tisdag 31 mars 2009

[ANNA] Yeah baby yeah!

Sicket fynd jag gjorde idag! Denna trench införskaffades för endast 49:50. Halva priset och klubbmedlem är min melodi. Fin skärning under bysten och vid i "kjolen" precis som det ska va! Nu är det snart nattinatt for min del, ledig dag imorron, nej just det inventering 06:00 va det ja.


måndag 30 mars 2009

[LINUS] Vårpyssel.



Spenderade hela kvällen i garaget likt en äkta greasemonkey, bytte till sommarsulor, gjorde rent i hjulhusen, vårstädade. Mackan höll i putstrasan och sprang runt och hjälpte till. Blev döbra, nu sitter allt där det ska förutom ögonlocken, som fortfarande ligger och torkar hos Kim André. Sommar!

[LINUS] Jodå.

Angående Annas mejeripersonal på Coop så tänker jag att det inte heller på Arla vandrar runt några genier. Ett svart mjölkpaket som miljöstatement, heltäckt av världens alla nyanser (=svart) med billig färg från en koldriven fabrik i östeuropa. Det var nån som inte riktigt tänkte till.

söndag 29 mars 2009

[ANNA] Sanningens ögonblick.

Detta härliga program infriar en efter en av mina fördomar. Efter kvällens avsnitt: nazister har sexfantasier om sina mammor och folket från Finland super och slåss. Tack nu känns det bättre. Wipe Out är för övrigt hur kul som helst. Söndagen kommer starkt som veckans bästa tvdag. Nu ska jag hoppa i säng med en kopp te. Imorron fortsätter min härliga jobbraka.
Heppåer!

[LINUS] Oooo...

...jag blir så jävla förbannad. Har TV4's Nyhetsmorgon på i bakgrunden, de diskuterar religion (...) och i studiosoffan sitter två kyrkliga representanter, en prost en präst och försvarar kyrkoavgiften, eller som de kallar den 'medlemsavgiften'. Chattansvarig Håkan Isaksson föreslog helt kallt att kyrkoavgiften skulle slopas till förmån för t ex tvlicensen, med argumenten att det denna söndagsmorgon sitter fler människor framför tv'n än i kyrkobänkarna. Helt rätt. Studiosoffan kontrar med att vi betalar för en fin gammal svensk tradition. En tradition som kostar oss ca 2500 kr per år, 125 000 per arbetsliv. Tittarna försvarar det med att man betalar till välgörenhet, soffan kontrar med att kyrkan inte sysslar med välgörenhet men dock andra 'goda' saker vilket fortfarande gör det värt att betala. WTF ?

Kyrkan är Sveriges största fastighetsägare, och senast jag kollade så behövde inte sådana pampar folkets ekonomiska stöd för att fortsätta sin verksamhet. Hyckleri och förbannad lögn! Dessutom toppas detta med att Håkan får skäll av soffan samt Tilde, den lille förrädaren, när han påstår att man per automatik betalar kyrkoavgift även om man inte är döpt. Vilket man givetvis gör, om man är född efter 1996 då Sverige sekulariserades. Hyckleri! På chatten blir debattören påhoppad med inlägg som 'dop, giftermål, begravning, gratis för håkan eller?', 'jaha, och vart har håkan tänkt att gifta sig sen då, då duger det minsann att använda kyrkan?'. Ja ni. Hur skulle vi klara oss utan denna svenska tradition. En tradition döpt i blod fördomar och förtryck.

lördag 28 mars 2009

[ANNA] There´s a new guy in town..

...and he´s not very smart.

[ANNA]Trötters tös.

Uschaan idag är jag trött och seg. Tur är väl att jag har universums bästa man, han har fixat, trixat och donat idag. Att komma hem var som att komma till Sheraton ungefär. Det firade jag med att göra lite våfflor till fikat. Nyss hade vi en snabbvisit av Viktor. Eftersom Frida inte är hemma fick vi duga som sällskap när han käkade. Inatt ska jag sova som en prinsessa, men först Robinson och tacos. Svennigare än så blire inte med byxorna på och jag älskart! Förresten sommartid passar inte mig. Jag jobbar jämt den helgen man drar fram klockan och helt oförskämt blir bestulen på en timmes sömn!


