torsdag 30 april 2009

[MARIA & MACKAN] Årsdag

Nu har vi stått ut med varandra i 4 år och det firades på Afrodite med 3-rätters!

[ANNA]Odesperat hemmafru!



Idag har jag jobbat en sväng på dan, sen cyklade jag till stan och mötte Malin. En kort tur på stan sen satte vi hos med Mattias och hans jobbarkompis på 55:an. Väl hemma på gatan sen var min syster i full färd med att putsa fönstren. Oerhört inspirerande tilltag så jag gjorde detsamma, till tonerna av A Camps Colonial. Den får 5 av 5 fönsterskrapor. I bloggandets stund vill jag mest att min man ska komma hem. Idag körde vi varianten jag jobbar 8-14, Linus 14-22. Oftast är det tvärtom. Men imorron är vi lediga!

Provade den här lilla pjäsen häromdan, tyget är otroligt fint. Typ som 1700tals brokad. Nackdelen är modellen, man blir liksom lite orolig att nån ska stoppa en glödlampa i snippan på en och ställa en brevid soffan typ. Lampskärm here we go! Förresten ogillar jag ordet snippa skarpt, men det är pedagogiskt korrekt enligt min vän pedagogen. Å andra sidan kan jag nog lätt göra en lista på 10-15 namn/synonymer jag tycker är värre.

[LINUS] En ny vänskap gror i den döde mannens aska.

Tvättade bil i garaget i förmiddags, putsade som bäst när min vän begravningsentreprenören kom fram och (rättvist) berömde mig för skicket på min bil. Jag låtsades som att allt var min förtjänst och pratade lite skit om franska bilar. Han i sin tur berättade om hur han som ungdom hade ägt inte mindre än tre muskeljänkare, bla en Camaro -69 och att han nu för tiden gasade runt i en cabbad Trans Am -97. Han brukade ta med sin autistiske son på V8-mullrande långfärder och ibland tog han ut besten på vintern för lite bakhjulssladdande på svenska snövägar. En bilnörd helt enkelt, precis som jag. Två bilnördar, den ena en 27-årig vårdarbetare, den andre en 50-taggad liktvättare - samma språk, samma fascination för frustande 3"-rör och nackslitande hästkrafter. Vi pratade skit en stund, sedan lastade han in en träkista i sin van och körde vidare för att begrava en död människa. Ett lik. Ett frö är planterat.

Kontakter är allting.

onsdag 29 april 2009

[ANNA] bloggeliblogg

Idag har jag betalat 750 riksdaler för en tretimmars kurs i bonnvett eller sk "Riskettan". Den är härligt obligatorisk och ny från och med i år för oss körkortselever. Där fick jag lära mig att bilar är hårda och människor är mjuka. Samt ta del av känslan att ha dödat ett barn i powerpointverision. Eller ångesten över att kört ihjäl en polare eller lyckats göra honom hjärnskadad. Jag är kvinna och snart 30, ge mig nåt mer att ha panikångest över! Fick även lära mig att det är dumt att knarka i samband med biltur, till skillnad från de tillfällen det är smart att knarka? Fick berättat för mig att polisen hade stoppat en 30årig kvinna skyhigh på LSD som körde i fel riktning på motorvägen, allså emot mötande trafik i samma fil. När polisen lyckades stoppa henne och fråga vafan hon höll på med, svarade hon förvånat; "det är ingen fara, den mötande trafiken kör i filen under mig". Frågor på det? Till er som trippar LSD, snälla håll er till låtskrivande det är livsfarligt i trafiken som det är!

Efter denna fräcka förmidda på en lika fräck körskola mötte jag upp med Johanna&Frida för en lunch i solskenet. Känslan av att vara utomhus utan att behöva ytterkläder i Sverige är lika förbluffande varje gång. Fixade lite ärenden på stan med min man, hittade bla bikinitoppen nedan, tror den blir snygg under en vit transparent tunika. Sen käkade vi glass.

tisdag 28 april 2009

[ANNA] Kära blogg..

