lördag 31 oktober 2009

[ANNA] Jag har varit jättesnäll..jag har det!


Strl S / strl 56, 62 el 68
Dessa två står på önskelistan i år(det är ju inte vansinnigt långt kvar till jul). Amningsnattlinne till mig och mysbyxor till bulan. Båda från Polarn&Pyret såg dom när jag köpte brallorna idag(finns även massa fint på hemsidan).

[ANNA] Do the Smarty Pants dance!

Idag tog vi sovmorgon sen startade vi dagen med en powerwalk. När vi kom hem hämtade vi upp Frida&Viktor och käkade lunch på Steves. Jag smällde i mig kycklingspett och pomme, avslutade med en kalasgod alkoholfri kaffedrink(espresso&irish cream). På väg hem från Steves gick jag och Linus in på Polarn&Pyret, och där fanns dom, mina drömmars byxor! Jag har sedan innan ett par röd/vitrandiga långkalsonger därifrån som jag älskar. Men dom är just nu väldigt försmå och Linus har övertagit dom. Lyckos mig som hittade likadana fast i mammautförande! Linus tycker att jag ser ut som en fransk cirkusartist i dom, inte så pjåkigt huh?! Inspirerad av Frida bakar jag bröd nu, morotsbröd med keso i(saftigt och supergott). Visst vet ni jag har bulle i alla ugnar, haha. Till kvällsmat blir det hemgjord rotfruktssoppa och brödet.


dagens: Skeppar kofta, Motel, från Sportif. Mina fancy/smartypants som verkligen förlänger mina redan långa ben!


[ANNA] Igårkväll!

Igår hade vi en jättetrevlig kväll på Afrodite, Linus föräldrar bjöd på mat och vi firade Gittans 50-årsdag!


Puderrosa chiffongtunika från Bik Bok.

[TARMEN] Paranormal Activity!

Kan ha varit den läskigaste film jag sett! Den hamnar iaf på Top 3! Fruktansvärt obehaglig, håret i nacken stod rak ut hela tiden! 5.0 helt enkelt! Så nu blir det att sova med lamporna tända! Så se den gott folk!

torsdag 29 oktober 2009

[ANNA] Svallningar och bränningar.

Såg lite av kvällens avsnitt av Inlåst på Tv4. Det satte gravidhormonerna i svallning. Ingen av de unga eller gamla kriminella killarna hade haft en pappa i hemmet under sin uppväxt. Inte svårt att se mönstret där. Det som var så rörande var att se hur de äldre s.k mentorerna tog dem under sina vingar och ville ta nån slags papparoll. För de båda parterna visste precis vad de saknat och önskat. Jag märkte att jag är galet lättpåverkad av känslotv. Jag har även haft mitt livs första halsbränna ikväll, fan vad det suger. Nu ska jag kissa för miljonte gången idag.
Imorn tar vi nya gravidtag!
Gonatt på er.

[ANNA] får man sova snart...?

19:35 Forsbergs vaknar i soffan. Att vara fosterförälder är förbannat uttröttande. Vi käkade fiskgratäng tittade lite på tv sen slockande vi för en stund. Nu är vi med i matchen igen. Idag har vi hunnit med; jobbat, storhandlat, bakat kaka, vikt tvätt, städat badrum och skurat golv. Nu ska vi äta nåt onyttigt frågan är bara vad vi är sugna på? Sen får vi se om sockret gör att vi är vakna en stund och kollar på lite tv. Lite förgrymmad är jag faktiskt, har beställt ett Brio skötbord på nätet, betalat och väntat i nästan två veckor. Igår fick jag mail att det är slut och kommer förhoppningsvis i januari, okej vi har inget att lägga på skötbordet förrän i mars. Jag blir mest frustrerad. Sen har jag köpt en grej på Tradera som jag väntat på lika länge som skötbordet och säljaren svarar inte på mail. Sen skulle jag byta batteri i min bankdosa då sluta den fungera. ANNARS är det bra. Tur att jag redan har mammatålamod som en gudinna...nästan jämt. Men det är i-landsproblem. Nu ska vi vara lediga tillsammans i tre dagar, imorn kommer Linus päron och bror med tjej vi ska fira Linus mamma på Afrodite.
hur har ni det?