Dagens i-landsproblem nr 1 vi behöver matchande porslin.
Nr 2 vad jobbigt mätt man blir av tacos.

fredag 27 mars 2009

[ANNA] Hjärtinfarkten..

var nära när syrran ringde på väg till akuten. Världen rasade och alla scenarion snurrade. Det blir tydligt att man inte klarar sig utan henne. Nu har lugnet lagt sig och alla är hemma välbehållna. Kvällens uppmaning: syrran gå inte ut mer den här helgen tack!

[ANNA] Fredag!

Style by: svenskt skitväder

Dagens:

Väder: Fy fan dyngsur efter cykelturen från Tornby, väl hemma bytte jag om till gummistövlar- HA! Anna-vädret 1-0. Bring it on vädergudar, ni får erat livs utmaning!

Shocker: Saffran kostar numera det dubbla, pga taskig krona och dålig skörd. Saffran= det nya Angeldust.

Häng: Johanna och jag gjorde stan och fikade. Ett besök hos Henric på Make Up Store, lite skvalleruppdatering och nya produkter.

Shopping: Den nya rougen-Wonder Blush nyans Godess, tunn ljusblå topp från Gina perfekt över den svarta spetsbodyn samt ett par svarta halvhöga tygskor från Din Sko.



Trevlig helg på er- ses i Tornby.

[MARIA] så kan det gå när inte isdobben är på

Har man inget speciellt inbokat en fredagkväll när man kommer hem från jobbet så kan man alltid halka i källartrappan och slå huvudet i handtaget på dörren. (tror det va där jag dundra i)
Ett jack rikare och en tur till akuten. Härligt avslut på fredagen.
Kära grannar på S:T Korsgatan se för upp för källartrappan!!!!
Som för övrigt nu är sandad, bättre sent än aldrig Limpan ;)


torsdag 26 mars 2009

[LINUS] Torsdagsmiddag.


Viktor hjälpte mig att hämta Monsieur Bleu från sin 12k-milaservice idag. Givetvis hörde de (Din auktoriserade Peugeot-verkstad...) fortfarande inte det klapprande ljudet från höger framvagn och glömde nog helt och hållet att undersöka varmstartsproblemet, men samtidigt så kom jag undan flera tusen billigare än vad jag räknat med. Oljan är bytt, tändstiften nya och nycklarna omprogrammerade. Allt är frid och fröjd. Kim André har min nya grill färdig och förhoppningsvis även ögonlocken tills imorgon, så helgen spenderas i garaget!

Givetvis firades detta med en ordentlig torsdagsmiddag, kallrökt lax med färsk pasta, sparris, spenat och en sås på parmesan och rivet citronskal. Son of a bi-atch! Kommer att somna som en stock. På tv'n visas den fiktiva dokumentärserien om Arlanda, flygplatsen där allting kan hända framför kameran.

[MARIA] Vårdojjan

Vårdojjan är nu införskaffad så om den här j*vla snön kan försvinna och inte komma tillbaka förns december så vore jag nöjd!

onsdag 25 mars 2009

[ANNA] Fixardag!

Körlektion, backa runt gathörn och enligt "saxmodellen" -check
Lämna in Linus ring -check
Hämta Linus glasögon -check
Lämna in bilen på service -check
Tvättat -check

Ja paret Forsberg gjorde sig sannerligen förtjänta av lite gött från Wok Away. Nu är vi båda feta och kan inte röra oss. Linus ligger framför lite bilporr i form av Top Gear och jag slirar runt i bloggvärlden.
Nu ska det jobbas typ åtta dagar i streck för min del, oerhört opassande i min värld. Jobbar helst fyra dagar i följd som mest om jag får välja. Det är mer min stil. Men är man vuxen så är man och då får man minsann bita ihop ibland. And if life hands you lemons- paint that shit gold!

Dagens tack till syrran som lånar ut sin lilla racerbil och hennes karl som snällt agerar taxi! Ibland är det för praktiskt att bo i samma hus.

tisdag 24 mars 2009

[ANNA] All that glitter baby!

