tisdag 30 juni 2009

[ANNA] Kom och köp!

Den 23/7 tycker jag att ni gör plats i era agendor för en tripp till Ödeshög. För då går Johannamarknaden av stapeln ner i "bynn". Och i år står jag och min svärmor och säljer hennes egenodlade blommor/plantor. För att förgylla dagen lite extra föreslår jag att du besöker Lysings café/konditori som har världens godaste sallader och wienerbröd med jordgubbar! Så om du inte hatar folk för mycket och har en portion tålamod är det värt ett besök. Du får bortse från Foppa-tofflor, mirakeltrasor och t-shirtar med vargar, det finns guldkorn! Dessutom kan du åka på kändissafari förbi fotbollslegenden Klas Ingessons hus! Vi ses i Ödeshög -the place to be!

[ANNA] Jag förångas!

Fan idag har det varit hett värre. Ansiktet har kokat, fått femtielva finnar, värmeutslag på benen och fötterna känns enorma. Man känner sig onekligen mindre snygg i kvav varm innerstad. Jag har tryckt igång timern till ac´n på kontoret stup i kvarten. Efter jobbet storhandlade vi, hem packa in all mat innan den ruttnade. Sen gick vi ner på stan och fikade på massor dryck i skuggan med Frida och Johanna. Vi satt i närmre tre timmar, men hittar man en någorlunda sval plats är det bara att hänga kvar. När vi kom hem lagade vi en smaskig pizza, med strimlad kalkon, kronärtskockor, mozarella, färsk svamp och diverse grönsaker. Snart ska vi lägga oss i sängen med fönstren på vid gavel och kolla på film. Närmare bestämt en klassiker från -91, Cape Fear (re-maken, orginalet är ju från -62). Jag har av någon anledning varit sjukt peppad på den i över en vecka och nu har Linus lånat hem den. Smhi förutspår regn imorron på vår lediga dag, jag hoppas innerligt att det kommer i natt eller på torsdag. För imorron vill jag packa badväskan!

Frida har f ö skitsnygga shorts.


Idag var den här snygga familjen med i Corren, the Eriksson/Göranssons.
(bild lånad från Corren)

måndag 29 juni 2009

[ANNA] Värmebölja!

Smhi definierar värmebölja; temperaturer på över 25 grader minst 5 dagar i rad. Är det någon som hållt räkningen? Galet varmt är det fan! När jag kom hem från jobbet styrde Linus och jag ner på stan och drack iskaffe och åt glass i skuggan. Här hemma står fönstren på vid gavel och det märks inte! Vi rör oss i slowmotion och flämtar mest. Innan vi gick ner på stan förberedde vi en smarrig pastasallad som det blir lite kyckling till. Skönt att maten är i princip klar, det sista man är sugen på är varm mat. Idag sportar jag förra årets seglarklänning med "riktigt" rep som skärp från Gina Tricot. Ryktet säger att Johanna har tagit ett stort steg i all-independent-woman riktningen, men det får hon berätta om själv!Nu ska jag ta en kall dusch!

söndag 28 juni 2009

[ANNA] Woho bad idag igen!

Idag har ju solen som bekant strålat från en molnlös himmel och vi missar inte ett badtillfälle! Vi satte klockan för att komma upp skapligt, inhandlade lunchsallader på Cioccolata och packade bilen. Denna gång styrde vi mot Prästgårdskajen. Hopp och lek till eftermiddagen, lite varmare i vattnet där. Mackan briljerade med "räk-hoppet". Jag försökte men lyckades med ett ansiktsplask. När vi badat oss trötta åkte vi hem och duschade av oss Stångåns mindre fräscha vatten. Sen var det dags för fikakalas med en supergod jordgubb/daim-tårta hos syrran. Av oss fick hon bla en mycket klädsam shortsdress som hon poserar i här nedan. Denna vecka och kommande helg är dessvärre fylld av jobb, men helgen som varit har vi verkligen gjort det mesta av!

lördag 27 juni 2009

[ANNA] Premiärdoppet!

Efter att ha inhandlat pastasallader på fiket packade vi in oss i bilen, men mig bakom ratten, och styrde ut från stadsbetongen. Målet var sol och bad i naturskön miljö! Jag skötte mig bra som chaufför enligt mig själv, frågar ni Mackan Maria eller Linus kan jag ha varit nära att backa ner i ett dike. Vi solade och slappade på stranden i säkert fem, sex timmar. Och jag har inte ens bränt mig! Solmosiga och trötta(vi lekte och skvätte vatten som treåringar) styrde vi tillbaka. Jag och Linus mötte upp Frida och Viktor och drog ner på stan för att köpa mat. Alla ville ha olika saker utom Frida&Linus så vi fick dela upp oss. Diverse rätter intogs på Viktor&Fridas balkong. En omgång yatzy och allmänt prat. Mycket trevligt! Nu är klockan elva och vi kom nyss upp till oss, vi ska kolla film. Ikväll är det riktigt kollektivstämning på s:t Korsgatan. Det är varmt så vårat sovrumsfönster står vidöppet, på balkongen under har Pelle lite fest. Så här lät det nyss; Timmy för fan du får väl hålla reda på din egna jävla cigg, bögfitta. Det är så mysigt och hjärtligt här hos oss. Dom fnittrar för övrigt som tjejer där nere. Imorn ska vi på kalas hos min syster, ryktet säger att hon bakat jordgubbstårta!