[TARMEN] Godmorgon!

I tisdags vaknade jag och Jonas av att byggarbetarna tog bort Jonas vägg! Det var en lite annorlunda väckning och lite kall också!
Det låter rätt mycket när man tar bort en vägg!

onsdag 28 oktober 2009

[ANNA] Bulan blir bortskämd!

Den här fick vi av moster Maria&farbror Markus idag, piffig värre!


[ANNA] forsbergs twitter..

12:11

Precis hemkomna från en härlig höstpromenad i Trädgårdsföreningen, solsken och blå himmel! Nu blir det pannkakor&jordgubbssylt till lunch sen väntar kväll på jobbet för oss båda.
ha en fin dag!

[STKGBC] Idag igen!


idag har vi äran att gratulera Emil på hans bemärkelsedag!

hipphipphurra!

[TARMEN] Muse!

Jag var där, på Parken i Köpenhamn och 17000 personer till! Ni borde ha varit där! Det var en av dom bästa spelningarna jag varit på, om inte den bästa! Den slåss om första platsen mot Tool på Metaltown!
5.0!

tisdag 27 oktober 2009

[ANNA] god kväll bloggen!

Idag har jag haft en välbehövlig ledig dag, har inte riktigt samma ork som jag är van vid. Jag laddade batterierna med sovmorgon och sen lunch Johanna, Frida och Benedetto. Johanna och jag tog en tur på stan också. Äntligen damp min mörkblå mamma-plyschoverall ner i brevlådan. Jackan var perfekt men brallan för liten, givetvis, har ju bara väntat på den i över en månad. Så nu väntar jag på större byxor. När jag ser mig själv i spegeln så är större byxor motiverade. Jag har även klickat hem de jättefina babylakan nedan på Tradera och Gunilla Axéns molnfilt och moln-spjälsängslakan(tack för länken Anette!). Träffade min syster en snabbis och fick en jättevacker bukett med liljor, helt apropå, det ni! Nu ska jag hämta lite glass och lägga mig i soffan med min man.

och tjockare ska jag bli, för att citera Hajen; we´re gonna need a bigger boat....

[ANNA&LINUS] Någon fyller jämnt...

och inte vem som helst utan mor Forsberg!


varma kramar och hjärtliga gratulationer på 50-årsdagen!

måndag 26 oktober 2009

[ANNA] Dagens överraskning!

Den bjöd världens bästa man, min man, på. Han kom hem med mina drömmars halsband från antikaffären. Som jag senast tidigare idag igen stod och trånade efter. I en fin gammal smyckesask låg blingblinget som är från 30-40 talet. Antikaffären hade varit stängd i lördags när jag jobbade så idag hade han skyndat sig hem för att hinna innan den stängde. Det är ingen dålig överraskning när man står och diskar en måndagseftermiddag! Självklart börja jag grina, han är mannen hela dan!

[LINUS] Eyyy...

Tarmen, här är filmen som kommer att få din peacemaker att lägga av.

[LINUS] Roadtrip nedåt landet.

Igår tog jag och Ante en sväng ner till Veiko i Hultsfred, dels för att valla Antes Tahoe, dels för att titta till Veikos senaste inköp, en 306 cab. Och dels för att spela lite tvspel med Felix. Resan var som räknat inte särskilt jobbig, 1,5 meter ovanför marken i en 2,6 ton tung skinnsoffa har man det bra. Väl nere bjöds det på budapestrulle från himmelriket, samt käk från en riktig småstadspizza. Gött! Nästa gång är det ni som kommer upp hit å kör lite gocart. Måste ju dessutom peppa på Felix ide att ta min bil och på den montera terränghjulen från Tahoe'n. Kan ju bli helt WICKED!