Ingen större hemlighet att en av mina favoritaffärer är Make Up Store. Därifrån kommer denna glammiga brosch som även kan bli ett hänge. Idag gjorde jag slag i saken och köpte svart sidenband. Måste testas redan imorron, det enda jag har inbokat är körlektion. Och som jag alltid sagt, kan man inte köra bil kan man ju iallafall ha vett att vara snygg. Later darlin´s later.

[ANNA] Dagens...

Väder: Kan dra åt helvete. Det är väl sammanfattningen efter en cykeltur till Ica Maxi 06:15 imorse.

Lunch: Nytta med nöje på Trattoria da Vinci. Jag och min jobbarkompis Elin lunchade med ägarna och planerade för jobbfest. En av dem kände igen mig från Platens, inte illa med tanke på att det är över ett år sen jag var där senast. Hursomhelst var det jättetrevligt och festen blir kanon!

Tripp: Koffein. Efter en espresso och tre koppar vanligt kaffe är jag stissigare än vem som helst på bänken utanför Gyllen. Magen instämmer med ett aj.

Häng: En snorig Johanna. Ärenden uträttades och butiker scannades på piffigheter. Vi hittade vackra knappar på Hemslöjden, blir nog en investering. Sen en sedvanlig fika på stammisstället. Kan inte bli annat än trevligt. Krya på dig Johanna!

Lugn: På Ica Maxi rådde yoga/zen-stämning mot hur det brukar vara. Telefonväxeln byttes och telefonerna skulle fungera som vanligt klockan åtta. Klockan tolv var det fortfarande oroväckande tyst.

Kvällsmat: Hemlagad morotssoppa med rustikt rågbröd och ett glas Chill Out shiraz.

Mest troliga: Att jag somnar framför tv:n innan Linus kommer hem från jobbet.

Sötaste: Klänningen nedan från Indiska. Väldigt UnderbaraClara en av mina favvobloggerskor.

Ska: Börja rensa garderoben, strumplådan först ut. Till Linus förtjusning anar jag.


[LINUS] Neeeej/Jaaaa...

...de drog tillbaks The Pitt eftersom det var så förbannad buggigt. Mer väntan.

[LINUS] Jaaaa!

Bethesda har idag släppt ytterligare en expansion till Fallout 3, kallad 'The Pitt'; "The Pitt allows you to travel to the post-apocalyptic remains of Pittsburgh, Pennsylvania and become embroiled in a conflict between slaves and their Raider masters. Explore a sprawling settlement ravaged by time, neglect, nuclear radiation, and moral degradation. The Pitt is filled with morally grey choices, shady NPCs, new enemies, new weapons, and much more."

Otroligt intressant och förhoppningsvis bättre än den förra expansionen 'Operation Anchorage'. I april kommer dessutom nästa DLC, 'Broken Steel' som förlänger Originalstoryn ytterligare och bumpar upp levelgränsen från 20 till 30. De postapokalyptiska gudarna ler mot oss spelnördar i år! Tur att man är ledig imorgon!


Välkommen till helvetet.

[LINUS] Skryt.


CoD Map Pack fungerar om man gör RÄTT. De har tydligen inte inkorporerats bland de vanliga DM-kartorna, utan under Find match väljer man helt enkelt 'Map Pack' så får man bara spela de nya. Full valuta för pengarna m a o, gött! Jag provade detta och sprang vilse. Och dog. Enmiljonåttio gånger. Sen spelade jag de gamla vanliga istället, och slog rekord. Bit i detta grabbar! [1338]!!!

måndag 23 mars 2009

[ANNA] Spana in!

Ni har väl inte missat Viktors nya pres.bild. Vid en snabb anblick kan man lätt ta honom för en ung Joey Tempest. Snyggt! Till denna look vill jag se: t-shirt med avklippta ärmar och dina ljusa Cheap Mondays. Gärna ett ljust hest skrik med jämna mellanrum, känner man dig vet man att det är ju inga svårigheter. Go Viktor go!

