nu känns magen som en väldigt mjuk deg.

lördag 17 april 2010

[ANNA] Ofrivillig nattunderhållning.

Natten som var tog på krafterna. Till att börja med så är det nån ärthjärna som hyrt ut en vindslokal ovanpå garaget hos oss som replokal. Ljudnivån är sådär behaglig, får man ens ha replokaler precis brevid folks hyreslägenheter? Fram tills nu har det ändå spelats på okej tider på dygnet. Igår däremot var det nonstop från 21:30-01, vi har sovrummet närmast lokalen. Det kan tyckas att det inte är särskilt sent, men om man är trötta spädisföräldrar tär det på psyket. Till råga på allt var det nån jävla nolla som inte kunde spela trummor som satt och harvade i tre och en halv timmar. Visst, jag är enligt mig själv helt tondöv MEN jag har ändå en uppfattning om vad som är takt och musik något som när. Jag har ju ändå i min ungdom, ehrm, hängt runt med en del band från trakten..Skitsamma. Det här lät som någon hade ett långt epileptiskt anfall framför ett trumset, alternativt kan det ha varit nån slags psykadelisk jazz. Om du som trummis mot all förmodan läser detta; DON´T QUIT YOUR DAYJOB! Skorpan sov dock genom denna terror. När spelandet var slut och vi jublade och skulle sova, då vaknade hon.

Jaja, ny dag nya tag. Linus och Skorpan är risiga, jag mår okej. Vi överlever! NU tacos!

[ANNA] Presenter!

Presenterna fortsätter att strömma in från alla håll och kanter, här kommer några!


Kläder från farbror Erik & Ida / Kofta från Linus brukares mamma / Kläder från Malin&Mattias

Skor från Viktor&Frida / Speldosa från moster.

fredag 16 april 2010

Skorpan snorar vidare och nu har Linus blivit sjuk också. Usch vi är ingen vidare frisk familj för tillfället. En liten tripp till Tornby orkade vi dock med. Vi mötte upp med Linus familj som bjöd på lunch i utbyte mot lite Skorpan tid, en helt rimlig deal! Innan vi åkte hem svängde vi förbi mitt jobb och fyllde en vagn med mat och blöjor. Väl hemma igen plockade vi upp alla varor sen lade vi oss på sängen hela familjen och bara myste lite, somnade en timme, välbehövligt! Skorpan har fått bada och nu ligger vi i sängen och kollar premiären av Modern Family.

Nybadad Skorpan visar sitt böljande svall. Vi var på Bvc på förmiddagen idag, På en vecka har Skorpan gått upp 2hg till 3520g och vuxit 1cm på längden till 51cm.

torsdag 15 april 2010

[ANNA] familjetwitter..

Givetvis fick stackars lilla Skorpan min dunderförkylning. Mitt mammahjärta värker, Skorpan snorar och snörvlar. Vi var på Apoteket i förmiddags innan Linus åkte till jobbet och köpte lite av varje så nu gör vi vad vi kan för att underlätta för henne. Hoppas hon får en lindrigare släng än jag fick, jag mådde verkligen pyton. Och jag kunde ju ta panodil och snyta mig!

onsdag 14 april 2010

[ANNA] Trött morsa..

Just nu ligger vi i sängen lilla familjen. Jag har aldrig varit så här trött tror jag, i snart fyra veckors tid har jag som längst sovit tre timmar i streck. Tre timmar är vad det max är mellan amningarna. Men det är helt sjukt vad man anpassar sig och finner sig i situationen. Dels har man ju inget att välja på, dels så är man så betagen av den lilla varelsen att allt annat kvittar.


Mjuk, snuffig, len och alldeles varm. Men bäst av allt vi får tillbringa varje dag med henne!

tisdag 13 april 2010

[ANNA] Skorpan och jag gör stan!

Idag presenterade jag Skorpan för Fräcka Fröken-personalen. Vi har ju fikat där en hel del och i takt med att min mage växte så lärde vi känna varandra, så nu fick dom se resultatet. Jag och Johanna tog en fika och jag fick öva på offentlig amning och blöjbyte på bortaplan. Det gick galant! Superhärligt att lämna hemmet och tjejskvallra! När man ammar bland folk vill man ju gärna göra det lite diskretare och det är en konst för den ovane vill jag lova. Hemma "kastar" man ju bara av sig, sprider amningsinlägg omkring sig och ibland när Skorpan tappar greppet står mjölken som en fontän. Men när man väl fått in tekniken så är det oslagbart smidigt att amma. Maten är alltid med och perfekt tempererad! Nu ska vi äta kvällsmat här hemma, Linus kom precis hem från jobbet. Sen ska jag nog lägga ut lite grejor på Tradera, jag är inne i ett riktigt rensartag.

måndag 12 april 2010

[ANNA] Gympa!

Skorpan gympar på för att stärka sina nackmuskler och kunna hålla upp sitt lilla huvud på egen hand.

söndag 11 april 2010

[ANNA] forsbergs twitter..

Neg: Jag är jättesjuk, vi sover kass som fan, Linus börjar jobba imorron och jag har känt mig snyggare efter fem dagar på Hultsfred i samma kläder.
Bra: Skorpan finns och mår bra, vi har varandra och solen skiner.

Summa summarum vi överlever!

lördag 10 april 2010

[ANNA] Förkylt läge.

Idag vaknade jag riktigt apförkyld med igensvullen hals, känner mig riktigt risig. Sen jag blev gravid har jag bara varit sjuk en gång, det var när vi hade svinis i höstas(då trodde jag å andra sidan att vi skulle dö). Så det var väl dags, jag hoppas bara att jag inte smittar Skorpan. Vi har tagit oss ut på en kort promenad, fy fasen vad kallt det var! Vi köpte med oss lite fika från Linds och slappar i soffan nu. Skorpan har fått sk hormonprickar(helt ofarligt och drabbar många spädisar), det ser ut som ett bad case av tonårsakne på bröstet och lite i ansiktet. Det är tur att hon är alldeles för omedveten för att vara fåfäng.

fredag 9 april 2010

[ANNA] Denna dag ännu ett liv..

Nja nån mer sömn den gånga natten var ju synd att hoppas på. Skorpan slog vakenrekord nattetid, jajemän vi var vakna heeela natten, hon somnade ju i och för sig 08:30 och sov säkert till 10. Denna dag har således varit en liten utmaning. Vi tog oss ut på en långpromenad runt ån för att piggna till lite(Skorpan sov, skräll). Idag släppte Kappahl sin Vintage Stories kollektion och vi spanade in den på vägen ner till ån. Vuxenkläderna var inget att ha i min mening, tråkig massproduktion. Nä då tycker jag bättre om dom 50tals klänningar jag redan har, som det inte finns så många av. Jag hatar att ha samma prylar/kläder som folk, lycka är att hitta något man får vara ensam om! Men vi hittade en jättefin klänning till Skorpan som vi slog till på. När vi kom hem slocknade jag i soffan i en timme, det var jätteskönt men lite för lite för att det skulle kännas skillnad. Idag har jag haft ont i halsen och näsan har runnit, sömnbristen knäcker visst immunförsvaret en smula. Imorron är en ny dag och som spädisförälder får man vara en riktig krigare som inte ger upp i första taget!

Förresten idag kom pappret från Skattemyndigheten, nu finns Skorpan Majken Maria Forsberg "på riktigt" med personnummer och allt! Det finns numera totalt 17 personer i Sverige som heter Skorpan, 14 män och 3 kvinnor.