Veikos 306 cab, med en lite för ung förare.


The real deal. Såhär ska en pizzeria se ut.


Lite gulligull utanför Kinda motell.


Stor/liten.

söndag 25 oktober 2009

[Mackan] - Fastighetsskötare på St: korsgatan 10...

Har idag investerat i vår fastighet kära grannar. Kika in i tvättstugan får ni se.... Jag kräver inte något i gengäld men skulle inte ha något emot om det inom de närmsta dagarna börjar trilla in några 5-kronor och kanske en guldpeng genom brevinkastet.


Gå in i ljus...
Tvätta i ljus...

[TARMEN] Huzzah igen!!!

lördag 24 oktober 2009

[ANNA] forsbergs twitter..

Tv-soffan 21:03;
Herregud vad har hänt med tvtablån lördagar?! Vi äter glass och kollar Dansbandskampen, lågvattenmärket är en prick långt borta. Men å andra sidan garvar vi ihjäl oss, den ena sångaren är ju köntrögare än den andra! Om jag och Linus hade ett dansband skulle det heta Forzzbergz. Medkomentator via sms är Tarmen, som avnjuter denna tvfest med mamma Gunilla i soffan i Mjölby.
lördagzmyz på er!

[TARMEN] Huzzah!!

fredag 23 oktober 2009

[TARMEN] Snart dags att vaccinera sig mot svininfluensan!

[ANNA] Fredag!

Somliga "tar" helg idag, andra laddar för helg på jobbet. Jag är andra. Jag gratulerar mig själv med att det är lönehelg, det innebär highlife på jobbet. Forsbergs får inte lön förrän tisdag. Igår inhandlades lite barnprylar på Ikea, vi övade för det nya livet genom att fika i cafeterians barnhörna. Sen rekade vi barnvagn och babyskydd(för er oinvigda, bilstol för spädisar). Barnvagnar är ungefär lika dyra som designermöbler, men nödvändigare. Och man behöver köpa till en miljon åttio tillbehör. Vi hittade en som kändes bra, så framöver ska vi åka tillbaka och se om bagageluckan är stor nog. När vi kom hem slogs vi av den konstnärliga ådran och gjorde en tavla av det fina Marimekkotyget, som ni ser här nere. Idag har jag jobbat och sen fikat med Johanna. Jag gick även förbi antikaffären och tryckte näsan mot glaset, dålig bild, men visst är halsbandet todiefor?!


Varför heter ICA:s toapapper Bad&Toalett? Finns det folk som torkar sig med papper när dom badat? Verkar hemskt osmidigt. Mitt tips är en lagom stor bit frotté.

Nu ska vi snajda ihop egen kebab. Sen väntar Idol,ostkrokar, godis och Häagendazs glass.

onsdag 21 oktober 2009

[ANNA]

Dagens:

Skämt; hade Malin med sig från sitt jobb(på dagis) Hur många indianer får plats i ett träd? Jag suger lite på svaret tills längst ner...

Promenad; till Cloettaboden genom dimman.

Odelade hat; min mobiltelefon, ingen högteknologisk asiat i hela världen skulle fatta logiken i den, men den är tunn och svart&guldfärgad, skitbra!

Inköp; pyttesmå byxor och strumpor, samt en farsdagpresent.

Lunch; en baugette med Linus på Cioccolata.

Fika; med Mallan på samma fik som ovan(personalen där känner igen mig om vi säger så)

Slumpmässiga möten; bor man i en storstad när man inom loppet av två timmar går på fyra av sina närmaste vänner? Vi sprang in i Johanna, Frida&Viktor och Pelle.

Mms: från Johanna, jag erkänner nåt jag saknar är ett glas vin. Ett gott fylligt rött vin, fylla hela munnen och låta det rulla runt bland smaklökarna. Men brudarna tänkte på mig och det kom ett fint mms.



ja hur många indianer får plats då? en hel STAM givetvis!