[LINUS]

Det måste ju kännas tråkigt för Prince att han, för att komma bort från det konventionella, tog bort sitt artistnamn till förmån för en symbol, och sedan kallades The Symbol.

söndag 22 mars 2009

[ANNA]s:t Korsgatan just nu..

två av sex lägenheter på 10b kollar Robinson i sängen. Då vet ni.
God natt på er!

[ANNA] Tack för igår Viktor&Frida!


Hjärtliga gratulationer en dag i efterskott Viktor! Synd att min väckarklocka ringde 05:20 idag och vi fick gå hem när det var som trevligast. Men vafan man ska sluta när man är på topp som det heter. Viktor! Släng upp familjeportättet nån gång då! Nu ska jag värma mig under en filt i soffan med min kära man och kolla lite Wipeout och Sanningens ögonblick. Gött, underhållning när den är som bäst. Jag skulle vilja be om att få klaga lite, jävla skitväder nu är det fan bra snart. Förresten nu vet jag vad man svarar på frågan är du äkta rödhårig; jajemänsan gardinerna matchar mattan.


Spana in buketten vi fick av Linus päron, snajdig va?!


[LINUS] Traderafynd?

Nån som behöver lite dassunderhållning? Lägg ett bud på den här pärlan till auktion;

lördag 21 mars 2009

[LINUS] Kul kväll.

Blev en riktigt lyckad kväll igår, frugan och jag bjöd på vuxenmiddag, för vuxna människor dvs mina föräldrar min bror och min svägerska. Kändes riktigt moget, en bra vuxenövning såhär efter giftermål och allt. Fick en riktig vuxenpresent, ett stycke hylsnyckelsats modell värsting, så nu Mackan får du ha dina verktyg i fred! Nu återstår bara att hitta nån slags användningsområde för dessa leksaker.

Fick sån där ställa om klockan-panik imorse igen. Trodde på väg till jobbet att klockan egentligen var en timme mer, och att jag var ordentligt försenad. Varför ska vi egentligen hålla på och larva oss med en massa olika timmar hit och dit, det blir ju ändå ljust 25 timmar om dygnet sommartid! Det föder bara en massa ångest och oro. När ställer man fram uret?

På 206an låg det en ny BMW i diket. Nöjeskörning?

torsdag 19 mars 2009

[ANNA] Göta Petter!

Eftermiddagen och kvällen har varit oerhört produktiv. Jag har träffat Malin och inhandlat present till min svägerska. Kom hem vid sex, gjorde en sats kolakakor och sedan tzatsiki (såväl "vanlig" som laktosfri till svärfar). Sen städade jag badrummet. Nu ska jag hälla upp ett välförtjänt glas vin och lägga mig i soffan framför Lyxfällan. En hel timme av gottande i nån trög människas miserabla skitliv, hurra! Sen ska jag öppna senaste numret av Elle som säker legat i tre veckor och väntat.

Jajemänsan bilden är bara för att flasha ringen lite!

onsdag 18 mars 2009

[LINUS] Kvällsöppet.

Kvällsöppets producenter har tydligen slut på bra idéer. Ikväll debatteras singellivets normala eller icke normala vara. Den ena sidan av studion tycker att familjen är en form av ickeegoism och därmed det bästa här i livet, medan den andra sidan kallar familjeidkarna för normopater och sig själva för självbo. Som motsats till sambo då, givetvis. Det är ju helt befängt. Juvenilt på nåt sätt. Det är ju i det närmaste hets mot folkgrupp, är det verkligen något att debattera i tv? Jag är ju visserligen själv pro-singel, eftersom det vid hög andel singlar föds mindre barn, vilket lämnar mer plats för mina egna framtida avkommor. Men herregud... Kanal 5 gjorde rätt i att yttrandefrihetsvägra Linda Rosing, förbjuda henne från att vara med.

Lennart Ekdahl finner att singellivet lever starkt! Och Birro låtsas erkänna att han till slut kommit på att en svår författare inte behöver bo på 20 kvadrat och dricka Baileys till frukost. Bra Birro, du lurade mig nästan där!

tisdag 17 mars 2009

[LINUS] Nya förmågor!