Idag har jag städat badrummet, inventera sminket av bara farten. Hittade en ögonskugga av märket Steel nu tänker säkert ni läsare vad är det för piffigt? Jo det ska jag säga er Steel är H&M:s eget sminkmärke. Så hette det vid den tiden som Divided hette Impuls, och låg på bottenplanet. Skulle väl tippa att jag alltså köpte denna ögonskugga -97 kanske. Vill minnas att den iallafall var skitsnygg när jag sen året senare fyllde arton och gick på krogen. Det enda stället man kunde dansa på och som man kom in på var "Ribban", Blue Ribbon. Om man inte var så crazy så man gick på Club Kitsch, gamla the Rock/Biljardpalatset. Ögonskuggan kastade jag faktiskt, den passade i ärlighetens namn inte ens på "Vattenhålet" i Mjölby. Men jag kan nästan dissa nån snorunge med; "jag har faktiskt ögonskugga äldre än dig". Frågor på det?

Idag har vi lunchat på China, ett plötsligt strömavbrott gjorde att Chan fick rast och gjorde oss sällskap. Sen gjordes några inköp på stan och jag mötte upp Frida&Johanna för fika. Fika på vårsommaren innebär vin på Santinis.

måndag 27 april 2009

[ANNA] Oldies...

Jag ska styra mot jobbet om mindre än en timme. Förmiddagen har varit produktiv; diskat, vikt tvätt och vattnat blommor. Nu ska jag göra mig en tallrik gröt så ni får hålla tillgodo med några bilder från ungdomen.

söndag 26 april 2009

[LINUS] Ja se på fan.

Handbromshaveri, havohej. En bil är ju onekligen som de säger, en sparbössa utan botten. Började gnissla som satan igårkväll och efter diverse tips och antaganden från de goda medmänniskorna på PSC så gav jag mig i förmiddags (efter att jag en dag för sent gratulerat min käre far, ursäkta) ner i garaget för att lösa problemet. Det gick förstås åt helvete. Bromsskivan hade kilats fast av trasiga småbitar av bromsbackarna, så efter en halvtimmes slitande och ryckande gav jag upp, drog runt gängorna ur en skruv och satte allt på plats. Blir väl te å lämna skiten på verkstad som vanligt. Men jag lyckades iallafall komma en bra bit på vägen!

Väl hemma ett par timmar senare fick jag min lön. En titt ut genom fönstret, en stackars kvinna och hennes vilsne man, en parkeringsficka större än en finlandsfärja. Värt att säga är att jag tittade säkert tre minuter innan jag bestämde mig för att leta rätt på kameran.

[ANNA] Idag.

Idag har jag jobbat, fast bara en kortis. Sen kom jag hem till en trasig man med trasig bil. Nu är min man hel igen och bilen fortfarande trasig. Nog om det, det goda i livet väger över det dåliga och pengar, vem behöver pengar!? Vi tog en tur ner på stan och köpte en varsin "Bosse". Eftermiddagen har jag spenderat med att packa kläder som jag sålt på Tradera. Nu har nedräkningen till en härlig och lat bröllopsresa börjat. 37 dagar kvar idag hurra! Dags för matlagning och gårdagens Robinson. Inte helt omöjligt att jag kollar på Söndagsparty sen, men jag vidhåller hur störiga programledarna är. Vad som helst blir nog bra med lite paj&vaniljsås till.

Jag har världens bästa jobbarkompisar! Den här smaskiga blåbärspajen fick jag av Lena, hon sticker till mig diverse bakverk titt som tätt.

.
Linus njuter av sin glass i vad som ser ut att vara ett grått Georgien, det var faktiskt ganska varmt och mycket gott!

fredag 24 april 2009

[FRIDA]

Nu får det vara nog med att ligga på sofflocket. I morgon är det morgonpromenad som gäller! Och självklart har jag ett mål...

torsdag 23 april 2009

[ANNA] Nyponros!

Det är jag det! Nyduschad och luktar barnängen i Linus tröja. Imorron ringer klockan okristligt tidigt så nu blir det sängen, en kopp te och Kråkguldet! Det ska bli över 20 grader och sol i helgen undrar om det blir det på kassakontoret också?

jag bjuder på den osminkade sanningen

onsdag 22 april 2009

[LINUS] Följande fastslås.


Fuck Platens, we're diskbänk matherfukin dancecrëw.

[ANNA] Save the drama for your mama!

Eller börja blogga på tjutspot.com, kanske nåt för alla gnällare där ute.
Dagen började med lunch och Johanna. Sen drog jag, Linus och Viktor på roadtrip till Tranås med mig bakom ratten. Jag körde lite för fort och förbi en stopskylt. Petitesser och eterneller. För utom det gick det jättebra och jag ger mig själv,osvenskt nog, fem topplock av fem möjliga.