[TARMEN] Skönt!

tisdag 20 oktober 2009

[ANNA] (o)rolig mage nån?

Sitter och läser lite bloggar när jag plötsligt får en kittelattack inne i magen. Om du är en sån som får panik och är tokkittlig, tänk dig då när nån kittlar dig inifrån! Nyss skrattade jag högt för mig själv, försöker kittla tillbaka men det är lite trixigt, förmycket hud/vätska emellan. Jag säger bara; vänta lilla pruttunge mamma ska kittla tillbaka tills du kiknar och ber om nåd när du kommit ut! Annars har det vara en dag med tidig uppstigning-jobb-fika med Johanna. Lite för stressig dag på jobbet stundvis, känns inte bra att slänga i sig frukost eller prata i telefon samtidigt som man kissar när man har bulan. Men så fort jag kommer hem intar jag zen-mode och slappar, var så säkra! Fikan med Johanna var mycket trevlig. Vi besökte även en av mina favoritaffärer, lite underskattad, Thörnströms antik på Storgatan. Tittade på fina gamla smycken, hittade ett jättefint halsband som jag sitter och drömmer om(500pix inte jätte jättedyrt). Vi tittade även förbi Sportif och underhöll Frida som hade lite dötid på jobbet. Nu ska jag fixa nåt att äta, ta en varm dusch och förmodligen somna i sängen framför tv:n i väntan på att Linus kommer hem om typ 3,5 timmar.
Håll tillgodo med lite minimodeblogg:


Tweedhängsel-byxorna är en klar favvo!


Guud jag blir så trött på Jimmie Åkesson, går det att abortera 30åriga män?

[STKGBC]Hurra idag är det Pelles födelsedag!

Grattis gamle vän!!




På bilden ser ni även en annan s:t Korsgatanboende, Frida.

Vi önskar Pelle en riktigt fin födelsedag!

måndag 19 oktober 2009

[LINUS] Dagens hjält(-inna)e.

Kan inte tacka Ditte nog, som gladeligen tog omvägen förbi riksväg 206 med en dunk 95-oktanigt när världens klantigaste Linus lyckats köra soppatorsk, mitt emellan Skänninge och Mantorp, dvs ingenstans. Det är ett driftstopp så pinsamt att gudarna gråter, men jag erkänner. Jag led av högmod, trodde att jag kunde ta mig 14 kilometer till Statoil för påfyllning. Men icke. Hundra meter efter Öjebro började min franska stridshäst att frusta och stånka, för att efter några sekunder halta in vid vägkanten och stendö. Ett par telefonsamtal senare kommer Ditte på sin silvriga, svenska springare, för att återuppliva mitt franska fullblod. Och med hennes hjälp kunde jag ta mig till macken och vidare hem.

Tack!

Aldrig igen.

[ANNA] Kvalitativ barnunderhållning!

[TARMEN] Kommer ni ihåg Djuice reklamerna?

söndag 18 oktober 2009

[ANNA] gammalt&gött

Förutom en rask promenad mitt på dan, värsta fina höstvädret, så har jag tvättat. Bulan och jag har lyssnat på Melody Gardot. Det sägs ju att bebisen känner igen musik och röster som den hört inne i magen. Jag tänker att det blir slappt och fint med lite Melody sen när det är amningsdax, vi lär väl somna båda två då. Annars har jag kollat på gamla bilder i datorn så jag delar med mig lite:

[TARMEN] Jasså!

lördag 17 oktober 2009

[ANNA] forsbergs twitter..

[21:19] Linus dricker en kall öl i duschen och berättar om hur otroligt lyxig känslan är.

[TARMEN] Vad hände igår?