Har det stora nöjet att presentera våra nya bloggförfattare; Maria Johansson med sambo Markus 'Nils Karlsson Pyssling' Karlsson som till skillnad från oss andra bor i trappa A. Men givetvis fortfarande på adress s:t Korsgatan 10. Välkomna till gemenskapen kära vänner!

[LINUS] Vår.


Fan va fint det är när våren kryper fram. Det brukar alltid vända precis efter min födelsedag, visserligen regnar det idag men det är ett vårdoftande regn som inte sänker gråkylan över staden på samma sätt som i november. Fåglarna har checkat in och sparkar liv i dagen. Vårstädning i parkeringshuset, ljusare på morgonen och snart åker de nya sommardäcken på.

måndag 16 mars 2009

[ANNA] Till Kattis.

Tack Kattis; ja det känns synnerligen speciellt,rent och vackert att äntligen få vara samman som man och hustru. För oss existerade aldrig något annat. Hoppas det är fint med dig kom hem och häng i sommar!

[ANNA] Nu börjar mc-säsongen. Kanon!

Eftersom min körlärare även är mc-instruktör så är hon uppbokad varje minut den närmsta tiden. Bara för att dessa dödslängtande galningars säsong börjar nu så får jag snällt ta det lilla jag kan få. Mitt körkort är ju för fan viktigt, dom ska ju ut och nöjesmoppeåka!!! Det och dragläge i Linköpings brantaste backe fick mig att brusa upp aningen. Ett glas rödvin senare har jag fortfarande en åder i pannan som bultar. Min kära svåger; du har redan din lapp så du är okej.

söndag 15 mars 2009

[ANNA] Shopping i Norpan.

Grand Hotels policy hade jag kunnat skrivit själv. På söndagar serveras frukosten fram till kl 13 och utcheckning ända fram till kl 18. Perfekt! Vi sov som små lammungar, åt frukost till vi var lagom stinna sen badade vi jacuzzi i en timma. Efter denna mjukstart var vi redo för lite shopping. Linköping ligger i lä med det mesta märker jag efter denna helg. Mamma&pappa varför flyttade ni därifrån!? Vi fick med oss ett stycke dataväska och bagagetags från Granit. Kökshandduk och en ugnsform(ej med på bilden) från Lagerhaus. Jag köpte två bodies(without organs) på Gina en i spets och en i bomull. Sen lunchades det tacos i den dära glaskupolen som ligger i Spiralen. Efter det så blev Linus starstruck men det får ni fråga honom om.

lördag 14 mars 2009

[LINUS] Senaste snyt.

Jahapp, efter en ruggigt fin matbit på Durkslaget, Sveriges kanske mysigaste kvarterskrog, glider man hem och vinner 140 spänn på att Svenska folket skickar nån jävla operamupp till Mellofinalen i Moskva. Lättförtjänta pengar, men slutfinalen var riktigt spännande. Från att gå från hopplöshet när juryns röster var räknade och Ernman låg närmre sistaplacering än första, till total svettig eufori när Svenska folkets poäng redovisades. Nu, om någon gång, kan jag förstå hur ni fotbollsnördar förhåller er till livet. Nästa vecka oddsar vi på Let's Dance!

[fru Forsberg] Grattis min kära make!

http://petiterouge.blogg.se
indeed, indeed. Säga vad man vill men snygg är han ju! En massa grattis till en fin make! Nu styr vi kosan mot Durkslaget jag är hungrig!

[LINUS] Latest news!


Låg en timme och josade i svitens jacuzzi med bubbelmotor i form av en V8 från en Corvette. Helt livsfarligt! Anna fixar håret sen bär det av ner på stan för en bit mat. Kan ju lätt konstatera att Norrköping är en av de mer matpretentiösa arbetarstäderna i detta avlånga land. Mycket hjortfile med chokladsås och ångade musslor med morotsskum. Ikväll blir det köttfibrer mellan tänderna!