Oufit: klänning från Vila. Linus gör en Dag Finn och bjuder på sig själv i duschen. Lunchdate med Yo-Yo.

Linus insisterade på att vi åkte till Ljungs handelsträdgård när vi ändå var i krokarna. Fika i Tranås, Viktor drar en blue-mongoloid. Linus använder det mer beprövade kortet blue-steel.


Kvällsmat, fylld lax med stekt potatis. Yummy for the tummy.

[STKGBC] Gratulerar å det grövsta!

tisdag 21 april 2009

[ANNA] Frida är paradisets orm....

..och äpplena är pizza! Vi hade lagt fram lax från frysen när Frida ringer för att be om pizzaråd. Ni kan ju tänka er hur det slutade. Ja, laxen ligger numera i kylen.

Pizzaförväntansfulla!

Annars har det varit svinkallt och grått idag enligt min mening. Jag har varit på jobbmöte 9-15 det var mycket givande och lite nya trix är på g. Sen stressade jag till körskolan och gav mig ut i rusningstrafiken. Min körlärare är mycket trevlig och vi hängde lite och drack kaffe innan lektionen. Kändes som att fika på en fritidsgård. Lika fräckt som körskolan utlovar i sin reklam. Nu ska jag ta en dusch och sen lägga mig i soffan. Imorron väntar lunch med Johanna och sen en roadtrip.

[LINUS] Så är det.


Verkligheten, the reality.

måndag 20 april 2009

[LINUS] Uj uj uj.

Filip & Fredriks nya program Söndagsparty var så dåligt att jag ville slita ut mina ögon, klistra fast dom på mina öron och göra UFCgrepp på en matta av brinnande spikar. I en alldeles för stor tracksuit av märket FILA. Det får fan vara slut nu. Kanal 5 måste se sanningen och sälja de två svamlande idioterna till tv åtta eller liknande skräpkanal. Tvätta svensk tv med klorin.

[ANNA] Hard work work...

Nu är det färdigsurfat banne mig! Dags att packa matlådan och börja vandringen mot jobbet, 13-22:15 mysmys. Nu är jag trött på att blogga och vill läsa! Kom igen nu STKGBC blogga!

söndag 19 april 2009

[ANNA] Söndag!

Härlig sovmorgon och lyxig frukost. En övningstur med bilen, spanade in Coop Extra. Nej tack säger vi om det senare. Lunch och sedan en fika med Johanna. Nu ska jag ta hand om tvätten sedan ska vi laga italiensk kycklinglasagne. Ja du läste rätt, den här söndagen ska vi omfamna lågkonjukturen och laga mat och göra matlådor. Senare blir det Filip&Fredriks nya show, lite misströstan över att det inte är något Sanningens ögonblick.

lördag 18 april 2009

[ANNA] Idag har vi...

Sovit länge och gott. Träffat Linus brolla som titta förbi. Lunchat i solen med Cribbe, Hanna och "Olle" och fått en fin bröllopspresent. Övningskört till Vikingstad och Ica Maxi. Kollat Robinson.

fredag 17 april 2009

[ANNA] EW EW EW!!!

Ett praktexemplar av saintcross spider. Jag har själv stött på den. För ca två år sen hade jag ett close encounter med en själv. Jag stod naken och utsatt i duschen, slog på vattnet, ner från munstycket triller en sån liten kille ner. Hade jag haft Sobril hemma hade jag tagit fem.

Kännetecken: stor som en liten fågelunge, ses ofta i duschar, ben som är spetsiga i ändarna, dör inte av en stor mängd hårspray utan spelar död en lång stund, har inte sett nån utanför s:t Korsgatan.

Nä käre värld nu har jag bloggat tre gånger idag, nu får det vara bra för ett tag!

[Anna] Good evening winelovers it´s boxtime...

..nja eller nä men nästan. Ett glas vitt har jag hunnit med. Kom hem från hurtrundan med Johanna och fixa lite tvätt sen ringde Malin. Jag mötte upp henne på stan och vi hamnade på 55:an med Emil&Jess. Jag går till baren för att beställa jag hinner säga hej, sen står ett glas vitt och ett glas vatten på disken med hälsningen; "det var ett år sen jag såg dig!". Hmm ibland undrar jag varför folk kommer ihåg mig. Nu blir det kyckling&pömme med min man. Han har jobbat massor den här veckan och äntligen får jag vara lite ledig med honom.