Tror jag blev lite full igår, skulle nog skippat de sista drinkarna. Blir lite för bakis nu för tiden tycker jag. Gick upp ur sängen vid kl fem, tog mig en macka och gick o la mig igen. Nu har jag internettat lite och fått i mig lite info om världen! Chelsea har förlorat serie ledningen, kul! Facebook var lite roligt idag och jag har inte vunnit på lotto! Nä nu måste jag nog vila ögonen lite till! Hej!

[ANNA] dagen i bilder:

Gunde Svan frukost, just nu boostar jag med mycke järn&C-vitamin. Dagens outfit,ulltröja från Benetton med brosch från Make-Up Store. Hängde på ut med Malin, hennes lillebror Martin och Mattias som en riktig barnfamilj åt vi lunch på McDonalds. Köpte ljung och höstpiffade i köksfönstret.

Ja som ni såg i Linus inlägg innan så ska vi ha barn, i början på mars. Om ni blev lite fuktiga i ögat över filmen så kan jag meddela att jag grät okontrollerat. Barn är ju ändå meningen med livet. Vi är självklart överlyckliga och längtar. Jag mår finfint! Om ni tycker att det är konstigt att ni inte läst spaltmeter om det här så tycker ni det. Det blir lite för mycket med alla barn/mammabloggar och nuttis-tuttis-pluttis och rosa enhörningar hit och dit. Men lugn det kommer säkert dyka upp lite up-dates då och då. Ni som känner oss vet redan allt. Det går också bra att ställa frågor. Nu kommer min man hem från jobbet snart, då ska vi ge oss ut i det inbjudande vädret och motionera min putande bula till mage. Näringsrik mat och frisk luft är A & O, speciellt nu!

fredag 16 oktober 2009

[LINUS] The times they are a-changin'

[ANNA] Ledig fredag!

Idag har det varit full fräs hela dagen! Kom precis upp från garaget, har tvättat sommardäcken och nu ligger dom i källarförrådet. Annars startade dagen med ett trevligt besök(mer om det senare) sen gick vi på stan. Jag köpte höstens snyggaste stövlar i stans trevligaste affär, Sportif Unlimited. Sen blev det en tröja på Gina Tricot också. Vi gick förbi och sa hej till Frida&Johanna som satt på Waynes och fikade. Sen avslutade vi med buffé på China.

Stövlarna är av märket Sugar och heter lämpligt nog "Handle this"
vill man inte ha dom på sig är dom ju himla snygga att bära med sig. Man kan ha ett väldigt litet barn i dom eller kanske dricka champagne ur dom. Igår hittade jag ett himla piffigt diadem i bästa 20-talsstil med grönskimrande fjädrar.


torsdag 15 oktober 2009

[TARMEN] Med tanke på Linus inlägg igår!

Var det lika skäggigt som det här eller?

[ANNA] Godkväll bloggen.

Idag hade jag lite sovmorgon till hela 07:30. Världens bästa man som egentligen hade kunnat ligga kvar i den varma sängen gick upp och gjorde frukost åt oss. Härligt med tändaljus-frukost som start på dagen. Efter jobbet mötte jag upp Johanna för fika och en promenad i fina höstvädret på stan. På Trädgårdstorget gick vi in i Adisa som var på väg hem, men gjorde oss sällskap en stund. På vägen hem kikade vi in på Sportif där blev jag extremt sugen på ett par stövlar, inte alls omöjligt att jag slår till imorn. Imorn ja, då är både jag och Linus lediga, ryktas om lyxig lunch på stan. Nu ska jag krypa upp mätt och nyduschad med en kopp te i tv-soffan och invänta Lyxfällan.

Nån som inte har alla läsk i drickabacken.

[LINUS] Gummitider.

Sommardäcken av, sprillans nya vinterdäcken på. Nu är det höst på riktigt. Brasan knastrar på jobbet, det är mörkt och löven dansar runt i en färgsprakande dans. När kommer första snön? Jag gissar 27 November. Vad tror du?

onsdag 14 oktober 2009

[LINUS] Twatter.