På kvällen blev det slappstil, på sommaren räcker det med ögonbrynspenna gött!

[ANNA] Nu sticker vi!

Vi tar med syrran och Markus och sticker till beachen! Kylväskan är packad och kaffet är i termosen. Nu hoppas vi bara att datumet inte har gått ut på min solskyddsfaktor. Det märker vi ikväll .
tjingtjing

fredag 26 juni 2009

[ANNA] Fira syrran!

Idag sov vi länge och startade sedan dagen med lite sommarfrukost. Till lunch hämtade vi upp syrran och Mackan för att bjuda dom på lite buffé hos Chan. Vi åt oss feta och satt länge i solen och njöt. Jag fick en grattistillkörkortetpresent, massor bra att ha grejor som en julgran att plugga in i cigguttaget. I en egenpysslad skokartong målad till en bil! Sedan tog vi en shoppingtur, jag fyndade lite basplagg och en bikini(behövde en till). Vi sa hejdå till syrran och Mackan,mötte upp Frida och Johanna och fikade lite. Jag har även under kvällen hunnit ta syrrans bil på en liten tur för att testa den lite. Halvvägs till Slaka kokade motorn så det var bara att vända till Statoil i Garnisonsrondellen. Men nu har jag testat det med. Nu ska vi göra räkmackor!

torsdag 25 juni 2009

[ANNA] Torsdag!

Idag har jag jobbat. På jobbet skrev jag en summa på fel rad och gav mig själv 47 minuters merjobb. Jag saluterar mig själv! Annars var det en bra dag på jobbet, det var sjukt varmt när jag cyklade hem från Tornby. Jag cyklade för fort, eller så fort som JAG tycker man ska cykla, över en asfaltsskarv vid Bergsrondellen. Det var inte alla påsar/väskor i cykelkorgen med på, dom valde att snabbt och bestämt lämna cykelkorgen utan förvarning. Jag förbannar bygget i Bergsrondellen. Jag väljer att ta ut det över bygggjobbarna och förbannar dagen dom föddes. Fan hur jävla svårt är det att sätta upp EN enda jävla varningsskylt nån gång. Vid det här laget är det inte helt omöjligt att på måndag är cykelbanan omdirigerad till över järnvägsspåret. Eftermiddagen spenderade jag och Malin på stan shoppandes. Jag har köpt världens finaste kofta. Det är så kul att Frida kommit in i gänget, det värsta är bara att hon jobbar i en klädaffär och att hon har sjukt bra smak. Hon borde modeblogga dagens outfit varje dag! Spana in henne här nedan! Efter turen på stan mötte vi upp med Johanna, Frida och Sara B och drack iskaffe. Jag har köpt jordgubbar till frukost imorron, både jag och min man är lediga! Vi ska bjuda syrran och Mackan på lunch för att fira syrrans födelsedag, göttgött!


Ljusblå tunn tröja från Gina Tricot med bikini-bh under, tokskönt i värmen, halsband Pilgrim. Jag lyckades bara fånga Johanna och Frida på bild. Sara fick oväntat besök och var tvungen att lämna oss och Malin hade gått hem.

onsdag 24 juni 2009

[ANNA] Underbar kväll på NH!

[ANNA] solsolsol!

Idag har jag och min man tagit en välförtjänt sovmorgon och ätit sen frukost. Dessvärre jobbar han kväll idag och kunde inte njuta av solen med mig. Jag har sprungit lite ärenden på stan och tvättat. Sen mötte jag upp Johanna och Frida för en iskall frappe i skuggan på Cioccolata. Sen kom Malin och Sara B och gjorde oss sällskap. Nu är samtliga av det gänget hemma för en fresh-up. Om en halvtimme ska vi mötas igen, då blir det mat och vin på Nationernas Hus.


Dagens: klänning från Vila. Kvällens: Rules by Mary från MQ.