[LINUS] Hurra Hurra

För idag är det min födelsedag. För 27 år sen, på Uppsala Akademiska, tryckte morsan ut en bicekörv som kom att kallas Linus, av vissa Limpan men framförallt Gottarn. Idag; frukost på sängen av FRUGAN och en näve finfina presenter. Efter lunch åker vi till Norrköping och checkar in på Elite (1337). Anna har bokat en Junior Svit med badkar och hela peppet, hon är så fin. Dessutom finnes bredbandsuppkoppling på rummet, så vi kan hålla oss och er uppdaterade. Vi har även oddsat på Melodifestivalen. En ledig helg blir sällan mer ledig.

torsdag 12 mars 2009

[Fam FORSBERG] Tack!

En dag som gift par har förflutit och gosse vad det känns annorlunda! Tack för alla lyckönskningar och gratulationer, det värmer. Besöksrekord på bloggen, redan nu 51 besökare. En av alla fina presenter vi fick var denna, som Viktor och Frida hade köpt! Se så bra den passade vår diskbänk. Tack Maria, Markus och Emil för ett väl utfört arbete som vittnen respektive fotograf. Det blev en klart minnesvärd dag.

[TARMEN]

Jaha då är man hemkommen från Oslo! Och i vanliga fall när man kommer hem så har det inte skett ett skit här i stan! Men nu så har ens bästa vänner gått och gift sig! Sinnes asså! Kul att man var bjuden! Närå, men stort grattis till er! Jaja, jag kom ju hit för att säga att jag har haft det gött hos Henke och att spelningen var bra som fan! Men det känns ju lite töntigt nu efter det förra inlägget! Men jag tänker fan slänga upp en bild från spelningen ändå! Hörs då!

onsdag 11 mars 2009

[Fam FORSBERG] Dagens sanning.

Linus och Anna Forsberg 11/3 2009

Mitt hjärta är ditt
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.

Min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

måndag 9 mars 2009

[ANNA] 070723, från arkivet



Ingen av oss vet väl säkert hur det hela började men helt plötsligt blev kvällens mål att tömma slattarna i Forsberg/Johanssons spritskafferi. I slattar ingår en flaska ozu, en flaska glögg och en flaska martini. Samt diverse vin, öl och whiskey. Det blev en alldeles utomordentligt trevlig kväll, dagen som följde var det väl sådär med
.

söndag 8 mars 2009

[ANNA] pizzasöndag woho!

Jajemän det är inte bara i Forsberg/Johansson-hushållet den trevliga traditionen pizzasöndag utövas. Pelle&Jill smaka det gött? Idag har jag bjudit Linus på en liten tur i det fina vädret till Vikingstad. Visst serni, jag har kört 90väg och klarade det med beröm godkänt! Det är nästan en dubbel highfive, en sk highten på det. När jag gick på mellanstadiet gjorde ingen highfive, alla gjorde highten. Tycker jag borde återinföras, den har mer inlevelse och skapar en otroligt härlig stämning! Men roligast är väl ändå den svenska översättningen, högfemma/tia. Svinkul ju!
Dagen till ära bjuder jag på en liten Stenmark.

Jag skulle kunna uppmärksamma Internationella kvinnodagen, men väljer att konstatera att jag lever i ett jämnställt förhållande och jobbar på en jämnställd arbetsplats. Orka bry sig om alla andra, det gjorde jag för tio år sen. Larv att det bara ska vara en dag, det ska vara allas dag alla dagar. BASTA.

lördag 7 mars 2009

[LINUS] Tennis.

Ledig lördag, riktigt jävla skönt. Vi har spenderat halva dagen med att städa ur gammalt skit, gamla solkiga kuddar och trasiga kuddvar. Vi äger alldeles för mycket, sakerna äger oss. Dubbel XP-weekend på CoD resulterade inte i mycket mer än ett dubbelt sniper headshot och en stund trevligt onlinesällskap. Tittade precis på en riktigt jädra grym rulle som heter Taken, Tarmen har tipsat om den tidigare här på bloggen. Liam Neeson som pensionerad spion vars dotter blir kidnappad i Paris. Klassisk hämndrulle, hård som stål!