[20:41] Tar en välbehövd reklampaus från Socialt handikappad institutionaliserad traktorälskare söker Bullmamma. Maken till gömma-sig-under-filten-TV får man leta efter.

[ANNA] Ostörd?



ICA stack ut hakan lite för långt enligt vissa, debatterna rasar och TO (tittarombudsmannen) är nerringd. Tydligen så finns det folk med Downs syndrom i samhället, och nu är dom på tv dessutom! Det svenska fördomsfläsket är stekt! Det är samhället som gör de handikappade /utvecklingsstörda till svagare människor än vad de egentligen är och bygger en skyddande mur runt dem. Muren är allt annat än skyddande, den isolerar och skapar hysch-hysch. Killen som spelar praktikanten heter Mats Melin och är till yrket skådespelare, jag säger GO MATS! Det är lika konstigt att han gör tvreklam som att jag äter en banan. När jag jobbade på ett sommarkollo för handikappade ungdomar&vuxna gick vi efter filosofin normalstörd eller utvecklingsstörd. Någon som är helt ostörd har jag inte träffat än idag.

[LINUS] Twatter.

[16.08] Sitter på jobbet. Kollar lite på externa hårddiskar, nån som vet vad man ska köpa?

tisdag 13 oktober 2009

[ANNA] meh det går ju inte!



eller måste man ta syra för att klara det? Alltså vi har försökt..

måndag 12 oktober 2009

[ANNA] Lite matbloggning..

Dagens matintag förutom frukt och havregrynsgröt. Lunch intogs på Wasabi, jag och Frida valde sushi och Johanna frossade i en hög med kött. Till kvällsmat blir det helstekt kyckling med citron&provencalörter till det ugnsrostade rotfrukter. Det är yummy for the tummy, om man har 1,5 timmar på sig att laga mat vill säga. Inget man påbörjar när man redan är vrålhungrig.
Frida B! Jag hoppas på lite husdjursbloggning från dig. Eventuellt kan vi få se en mycket rädd men söt hund då. Ryktet säger att den till och med blev rädd för Linus och Viktors spegelbild(fast å andra sidan kanske han inte är först med det...)


Spana in personalen i bakgrunden, ser jävligt the Ring ut! Jag hann glupskt slänga i mig en avokadobit innan jag fotade.

Apropå dagens leopardmode, heter en utvecklingsstörd leopard leotard? Det är mitt förslag annars.

[ANNA] Monday means gardening!

Vår vän mr Fikus hade stått och dammat te sig lite(för att ta det på ren svenska). Så Linus och jag fick helt enkelt ge honom en riktig regnskogsupplevelse i vårat jättestora badrum. Vi märkte att den gjorde sig rätt bra där och funderar på att ha den i badrummet istället.

Bakgrundsfakta om mr Fikus:
Arvegods efter min morfar som dog för ca 7 år sen, han tog ett skott från en annan fikus och detta är resultatet av hans intresse för krukväxter. Tobbe Öhrn är ett stort mr Fikus-fan.

[ANNA] Förvandlingen!

Från lernylle till lunchredo!

Idag väljer jag att hylla mina Hollywoodfruar(sista avsnittet ikväll) med min leopardkofta i angora. Glammigt och tacky som fan på en gång, ni kan inte värja er! Har eran helg varit till belåtenhet? Har ni hämtat er efter min mans känslofulla och gripande blogginlägg i lördags? Funderar allvarligt på att malia bilden till Efter tio med Malou von Sivers, så kan hon och hennes klimakteriepanel prata lågmält och förstående om den i en kvart. Jag har jobbat hela helgen, fördelen med det är att jag är ledig idag. Sovmorgon, ansiktsmask, en stor tallrik havregrynsgröt med banan till frukost och min husbög, Henrik Torehammar, i Brunchrapporten på radion. Nu damp nya Elle och en Traderavinst ner i brevlådan fint som snus! Om en kvart har jag lunchmöte(läs skvallermöte med lunchinslag) med Johanna och Frida D.
Ha en fin dag!