[ANNA) Hurt hurt!



Nyss hemkommen från en powerwalk runt ån med Johanna. Jätteskönt och solen strålade! Sen kryssade vi i våra heta träningskläder genom stan till Systemet där vi blev misstänksamt synade uppifrån och ner. Sen fortsatte vi till Ciccolata för lite salladslunch. Efter en stund kom Chan förbi och jag fick en oerhört förvånad blick. Men nu har jag gått från hobo via dusch till piff. Ordningen återställd. Nu ska jag tvätta! Later!

torsdag 16 april 2009

[LINUS] Kungen.


Fan Robban, att du satt inne med såna här skills, det visste jag inte!

onsdag 15 april 2009

[ANNA] Firmafest!

Igår var jag på firmafest på Trattoria da Vinci så idag har det varit knappt styrfart på jobbet men det var det värt! Det var inte hela Ica Maxi bara kassabrudarna. Hela restaurangen var abonnerad och maten, fyrarätters, lagade vi själva med "viss" hjälp av kockarna. Krögare Marco bjöd frikostigt på vinet i köket och stämningen var på topp!

När jag tänker på Italien tänker jag på högljudda kvinnor i pråliga kläder, passar mig tänkte jag och klädde mig i leopard.

Konstigt nog hittade vi alltid Klara i närheten av kockarna. Johanna fick en så stor kniv hon kunde hantera. Elinor river parmesan till nästan 40 pers och Cilla coachar.

måndag 13 april 2009

[ANNA] en annan dag.


Linus&jag vårfixade mitt gamla cykelskrälle.
Den blev som ny!

Lunch utomhus(inte fy skam i Sverige) med Johanna, Viktor och Frida(vars ben syns). Observera Linus gör sin fotomin Bluesteel och Viktor har en skitsnygg anorak. Dagens outfit: klänning Filippa K smycken en blandning av gammalt&nytt.

[LINUS] En söndag.

Påsken firades på jobbet. Vädret var varmt och på min rast vallade jag Patrick ett varv runt memory lane. Stackarn behöver motion i små doser. Vi gick förbi lekparker på Hattorp, den ena jämnad med marken sedan EU bestämde att den var farlig, den andra helrenoverad med nya, spännande attraktioner. Förutom den gamla 'korvkiosken'. Den stod där orörd, som ett monument mitt i sanden, precis som den gjorde förr. När vi lekte krig på Hattorp, den ena lekparken mot den andra. Hela världen var fri och framtiden låg för våra små fötter. Sen växte vi upp och lekparkerna dog ut. Och på kvällen åt jag råmjölkspannkaka.


Vilka problem man hade, med att ta sig upp på taket.

lördag 11 april 2009

[ANNA] Skärtorsdag/Långfredag/Påskafton

Skärtorsdag: Mötte Malin&Körva aka Jessica på stan och blev helt oförhappandes inbjuden att grilla hos henne och Emil på kvällen. Dit kom även Malin&Mattias. Don Johnny Henestål svängde förbi och visade upp sitt senaste köp, en Jaguar av årsmodell gammal och skitsnygg. Det bjöds på lax och potatissallad, världens bästa Jessica gjorde även en matlåda åt mig.
Långfredag: Lång är bara förnamnet när man jobbar och kunderna lyser med sin frånvaro, men jag hade ju världens lyxigaste matlåda.
Påskafton: Dagen börjar med att cykelkedjan hoppar när man redan är sen till jobbet. Inga konstigheter med det som Färjan-Håkan skulle sagt. Först övervägde jag att ringa en taxi(Linus hade redan åkt till jobbet och buss är bara omväg) men vafan tänkte jag. Fem minuter senare satt kedjan på plats, helt neroljade fingrar/naglar. Tur att man inte är sån brudig brud med läbbiga fejknaglar. Dagen slutade desto bättre med Johanna och en fika i solen.

[LINUS] Vårkänslor.

Vill ha, vill ha, vill ha, CRAVINGS!
http://www.blocket.se/vi/20046614.htm?ca=14_s

Man skulle ha sig en tuff sommarbil.

fredag 10 april 2009

[LINUS] Långfredag.


Fy fan va fint med en kebo, en pils och en soldränkt balkong.
Långt från IPRED, arbete, betingelser och övriga distrahenter.