[ANNA] FBI

Igår när jag, Frida och Johanna satt och fikade på Santinis träffade vi en riktig galenpanna. Först såg hon ut att bara vara en riktig konstnärstyp alá Sven Lyra, eller kanske Steven Tylers morsa. Stor tunika med rosa blommor och leopardmönster och nån slags sjal i håret. Hon sitter med sitt glas rödvin i sin egen värld. Plötsligt vänder hon sig om mot oss, tittar fokuserat på mig och säger; är det du Pia? Pia på försäkringskassan i Norrköping? Jag försäkrar henne om att hon tagit fel på person, men hon vill inte riktigt ge sig. Sen försvinner hon in i sin egen värld ett tag. Hon hämtar ett glas vatten, på vägen hinner hon hoppa på en annan cafégäst, rätt tjock, och påstå att hon är gravid. När personen i fråga blir sur vänder hon sig stött till oss och tycker att det är märkligt att man inte kan vara ärlig mot folk! För det kan man minsann i staterna, där hon bor egentligen. Nu börjar vi tycka att hon är riktigt märklig. Då drar hon kortet som utesluter all tvekan, hon är kontrollerad av FBI. Dom kontrollerar vad hon tänker. Varför måste alla psykiskt störda köra med FBI-grejen? Lär dom sig av varann eller kanske alla amerikanska tv-serier där ALLA störda människor tror att dom kontrolleras av FBI?!
På midsommarafton såg jag en raggarbil med dekalen; Polis är inget yrke -det är en psykisk sjukdom. Är det kanske så? Borde det kanske heta FBI -en psykisk sjukdom? Är raggarna nåt på spåren, sammarbetar dom kanske med...

Nu ska jag äta lunch och slänga i en maskin tvätt. Sen ska jag möta Frida och Johanna i solen!
Ut&njut!!!

[LINUS] Skrotade planer.

Mitt 'projekt' gick i graven, det var mer häck än smäck av bilen jag planerade att överta. Så, Malin, jag tackar ödmjukast för erbjudandet av förvaringsplats, men den kommer inte att behövas. Men vem vet, det kanske kommer fler knasiga planer.

Synd!

[ANNA] Sömnsvårigheter?

Förresten när jag köpte örhängen på Ur&Penn idag, som har galen rea, stod jag länge i kö. Det var en kvinna framför. Kvinnan köpte en väckarklocka. Problemet var bara att hon inte visste hur en väckarklocka fungerar. Och då skämtar jag inte. Hon fick batterier insatta, fick funktionen snooze förklarad för sig, den självlysande skärmen visad och den stegrande ringsignalen demonstrerad. Herregud! Som Johanna sa; det finns ju för fan en manual i kartongen! Kvinnan hade även en Hemtexpåse. Så förmodligen ska hon hem och lära sig sova som en normal människa. Jag däremot fick lära mig tålamodets dygd. Men hur fan fungerar mina örhängen?

tisdag 23 juni 2009

[ANNA] Äntligen sommar!!!

Nu vågar jag faktiskt tro på en varm härlig svensk sommar i år! Idag fick man riktig försmak på vädret som väntar. Efter jobbet cyklade jag och Johanna mot stan en snabb fresh-up sen lite shopping. Frida mötte upp oss och vi drack lite vin på Santinis, sen kom även min man och gjorde oss sällskap. Har precis sett klart Real housewives of New York som var precis allt jag hoppats!! Jag vill ha mer nu, nu!

Dagens outfit: Skjorta Filippa K, jeansshorts Lee, armband Edblad&Co. Idag har jag reafyndat utav bara fasen. En weekendbag(den är skitstor) kanske nåt till Barcelonaresan? Sen blev det en tröja, en body och örhängen, allt till det totala priset av 140:-.

Nu ska jag och min man slappa framför So you think you can dance?. Imorron är jag ledig, underbart!

[STKGBC] Gå kortis det är din födelsedag..

...vi ska festa som om det är din födelsedag, dricka Bacardi som om det är din födelsedag!


Hjärtliga gratulationer på bemärkelsedagen Maria -Annas syster-Linus svägerska-Markus trolovade-s:t Korsgatanbo-måsälskare. Ja kvinnan som är allt!

måndag 22 juni 2009

[ANNA] Midsommar Gripenberg del 2

Efter en lång och djup natts sömn i rödmålade stugor, startade vi midsommardagen med lite frukost. Efter det drog vi igång lite kubbturnering. Jag och Jessica visade sig vara ett oslagbart bra team! Men tur nog så vann killarna och tjejerna en varsin gång. Vi kubbade och gymnastiserade upp en rejäl hunger. Till lunch bjöds det pajbuffé och diverse goda tilltugg. Till efterrätt hade Saras kompis Emelie bakat en underbar hallonpannacottapaj. Visa av oss hade en del svårigheter med namnet. Känner ni saliven rinna till så finns den i kokboken "Sommarens söta" av systrarna Eisenman. Annars kan ni spana här, sjukt mycket läckerheter. Men om inte jag är blind så finns inte pajreceptet där dessvärre. Framåt eftermiddagen var det dags att tacka för oss, mitt jobb kallade på söndagen. Vi fick Frida som sällskap i bilen hem längs den slingriga,läskiga men jättevackra vägen.
Tack Johnny, Christina och midsommargänget för denna gång!





Mattias var helt säker på att han sett Jackie Arklöv i boden men det var ju så förbannat mörkt, så sikten var dålig. Bättre att skjuta lite på måfå först och kolla sen. Eller hur Clintan?


...eller nä det är ju bara lite hobbyversamhet i form av luftgevärsskytte. Det enda farliga med det var väl att ta sig förbi skottlinjen på väg till dasset. Väl inne på dasset kände man sig nästan säker.