En eloge till de 6000 demonstrerande rättvisekämpar som idag visade sin politiska ståndpunkt i samband med Sveriges Davis Cup-match mot Israel. Helt rätt forum. En tennismatch. Jag tror definitivt att edert stenkastande kommer att göra skillnad! Jag ska själv visa mitt engagemang genom att kissa på min Vänner-box. Eftersom Ross är jude. Och judarna bombar muslimer i Gaza. Det tycker jag är Ross fel. Egentligen trodde jag att Liza Marklund hade löst det så att hela Sverige skulle ge stående ovationer åt Israel. Bestäm er Sverige.

[ANNA] mobila bilder..


Dagens fika med finaste Malin

Världens bästa svärmor

Malin&Matte utehäng i somras

varierande bildkvalle som synes, beroende på varierande status på fotografens tillstånd.

fredag 6 mars 2009

[ANNA] och..

Efter bröllopet är dagens filmtips! Den börjar om ca en timme på kanal 1, om du inte vill förskaffa den på annat vis. Lägg dina förutfattade meningar åt sidan och ge den en chans. Om din personlighet inte är grundare än Tinnerbäcken tror jag nog du uppskattar den.

[ANNA] Fredag!

Dagen inleddes med körlektion, på schemat stod vänstersväng. Den trixigaste av svängar. En lektionstimme senare så var även detta avklarat. Glad i hågen och med en känsla av oövervinnlighet mötte jag upp Johanna för lunch. Innan lunchen scannade vi av butikerna i tron om att vi kan ha "missat" nåt. Style by Anna fixade byxorna på bilden åt Johanna.

Lunchen intogs på Waynes i form av spenatpaj. Där träffade vi en klädsamt gravid Hanna som funderade på allt ifrån brazilians till silverslingor. Dock inte på samma områden. Idag hämtades även fribiljetter till Sportifs tioårsfest ut. Har ju inte varit på Platens sedan Dackefejden så det är nog inte omöjligt att jag masar mig ner, Linus jobbar dessvärre. Nu ska jag hjälpa Linus i köket, hamburgare&pömme perfekt! Ett glas rött till det och fredagen är ett faktum.
tjing.

[LINUS] I egenskap av tvkritiker.


Hämtade mina MilleMiglia imorse, nylackade och glänsande fina. Nu längtar jag om möjligt än mer efter våren, den första april smäller det, då åker sommarhjulen på direkt. Även om det blir snöstorm så lär det knappast bli någon större skillnad eftersom vintersulorna som sitter på nu knappt är lagliga. Dags att börja spara till nästa vinter och nya vinterdäck. Idag hoppas jag att Mekonomen hör av sig om färg som jag behöver till mitt plasttrim, och att det inte blir så farligt dyrt. Franska lustiga färgkoder, delft blue och pearl-lack. Jösses vad man lär sig.

Tittade lite sporadiskt på både Arlanda-dokun och Lyxfällan igår. På Arlanda låtsades de att en diplomatväska var på villovägar. På så sätt kunde de i ett enda avsnitt berätta, ungefär som Täppas, allt om hur bagagesystemet och dess säkerhet fungerar/inte fungerar. Dessutom demonstrerade de Arlandas effektiva brandsäkerhetstjänst genom att fejka ett gasutsläpp i ett bagageutrymme. Gulligt program. På Lyxfällan låtsades en människa att hon förtjänade att leva. Det var också gulligt, lite sådär naivt. Hon behövde tydligen pengar till oförutsägbara taxiresor. Hon tjänade 40 000 brutto per månad på att blogga. Oförutsägbara taxiresor. Lilla gumman då.

torsdag 5 mars 2009

[LINUS] Lustiga uttryck.

'Oddsen för det är väldigt låga', en vanligt förekommande fras som används när man beskriver en eventuell händelse som är väldigt osannolik. Varför säger man så, när låga odds betyder hög sannolikhet och tvärtom? Ett odds på 1 mot 1000 är ju ett högt odds. Egentligen borde ju uttrycken användas som följande exempel; 'Oddsen för att världen ska explodera imorgon är väldigt höga'. Vilket då innebär att risken är väldigt liten, höga odds = liten sannolikhet. Och tvärtom; 'Oddsen för att det ska regna på midsommarafton är väldigt låga'. Vilket i sin tur innebär att risken för regn är väldigt hög, låga odds = stor sannolikhet. Vem var det som gjorde fel?

tisdag 3 mars 2009

[ANNA] En bråkdel..


..av vad som går åt för att folk fortfarande ska tilltala en haha. Och då har vi inte ens plockat fram sminket! Nä bevare mig väl det är inte lätt att vara tjej! Nu mår jag för övrigt lite bättre och ska möta dagen utanför lägenheten imorron. Det blir lunch och en vända på stan med Johanna Könsén(allvarligt Johanna byt, jag älskar´t). Nu ska jag göra Linus och hans tvspel sällskap med en kopp te.
God kväll!

[ANNA] Noterat.

[LINUS] Märkliga tider.


Vinter kommer sent nu för tiden. När kom den första snön förra året, nån som minns? Nu har det varit vinter sen årsskiftet. Den vinter som borde startat i november och vara slut nu. Jag har en teori; Skottår. Vart fjärde år, årtal som är delbart med fyra, sekelskiftesår delbart med 400, adderas en dag till månaden februari, efter år 2000 den 29:e tidigare den 24:e. Detta gör man för att lösa problemet med att ett kalenderår består av 365 dagar, medan ett jordtidsår är 365,2422 dagar. Vilket innebär att man vart fjärde år måste fylla ut med en extra dag. Räknar man lite på detta så innebär en extra dag vart fjärde år ett överskott på 0,0312 dag. Vart fjärde år. På tusen år blir det 7,8 dagar som årstiderna förskjuts i förhållande till vår kalender, tvåtusen år innebär två veckor. Nu har ju detta kanske inte pågått i mer än två tusen år, men säg att det fortgår, vi kommer att ha flyttat vintern fram t om maj. Tänk så dumt!
Hursomhelst så tvättade jag bilen igår. Helt i onödan. Och Appelskogs var vänliga nog att upplysa mig om att för att få bort plastlisterna från bak och framskärm på bilen så var jag tvungen att skruva bort kofångare och hela skiten. Så jävla inte värt...

måndag 2 mars 2009

[ANNA&LINUS] Den här bjuder vi på!


Svårt att förstå varför det här var Anna&Linus favvo som barn?! NÄ VA! För att sjunga med behöver ni meny från valfri pizzeria, här på st Korsgatan gillar vi ju som bekant karaoke.Anna hade även "Kärleken är evig" med Lena PH som favorit under en längre tid. Linus som är något yngre föredrog "Blommor i sitt hår" med Anders Glenmark.

[ANNA]Sjuktråkad.

För att leva oss in i kändisbloggarlivet fullt ut så har jag hört att det hör till god sed att ha en sk frågestund med jämna mellanrum. Så hit it. Ställ en fråga, be oss lista nåt. Jag börjar med en fråga inom gruppen: Viktor! Hur många extra *KP ger din pacemaker?
* Kroppspoäng

[ANNA] Ojämna plågor..


Skräll att jag blivit förkyld(som fan). Natten spenderades med att störa Linus nattsömn, snörvla och försöka andas. Tur att jag har en tålig man. Dagen spenderas i soffan med knätoppen och skräptv. Brevid mig ett berg med snutna näsdukar. Man har ju inte roligare än vad man gör sig och just nu är det bensträck för att inte domna bort helt. På tv är det min favorit Martha Stewart som lagar en mindre favorit. Risotto! Uschaaan, jävla grötkopia. Jag vet att jag inte kommer få medhåll från Johanna haha! Men smaken är som baken en del(jag) har mer än andra. Snart kommer Linus&Viktor hem med min beställning: lena näsdukar, Ipren, nässpray, isglass och choklad.
Dagens outfit: långfillingar från Polarn&Pyret, Linus raggisar, dagisröd näsa och en rejäl självömkan.

söndag 1 mars 2009

[ANNA]Ey Linus...


...spana in va frugan slängt ihop!Jo tack jag vet. Kom hem snart, näsan rinner och jag fryser. Men jag är övertygad om att det blir bättre bara du kommer hem.
Later skater.